Adevărata măsură a puterii unui bărbat e capacitatea de a-și învinge frica de a iubi.
De ce ? Pentru că, în general, bărbaţii au o problemă când vine vorba de capacitatea de a se deschide emoțional şi, deși sunt capabili să vorbească despre ceea ce le este frică fără să se simtă slabi, în timp, exact aceleași temeri și emoții despre care vorbesc ajung să îi determine să se închidă din nou.
În mod complet greșit, vulnerabilitatea unui bărbat e percepută de mulți semeni de-ai săi drept slăbiciune, iar mulți ajung să o respingă, doar pentru a fi în asentimentul haitei.

Doar că aici intervine o problemă: haita are mereu un alfa. Și contrar aparențelor, alfa nu e bărbatul agresiv, care îi face pe toți să se simtă minusculi.
Dimpotrivă, alfa este liderul care îi inspiră pe cei din jur prin puterea exemplului, nu prin puterea constrângerilor.
Este cel care nu lasă frica să-l oprească din a-și manifesta curajul moral și demnitatea când vine vorba de a face ceea ce e corect, oricât de frică i-ar fi de fapt să facă asta.
Oricât ar suna de inacceptabil pentru unii, adevărul e că alfa ajung doar cei care învață ce înseamnă cu adevărat vulnerabilitatea.
Alfa a făcut pace cu el însuși prin acceptarea faptului că adevăratul curaj este despre a fi, nu despre a arăta.
Vă întrebați oare de ce o postare despre bărbați azi, 8 martie ?
Pentru că, paradoxal, doar o femeie care înțelege că vulnerabilitatea e un atu, nicidecum o slăbiciune, poate desăvârși cu adevărat un bărbat prin a-l învăța să fie la rândul său vulnerabil în preajma celor pe care îi iubește.
So, în numele bărbaților care știu despre ce vorbesc, un sincer LA MULȚI ANI, dragi FEMEI !
A.A.F.