Educația de la zero!
Maxima urgență pentru educatori, învățători, profesori: educație pentru valori, educație pentru societate, educație umanistă! Dacă se va reforma și modul de a face educație, dacă se va pune accentul și pe latura morală și civică a educației, poate nu vom mai fi puși în situația de a ne îngloda în mocirla nesimțirii, a tupeului, a grobianismului și a abjecției.
Nu mai e cazul de glumițe și nici de compătimiri.
Educația de la 0.
Să învățăm respectul pentru valori, dacă mai știm ce sunt acelea. De la salutul care nu se mai practică nici măcar în școală, atitudinea de profund respect față de profesori, școală, carte, învățătură, mediu… tot ce vreți!
Trăim într-o societate în care intelectualii deranjează, performanța le repugnă, în care cei de la catedră sunt tratați cu ”marș la clasă” și ”te dau afară din învățământ dacă nu te liniștești”, în care examenele NU MAI CONTEAZĂ (vă dați seama de proporțiile acestei grozăvii), nota la purtare nu mai contează, și asta pentru că nu i-ați lăsat repetenți când a trebuit! Trăim în țara în care oamenii nu se vând cu bucata, ci cu sutele de mii… Sau cu milioanele, dacă punem la socoteală și generațiile viitoare, ajunse la maturitate fără examene.

pinterest.com

Ne-au înăbușit bălăriile, ne-au sufocat…
Luați-vă timp și faceți educație, nu doar matematică /română sau alte discipline! Nu mai acceptați să fiți agresați de NIMENI! Dreptul vostru este la demnitate în primul rând! Nu mai fiți modele de sărăcie și de suferință, fiți modele de spirite înalte cu coloană vertebrală!
Fiți MODELE, sunteți singurii care mai pot face asta! Nu vă mai uitați în stânga și în dreapta, luați-vă soarta în mâini și aveți grijă de copiii voștri! Sunteți singuri, asta e realitatea.
Resetați modul de a gândi al acestui popor care se îneacă sub povara lipsei de EDUCAȚIE elementară. Faceți EDUCAȚIE, acum când valoarea bunei creșteri, a decenței, a respectului, a limitei a ajuns la zero. Altfel veți avea parte de același tratament, poate mai distructiv, pentru că timpul nu stă în loc. Începeți fiecare oră cu o lecție de bună purtare, pentru ca generația de mâine de oameni politici să nu vă mai scuipe agramat de la tribune!
Responsabilitatea voastră se măsoară în oamenii civilizați și respectuoși care ies din școală, pentru că atât v-a mai rămas în lumea în care toți sunt omniscienți și omnipotenți. Ceea ce ați clădit cu stiloul se răzvrătește împotriva voastră. Trebuie să schimbați instrumentul și să luați bisturiul. Și dalta. Apoi să clădiți din beton castelele voastre de nisip. Și dacă nu vi le dau nici pe acelea, zdreliți-vă unghiile și nu vă lăsați! Și mai ales luați-o mereu de la zero. Destinul sisific se cunoaște până astăzi…
E prea târziu, dar cineva mi-a spus la un moment dat ”never say never” și mi-a redat încrederea în cuvântul dat.
Life has meaning with responsibility. The more responsibility you take on, the more meaning your life has. The higher degree of responsibility that you agree voluntarily to try to bear, the richer your life will be.” (Jordan Peterson)
Mi-a plăcut mult postarea doamnei judecător Adriana Stoicescu:
”Când mii de dascăli ies în stradă pentru o suta de lei, e timpul să tăcem.

Niciun medic sau magistrat, niciun fizician sau muzician nu ar exista fără profesori.
Când profesorul e nevoit să se milogească în fața unor gângavi corijenți, pentru câțiva bănuți, e timpul să tăcem.
Când ai în țară peste două milioane de pensii sub 1500 de lei, e timpul să tăcem.
Nu cred că am devenit magistrați doar pentru că ne așteptam la pensii mari.
Nu cred ca incompatibilitățile ne fac viața imposibilă și nici nu ne sufocă.
Merităm salarii și pensii decente, dar merităm și condiții de muncă pe măsură.
Și astea vin la pachet cu obligații.
Jelania magistraților pentru pensii mai mari decât salariile, în timp ce sistemul e prăduit de legi proaste și lipsit de mințile cu experiență, e lipsită de decență.
Dincolo de principiile pe care le clamăm rămâne, pentru societate, zbaterea noastră pentru bani mai mulți la pensie decât în activitate.
Atât.
Și cred că e vremea să tăcem.
Și să citim:
Exodul 18, 23, Instituirea judecătorilor:
”Alege din tot poporul oameni destoinici, temători de Dumnezeu, oameni de încredere, care urăsc lăcomia”.
Restul sunt povești…..”

Școala, daună totală