Guns N’ Roses – Don’t Cry

Guns N’ Roses reprezintă trupa mea de suflet începând cu vârsta de 14 ani. Succesul răsunător al formației americane de glam metal a avut ecou în întreaga lume, bucurând mai multe generații de iubitori ai rock-ului. 

Guns n`Roses

sursă foto: blabbermouth.net

Totul a început în 1985, când trupa Hollywood Rose, formată din Axel Rose (vocal) și Izzy Stradlin (chitară armonie), s-a unit cu trupa L. A. Guns, formată din Tracii Guns (chitară), Ole Beich (chitară bas) și Rob Gardner (tobe). Din noua trupă, Guns N’ Roses, Tracii Guns decide să plece pentru a-și reforma vechiul grup muzical, fiind înlocuit de Slash. Ole Beich a avut ocazia de a performa într-un singur concert, fiind înlocuit de Duff McKagan. Toboșarul Rob Gardner a părăsit trupa după un concert din Seattle (California), fiind înlocuit de Steven Adler.

Alan Niven a devenit managerul trupei, care a început să lucreze la albumul de debut din 1987, Appetite for Destruction (premiat în 1990 cu American Music pentru albumul heavy metal/ hard rock preferat) Single-ul de debut, Welcome to the Jungle (premiat în 1988 cu MTV  Video Music Award pentru cel mai urmărit artist), relansat și având un loc în Top 10, a fost urmat de Paradise City. În 1988 a fost lansat albumul GNR Lies, cu piesa Patience, care a intrat în Top 5.

sursă foto: udescovermusic.com

Adler a fost dat afară din trupă în 1990 din cauza dependenței sale de droguri, care îi afecta performanța muzicală, fiind înlocuit de Matt Sorum din The Cult. Dizzy Reed a fost la clape în timpul înregistrărilor. În 1991 au fost lansate albumele Use Your Illusion I (conținând hit-ul Don`t Cry) și Use Your Illusion II. În 1993 apare albumul The Spaghetti Incident?, fiind urmat de o pauză pentru trupă, căreia i se acordă premiul World Music pentru cel mai bun grup muzical din lume. Slash părăsește Guns N`Roses în 1996, iar Duff în 1997. În anul 2008 apare albumul Chinese Democracy, iar în 2016 trupa s-a reunit în formulă originală, pornind turneul Not In This Lifetime…, care s-a încheiat în luna decembrie a anului 2018.

Guns N’ Roses, în noua formulă (sursă foto: tribunnews.com)

Don’t Cry

Talk to me softly, there’s something in your eyes.
Don’t hang your head in sorrow and please don’t cry…
I know how you feel inside, I’ve, I’ve been there before,
Something is changing inside you and don’t you know?

Don’t you cry tonight, I still love you, baby!
And don’t you cry tonight…
Don’t you cry tonight, there’s a heaven above you, babe,
And don’t you cry tonight!

Give me a whisper and give me a sigh,
Give me a kiss before you tell me goodbye…
Don’t you take it so hard now and please don’t take it so bad,
I’ll still be thinking of you and the times we had, babe!

And please remember that I never lied, oh,
And please remember how I felt inside now, honey,
You got to make it your own way but you’ll be alright now, sugar,
You’ll feel better tomorrow, come the morning light now, babe…

And don’t you cry tonight,
Don’t you cry tonight,
Don’t you cry tonight, there’s a heaven above you, babe,
And don’t you cry…
Don’t you ever cry,
Don’t you cry tonight, baby, maybe someday!
Don’t you cry, don’t you ever cry,
Don’t you cry tonight.

Citește și Norah Jones – Arta de a face muzică