Gândul zilei:
Spre deosebire de bărbați, dragostea unei femei este infinit mai profundă și mai variată ca forme de manifestare, toate la fel de frumoase și de intense. Mamă, soră, prietenă, iubită, soție, femeia cuprinde într-o singură ființă esența nemărginită a afecțiunii, iar atributul acesta îi dă unicitate.
Nu trebuie decât să ne întoarcem la rădăcinile vieții, pentru că acolo se află seva din care s-au zămislit toate cele bune de pe pământ și din cer, laolaltă.
Ziua Internațională a Clișeelor, astăzi, 3 noiembrie.

Daniela Nane (n. 29 noiembrie 1971, Iași) este o cunoscută actriță română de teatru și film, câștigătoarea ediției din 1991 a titlului de Miss România și prima participantă din partea României la concursul de frumusețe Miss Universe.
Anul 1800: A fost înființată Casa Albă, reședința președinților SUA, situată în Washington. Clădirea a fost construită după planurile arhitectului James Hoban, lucrările începând în anul 1792.

Imagini cu White House
3 noiembrie 1883, se întâmpla în Spania: Antonio Gaudí, arhitectul modernist, primește aprobarea de a continua construcția „templului” barcelonez Sagrada Familia.

Sagrada Familia
„Arhitectura este aranjament de lumină, pe când sculptura este joc de lumină.”
1956, 3 noiembrie: A fost înființată Opera Română din Iași, spectacolul inaugural fiind Tosca de Giacomo Puccini. Construită în stil neoclasic după un proiect al arhitecților Ferdinand Fellner junior și Hermann Helmer, clădirea impresionează prin monumentalul pe care îl degajă și stilul impozant în care a fost elaborată.

Opera din Iași
Bonus: ȘTIAȚI CĂ … 

„De fapt, istoria deliciosului Mozartkugel a început, nu în 1890, ci în 1756, anul de naștere al lui Mozart.” (Paul Fürst)
Mozartkugel (în engleză: Mozart ball), este un amestec delicios, rotund și dulce, făcut din marțipan cu fistic și nuga, acoperit cu ciocolată neagră. Inițial, cunoscut sub numele de Mozart-Bonbon, a fost creat în 1890 de cofetarul Paul Fürst din Salzburg și numit astfel după Wolfgang Amadeus Mozart. Mozartkugel ‘este una dintre cele mai populare mărci de ciocolată din Austria, fabricate artizanal de descendenții familiei Fürst până în prezent. Produse similare au fost dezvoltate de numeroși cofetari, adesea fabricate industrial.

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 3 NOIEMBRIE … . 

„Pentru că am crezut întotdeauna că melodia sună franceză, am rămas cu ea. Nu vorbesc franceza corect, de aceea am avut nevoie de ajutor pentru a rezolva cuvintele textului.” (Paul McCartney)
În 3 noiembrie 1965, Beatles înregistrează în studiourile EMI piesa ‘Michelle’. Piesa, o baladă de dragoste cu o parte din versurile sale cântate în franceză, a fost compusă de Paul McCartney și, parțial, John Lennon. Fiind inclusă pe albumul ‘Rubber soul’ din 1965, ‘Michelle’ a fost un hit #1 în Belgia, Franța, Norvegia, Olanda și Noua Zeelandă. A câștigat premiul Grammy pentru piesa anului în 1967 și de atunci a devenit una dintre cele mai înregistrate melodii Beatles.

Cuvintele și stilul „Michelle” își au originea în popularitatea culturii pariziene de stânga în timpul zilelor petrecute în orașul natal, Liverpool. Pe atunci nu exista #Tik Tok:). McCartney i-a cerut lui Jan Vaughan, o profesoară de franceză și soția vechiului său prieten Ivan Vaughan, să caute un titlu francez și o frază care să rimeze cu el.