Audrey Kathleen van Heemstra Ruston, pe numele său real, s-a născut pe 4 mai 1929 la Bruxelles, într-o familie de condiţie bună – tatăl, un bancher englez, Joseph Victor Anthony Ruston şi mama, baroneasa Ella van Heemstra. Un studiu al arborelui său genealogic arată că Audrey a fost verişoară îndepărtată cu Prinţesa Diana, cu Prinţul Rainier al III-lea de Monaco şi cu actorul Humphrey Bogart.
Audrey Hepburn se numără printre puţinele staruri cu sânge albastru, poate și de aceea rolul din filmul care i-a adus Oscarul, Globul de Aur şi BAFTA pentru cea mai bună actriţă, i s-a potrivit mănușă.
Vacanţă la Roma” (1953) a fost nominalizat la zece Premii Oscar, iar Audrey Hepburn a cucerit un Oscar pentru rolul unei prințese moderne, care se răzvrătește împotriva obligațiilor sale regale și explorează Roma pe cont propriu. Ea îl cunoaște pe Gregory Peck, un ziarist american care, dornic să pună mâna pe un articol în exclusivitate, se preface că nu îi cunoaște adevărata identitate. De aici se naște o frumoasă poveste de dragoste și, în regia plină de stil a lui William Wyler, această comedie romantică va rămâne unul dintre cele mai savuroase filme ale tuturor timpurilor.

Audrey Hepburn, Roman Holiday (1953) starring Gregory Peck

În anul 2014, Audrey Hepburn a fost aleasă drept cea mai frumoasă femeie din toate timpurile, un simbol al eleganţei, sursă de inspiraţie pentru creaţiile lui Hubert de Givenchy, dar şi al umanităţii, implicându-se în numeroase acţiuni umanitare ca ambasador al UNICEF.

Audrey Hepburn a captivat publicul cu silueta sa fină, manierele aristocrate şi mişcările graţioase, care reprezentau o imagine nouă, inedită, a feminităţii.

Ea este și astăzi o emblemă a eleganței și frumuseții pe toate părțile, stilul Audrey condensând, într-o singură imagine, tot ceea ce reprezintă esența rafinamentului, a eleganței neostentative, a feminității și a carismei.

Foarte multe vedete – și nu numai – au încercat să o copieze, dar niciodată cu succes, pentru că Audrey păstrează încă multe secrete în legătură cu modul ei de a fi. Într-o lume asfixiată de false valori, a ști să te miști, să  zâmbești, să gesticulezi, să aplici un fard, să întinzi mâna spre a fi sărutată, spre a vorbi fără să stârnești reacții negative, să râzi fără să folosești toată gura… sunt nuanțe pe care probabil niciodată o altă femeie nu le va putea stăpâni atât de bine până la a se putea măcar apropia de stilul Audrey.

Am un look foarte accesibil. Orice femeie poate arăta ca Audrey Hepburn dacă îşi prinde părul într-un coc, poartă ochelari de soare cu rame mari şi o rochie delicată, fără mâneci.”

spunea artista, dar se referea la aspectul exterior, cu siguranță, cel care poate fi mimat cel mai ușor.

Și să nu uităm încă ceva: „Omul este stilul însuși”, spunea Buffon.

Pentru a avea ochi frumoşi, uită-te după ce e bun în alţii; pentru a avea buze frumoase, spune doar vorbe bune; iar pentru a avea ţinută, mergi cu convingerea că nu eşti niciodată singură.”

Viaţa este făcută pentru a fi trăită. Dacă tot trebuie să te întreţii, ai face bine să găseşti o cale în viaţă ce promite a fi interesantă şi să nu stai degeaba, minunându-te de tine însăţi.”

Frumuseţea unei femei nu este în estetica feţei, ci adevărata frumuseţe a unei femei se reflectă în sufletul ei. Sunt atenţiile pe care le face cu dragoste, pasiunea pe care o arată.”

„Iubesc oamenii care mă fac să râd. Sincer, cred că este lucrul care îmi place cel mai mult – să râd.”

Citiți și: Audrey Hepburn – Smoking hot!