Gândul zilei: „Când stai într-un loc mai mult de câţiva ani plecarea devine o smulgere care, asemeni unei plante, îţi poate fi fatală: cine îţi garantează că vei putea prinde rădăcini mai adânci în altă parte şi mai ales cine te poate asigura că nu vei da de aceeaşi lume, poate mai rea?
Marin Preda, despre trădare…
*****
Dacă ai nevoie de bani ca să fii fericit, pentru tine, căutarea fericirii nu se va sfârşi niciodată.” (Bob Marley)
Născut la 6 februarie 1945 la ferma bunicului său matern din Nine Mile, Parohia Saint Ann, Jamaica, Robert Nesta „Bob” Marley (6 februarie 1945 – 11 mai 1981) a fost un cantautor jamaican, muzician și chitarist care a dobândit faimă și recunoștință internațională, combinând în mare parte stilurile reggae, ska și rocksteady în compozițiile sale. Începând din 1963, alături de grupul instrumental The Wailers, a inițiat o compoziție și un stil vocal distinctiv care mai târziu vor rezona cu audiențe în toată lumea.
*****
Fără îndoială, Moore a fost unul dintre marii bluesmeni irlandezi”. (Bob Geldof, muzician)
6 februarie 2011 … 🥀🕯
Chitaristul nord-irlandez, Gary Moore, a murit în urma unui atac de cord la vârsta de 58 de ani, în timp ce se afla în vacanță în Spania.
De-a lungul carierei, a cântat în diferite grupuri (Skid Row, Thin Lizzy) și a interpretat o gamă largă de genuri, inclusiv blues, blues rock, hard rock, heavy metal și jazz fusion.
Moore și-a început cariera solo în anii 1970 și a obținut un succes major cu „Parisienne Walkways” în 1978, care este considerată melodia lui semnătură. În anii 1980, Moore a făcut tranziția către hard rock și heavy metal, cu grade diferite de succes internațional. În 1990, a revenit la rădăcini cu Still Got the Blues, care a devenit cel mai de succes album al carierei sale. Moore a continuat să lanseze muzică nouă de-a lungul carierei sale ulterioare, colaborând din când în când cu alți artiști.
Gary Moore a fost adesea descris ca un virtuoz influențând mulți alți chitariști. A fost votat drept unul dintre cei mai mari chitariști ai tuturor timpurilor pe listele revistei de specialitate Total Guitar & Louder.
Pe parcursul carierei sale, Moore a fost puternic asociat cu faimoasa chitară Gibson Les Paul din 1959 a lui Peter Green. Mai târziu a fost onorat de firmele Gibson și Fender cu mai multe modele de chitară.
*****
Este Ziua Mondială fără telefon mobil.
Cum v-ați descurca?
Aşa, pe bază de încredere. Sau de intuiţie.
E adevărat, suntem foarte liniştiţi când putem intra în contact cu cei dragi, dar ce ne facem cu aplicaţiile care nu ne lasă să ne plictisim? Tremurăm, intrăm în sevraj, sau ne imaginăm că trebuie să luăm viaţa de la zero?
*****
Dacă cineva vrea să afle ceva despre mine ca artist, pot doar să-l sfătuiesc să-mi privească temeinic și atent tablourile și să caute în ele răspunsul la întrebarea: cine sunt și ce vreau” (Gustav Klimt)

The Kiss – Gustav Klimt

Gustav Klimt (n. 14 iulie 1862, Baumgarten, Viena – d. 6 februarie 1918, Viena) a fost un pictor și decorator austriac, lider al avangardei vieneze și unul din fondatorii Secesiunii vieneze. Arta lui a contribuit în mare măsură la izbucnirea uneia din cele mai mari revoluții din istoria artei.
Una din cele mai renumite picturi ale lui Klimt este „Sărutul” (1907-1908). Ea datează din așa-numită perioadă „de aur” a artistului. Acest lucru este ilustrat cel mai bine de petalele aurii ce luminează fosforescent scena intimă a sărutului.
*****
Ştiu în inima mea că omul este bun. Că ceea ce este corect va triumfa până la urmă. Şi că există un scop şi o valoare pentru fiecare viaţă.Ronald Reagan

Ronald Reagan

Ronald Wilson Reagan, cunoscut mai ales ca Ronald Reagan, (n. 6 februarie 1911 – – d. 5 iunie 2004) a fost cel de-al patruzecilea președinte al Statelor Unite ale Americii. Prin politica sa intransigentă în confruntarea cu Uniunea Sovietică în perioada războiului rece, a avut o contribuție hotărâtoare la prăbușirea imperiului comunist din răsăritul Europei și la afirmarea Statelor Unite ale Americii ca singura super-putere pentru următoarele două decenii. Înainte de a deveni președinte, a fost al 33-a guvernator al Californiei, din 1967 până la 1975, după ce a avut o carieră de actor la Hollywood și lider de uniune.
*****
AXEL ROSE LA ANIVERSARE🥂🎂
Îmi place intimitatea; nu îi vrei întotdeauna pe toți din jurul tău – chiar și atunci când te plac.” (Axel Rose)
W. Axl Rose (născut William Bruce Rose Jr la 6 februarie 1962) este un muzician, cântăreț, compozitor și producător de discuri american. Este vocalistul principal, textierul și liderul trupei de hard rock Guns N ‘Roses și a fost, de asemenea, singurul membru constant al ei de la înființarea sa în 1985. De asemenea, a făcut turnee cu trupa de rock australiană AC/DC, în locul lui Brian Johnson după ce acesta și-a pierdut auzul în 2016. Rose a fost numit unul dintre cei mai mari cântăreți din toate timpurile de către diverse mijloace media, inclusiv Rolling Stone și NME.
*****
IN MEMORIAM … 🥀🕯️
Nu renunța niciodată, ai încredere în instinctele tale!” (Falco)
Muzicianul, cântărețul și compozitorul austriac Johann „Hans” Hölzel (19 februarie 1957 – 6 februarie 1998), cunoscut sub numele său de scenă Falco a murit la 6 februarie 1998, cu 13 zile înainte de a împlini 41 de ani, în urma unui accident rutier în Republica Dominicană.
Falco tocmai plănuia o revenire pe scenă muzicală cu albumul (lansat postum) „Out of the Dark (Into the Light)”. Trupul său a fost returnat în Austria și îngropat în Cimitirul Central din Viena.
*****
Atunci când n-am să mai pot iubi pe nimeni, am să mor. Voi, cei care știți că meritați dragostea mea, aveți grijă să nu mă ucideți.
Geo Bogza s-a născut la 6 februarie 1908, la Blejoi lângă Ploieşti. Scriitor şi ziarist, considerat părinte al reportajului românesc modern, el a creat o formulă unică de reportaj, reportajul poematic.
Iată ce spunea despre sine:
Eu am fost croșetat cu ochiuri mari, dezlânate, dintr-un material prea puțin rezistent, gata să se destrame, precum norii. Nu înțeleg cum atomii din mine, în vrăjmășie unii cu alții, au putut rămâne laolaltă atâta vreme.
*****
Știu că Dumnezeu m-a sprijinit, chiar și atunci când o dădeam în bară.” (Natalie Cole)
La 6 februarie 1950, Natalie Maria Cole (6 februarie 1950 – 31 decembrie 2015) s-a născut la spitalul Cedars of Lebanon din Los Angeles, avândui ca părinți pe cântărețul și pianistul de jazz Nat King Cole și fosta cântăreață a orchestrei Duke Ellington, Maria Hawkins Ellington. Cântăreață, compozitoare și actriță, Natalie a cunoscut succesul la mijlocul anilor ’70 ca cântăreață R&B cu hiturile „This Will Be”, „Inseparable” (1975) și „Our Love” (1977). S-a întors ca și cântăreață pop pe albumul Everlasting din 1987 și prelucrarea piesei ‘Pink Cadillac’ a lui Bruce Springsteen. În anii ’90, a cântat piesele tradiționale ale tatălui ei, iar albumul, care i-au adus cel mai mare succes, ‘Unforgettable … with Love’, s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare aducându-i și 7 premii Grammy. Artista a vândut peste 30 de milioane de discuri în întreaga lume.
*****
În 6 februarie 2017, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a marcat a 65-a aniversare ca suveran, devenind singurul monarh britanic care celebrează Jubileul de Safir.
Această pictură în ulei îi aparține lui Lucian Freud și este una dintre cele mai controversate portrete ale Reginei, din cele peste 130 făcute de pictori renumiți.
Arthur Edwards, fotograf regal pentru revista The Sun, a afirmat: „Pentru pictura asta, Freud ar trebui să fie închis în Turn.”
Nu degeaba spusese Lucian Freud că „a picta portertul Reginei echivalează cu o expediție la Polul Nord…”