Femeile, aceste ființe enigmatice, această specie greu de îmblânzit! Cherchez la femme, vei găsi mereu în spatele unui bărbat strălucitor o femeie care a știut să-i așeze înaintea ochilor oglinda magică în care să se vadă înaripat precum un zeu!

Cităm, spre exemplificare: „De-a lungul secolelor, femeile au servit drept ochelari, având însușirea magică și încântătoare de a reflecta figura bărbatului de două ori mai mare decât este în realitate.” (Virginia Woolf) Cum la fel de adevărat este și faptul că în spatele oricărei femei de succes stă mereu numai ea însăși! Fără a vrea să fim feministe, ci doar pentru a da cezarului ce-i al cezarului.

Femeia, perpetuum mobile, ea se află în cele mai ingrate și, totodată, cele mai eclatante ipostaze umane, inutil să le enumerăm aici, pentru că sunt arhicunoscute.

Cu toate acestea, nu există om fără slăbiciuni, iar femeile, vrând-nevrând, fac și ele parte din această categorie, deși uneori depășesc granițele ei. „Dacă nu ar fi fost femeile, am fi continuat să ne ghemuim prin peșteră și să mâncăm carne crudă. Ne-am civilizat doar cu scopul de a ne impresiona prietenele.”, spunea, cu o notă de umor,  Orson Welles.

Dar să vedem ce spun femeile de succes despre femei: 

Există o fântână a tinereţii: este mintea ta, talentele tale, este creativitatea pe care o aduci în viaţa ta şi în vieţile celor pe care îi iubeşti. Dacă înveţi să foloseşti această sursă, atunci poţi învinge într-adevăr vârsta.” (Sophia Loren – actriță italiană)

 

Doar pentru că ai dat greş o dată nu înseamnă că vei da greş mereu. Continuă să încerci, ai răbdare şi întotdeauna să crezi în tine, pentru că, dacă nu o faci tu, cine să o facă?” (Marylin Monroe – actriță, diva absolută)

Femeilor, puneţi-vă o mască, masca de feminitate primordială, de Femeie la modul absolut, trăiţi-i senzualitatea pe scoarţă de jurnal, pe cord de amor, pe trup fierbinte, vă veţi descoperi voi înşivă, fantasmele voastre, dragostea care musteşte în voi pentru viaţă, faţă de voi înşivă, vă veţi lăsa purtate de eul vostru eliberat undeva spre ţara interzisă descoperind că adevărata voastră vocaţie este aceea de a vă cunoaşte. „Cognosce te ipsum” va deveni un fel de cheie care deschide porţile templului spre orgasmul interior (intelectual, sexual şi sufletesc).” (Anaïs Nin – scriitoare americană de origine franceză)

 

Definește succesul în funcție de viziunea proprie, obține-l luptând dupa regulile proprii și asigură-te că ești mândră de felul în care trăiești.” (Anne Sweeney – președintele Walt Disney)

În fiecare zi, fă câte un lucru de care te temi.(Eleanor Roosevelt – fosta primă doamnă a SUA)

„Ar trebui să avem întotdeauna 3 prieteni în viaţă: unul care merge înaintea noastră, pe care îl admirăm şi urmăm; unul care merge alături de noi, care ne este alături fiecare pas al călătoriei; cel de-a treilea este cel care merge în urma noastră şi pe care îl tragem în faţă odată ce drumul este sigur.” Michelle Obama – prima doamnă a SUA)

 

„Dacă un bărbat te doreşte nimic nu o să îl poată ţine departe de tine. Dacă nu te vrea, nu o să îl facă nimic să rămână lângă tine.”  (Oprah Winfrey – producător, realizator TV, actriţă)

„Curajul este ca un muşchi. Ştiu din propria experienţă că devii mai curajoasă pe măsură ce îl lucrezi.”  (Arianna Huffington – editor şef al publicaţiei Huffington Post)

Cea mai încântătoare, plină de provocări și importantă relație dintre toate este relația pe care o ai cu tine însăți.„(Carrie Bradshaw- actriță americană) 

„De fiecare dată când te uiți în oglindă și inima ta îți bate tare deoarece te gândești „Sunt atât de impresionantă și dată dracu’!”, asta este auto-apărarea. Protejează-te pe tine însăți.”(Inga Muscio – scriitoare, speaker motivațional și feministă din SUA)

Citiți și Bărbații și femeile în ring….