tumblr.com

Monica Bellucci

A fi actriţă înseamnă sublimul feminităţii.

Monica Anna Maria Bellucci s-a născut în 30 septembrie 1964, în Città di Castello, Italia, și, trebuie să recunoaștem cu mâna pe inimă, e una dintre cele mai charismatice actrițe pe care această țară a frumuseții a dat-o lumii. Debutul și-l face în modelling, încă din adolescență, apoi este solicitată pentru proiecte cinematografice mai ample, având o ascensiune fulminantă, chiar dacă rolurile sunt, pentru început, secundare. A studiat Dreptul la Universitatea din Perugia, dar și-a abandonat în cele din urmă ambițiile academice pentru a se dedica modelling-ului, lucrând pentru designeri  ca Dolce & Gabbana și a apărând în revista franceză de modă Elle. S-a căsătorit cu fotograful Claudio Basso în 1990, dar cuplul a divorțat în 1994.

L’Appartmente (1996) și Malèna (2000) o propulsează în fruntea celor mai bine cotate actrițe din Italia, datorită frumuseții și charmului pe care îl degajă într-un mod natural, amintind de Claudia Cardinale sau Sophia Loren. În 2003, a apărut în The Matrix Reloaded și The Matrix Revolutions

Au urmat  Patimile lui Hristos, în regia lui Mel Gibson (2004) – film în care a jucat alături de Maia Morgenstern, interpretând-o pe Maria Magdalena, rol pe care i l-a atribuit Jim Caviezel. În 2005, fantezia de acțiune Brothers Grimm, în care Bellucci a jucat rolul Reginei Mirror, în compania lui Matt Damon și Heath Ledger ca personaje titulare.

Feminitatea este foarte importantă pentru mine. Ea înseamnă frumuseţe. Nu are de-a face cu frumuseţea genetică, ci cu cea dobândită. E ca şi cum feminitatea se reflectă asupra chipului şi corpului tău în funcţie de ce ai trăit şi experimentat.”, declara frumoasa actriță pentru Daily Mail.

Împreună cu Rachel Weisz, o regăsim în drama The Whistleblower și în comedia romantică romantică The Ages of Love din 2011 cu Robert De Niro. Daniel Craig o are ca parteneră în Spectre (2015), ca următoarea „Bond Girl”: „Cineva mi-a spus că în interiorul tuturor artiştilor există nişte „Frumoase Adormite” şi că de fiecare dată când se joacă un rol, una dintre aceste frumoase se trezeşte. În interiorul nostru există de toate. Trebuie doar să vedem aceste lucruri.”, spune ea. 

După cum titrează The Sunday Times, actrița i-a spus regizorului filmului, Sam Mendes, că „el ar fi un erou printre femei, pentru că mă distribuie în Spectre„. Bellucci a adăugat: „Sexualitatea adevărată este în minte, în imaginație – nu în vârsta corpului„.

pinterest.com

Răpitor de frumoasă și atractivă, Monica Bellucci are două fiice, Deva, născută în 2004, şi Leonie, născută în 2010, împreună cu al doilea soț, Vincent Cassel. Cuplul a anunțat separarea lor în 2013, în spatele divorțului existând, se pare, motive de fidelitate.

Printre singurele actrițe care au rămas neafectate de trecerea timpului și de bisturiul chirurgului estetician, Monica Bellucci declarase, la împlinirea a 54 de ani:  „Am învăţat de la bunica mea, pe care am iubit-o enorm, că bătrâneţea poate fi frumoasă și că singura modalitate de a rămâne tineri şi frumoşi este de a lucra la înlocuirea frumuseții biologice, care este un dar față de care trebuie să fim recunoscători, încercând să devenim propriii noştri arhitecţi. Astfel, bătrânețea nu există”.

Sursă: divorcehelperclub.com

Monica Bellucci și Vincent Cassel

Iată un interviu din celebra revistă The Talks, august, 2012:  

Reporter: Domnișoară Bellucci, credeți că frumusețea Dvs. este motivul pentru care sunteți atât de solicitată?

Monica Bellucci: Eu știu că frumusețea implică o anumită curiozitate. Dar, așa cum spunea și Oscar Wilde, frumusețea durează doar cinci minute dacă nu ai nimic care să susțină acea curiozitate. Nu cred că mi-aș făcut acest tip de carieră dacă aș fi fost doar frumoasă. Directorii nu te solicită pentru frumusețea ta, ci pentru talentul tău.

Reporter: A fost stilul dumneavoastră vreodată un obstacol?

Monica Bellucci: Da, bineînțeles – mai ales pentru că veneam dintr-o afacere de modă. Era, astfel, o dublă problemă: frumusețea și moda sunt cele mai groaznice combinații în această carieră. Pentru că sunt frumoasă, toată lumea crede că sunt proastă. Dar este, de fapt, ca o mască pe care trebuie să o spargi ca să le arăți celorlalți că se află și altceva în spatele ei. Trebuie să arăți cine ești ca să îi faci pe cei din jur să te descopere.

* Reporter: Acesta este motivul pentru care vă alegeți rolurile mai periculoase?

Monica Bellucci: Poate că da.

Reporter: Încă simțiți nevoia să arătați cine sunteți?

Monica Bellucci: Nu celorlalți, ci mie.

Reporter: Serios?

Monica Bellucci: Bineînțeles! Am nevoie să explorez. Dacă cineva ar veni la mine cu o idee sau ceva care urmează să devină un lucru riscant, l-aș face dacă aș fi interesată. Îmi plac filmele care provoacă multe discuții, multe interpretări. Din experiența mea, de fiecare dată când terminam un film, se crea tipul acesta de situație. Cum ar fi Irreversible, The Passion of Christ, Malena. Mi se pare foarte interesant. Îmi place să explorez partea întunecată a umanității. De asta sunt actriță.

Reporter: Vă place să revedeți aceste filme din când în când?

Monica Bellucci: Nu, nu pot să văd un film de două ori niciodată. În plus, pot vedea un film abia după mulți ani, și recunosc că de-abia am revăzut Malena, care mi s-a părut foarte amuzant. Am nevoie de mulți ani ca să revăd un film, pentru că este dificil să fii obiectiv în privința acestuia. Și mă plictisesc să mă urmăresc jucând.

Reporter: Soțul dumneavoastră, Vincent Cassel, este tot un actor.Cum este să îl vedeți transformându-se într-un personaj pe ecran?

Monica Bellucci: Când m-am uitat la Mesrine eram foarte șocată pentru că am văzut o performanță incredibilă, nu îl puteam recunoaște. Doar la partea în care vorbea cu copiii lui în închisoare mă gândeam cum se poartă cu propriul copil, dar în afară de asta… A fost un film foarte frumos, în care a jucat extraordinar.

Reporter: Discutați împreună despre munca și filmele dumneavoastră?

Monica Bellucci: Deloc. Eu și cu Vincent suntem în două lumi diferite. Eu nu îi cunosc prietenii; el nu îi cunoaște pe ai mei. Nu ne întâlnim cu aceeași oameni. Nu avem aceeași viață. Din când în când eu mai vin din lumea mea, el dintr-a lui, și ne întâlnim. Dar suntem două animale diferite. Eu sunt foarte independentă, el e foarte independent, deci cred că aceasta este singura posibilitate de a fi împreună.

Reporter: Este dificil să vă creșteți copiii în felul acesta?

Monica Bellucci: Nu.

Reporter: Înțeleg fiicele dumneavoastră ce fac părinții lor pentru a-și câștiga existența?

Monica Bellucci: Nu. Recent, fiica mea mi-a zis: „Nu, mami, eu vreau să fiu ca tine. Eu nu vreau să muncesc. Vreau doar să fiu o mamă și, când o să crească, fetița mea o să muncească.” Și asta e perfect pentru că ea crede că eu nu muncesc. Ea spune: „Viața e frumoasă, noi mereu stăm în hoteluri sau case luxoase, iar asta este minunat. Sunt foarte fericită cu asta. Asta înseamnă că sunt cu ea tot timpul.”

Reporter: Într-o zi, ar vrea să fie și ea o actriță ca Dvs.?

Monica Bellucci: Sper că nu.

Reporter:De ce?

Monica Bellucci: Pentru că este o muncă specială, dar, dacă ea mi-ar spune că vrea să fie un cavaler, nu aș spune nu, pentru că eu cred că este frumos să ai o pasiune în viață. Dacă pasiunea ei o să fie actoria, atunci ar trebui să o facă.

Reporter: Fiecare e o persoană în sine, distinctă față de ceilalți…

Monica Bellucci: Da, adică ea vrea asta sau nu vrea. Dacă ea are o pasiune e minunat, dar e o ocupație extrem de dificilă – frumoasă dar dificilă. O să aibă de-a face cu multe lucruri. E mai bine să ai această ocupație când nu ai părinți care să vină din acest domeniu. Tatăl lui Vincent este actor, și nu i-a fost ușor să-și își găsească propria identitate din cauza acestui lucru.

Sursă foto: stylebistro.com

Reporter: Familia dumneavoastră a fost asemănătoare?

Monica Bellucci: Eu provin dintr-o familie complet diferită, deci este mai ușor. Dar când provii dintr-o familie unde toți sunt actori, să compari devine foarte normal pentru ceilalți și poate fi foarte dificil pentru tine. Știu că Vincent se luptă pentru a-și căuta propriul său loc, din cauza influenței tatălui său.

Lecția de viață:

Mă simt bine şi confortabil când sunt singură, dar nu pentru că sunt frumoasă. Ştiu o mulţime de oameni frumoşi a căror viaţă este îngrozitoare. Ei nu se simt bine când stau singuri. Confortul interior nu depinde de aspectul tău exterior, ci de pacea ta interioară.”

 

Traducere și adaptare: Anamaria Todescu

Citiți și Provocarea lunii noiembrie, de Mădălina Dumitrache.