„La final, iubirea pe care o primeşti este egală cu cea pe care o oferi.”

Sir James Paul McCartney, MBE (născut la 18 iunie 1942) este un cântăreț și compozitor englez, care s-a remarcat inițial ca membru component al formației The Beatles. A scris și muzică de film, astfel că în 2002 a fost nominalizat la Premiile Oscar, Grammy și Golden Globe pentru muzica originală la pelicula Vanilla Sky/Deschide Ochii.

When I find myself in times of trouble
Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdom, let it be
And in my hour of darkness
She is standing right in front of me
Speaking words of wisdom, let it be
Oh, let it be, let it be, let it be, let it be
Whisper words of wisdom, let it be
And when the broken hearted people
Living in the world agree
There will be an answer, let it be
For though they may be parted 
There is still a chance that they will see
There will be an answer, let it be
Oh, let it be, let it be, let it be, let it be
And there will be an answer, let it be
Oh, let it be, let it be, let it be, let it be
Whisper words of wisdom, let it be
Oh, let it be, let it be, let it be, let it be
Whisper words of wisdom, let it be
And when the night is cloudy
There is still a light that shines on me
Shine on until tomorrow, let it be
I wake up to the sound of music
Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdom, let it be
Oh, let it be, let it be, let it be, let it be
There will be an answer, let it be
Oh, let it be
Won’t you let it be, let it be, let it be
Whisper words of wisdom, let it be
Let it be
Compozitori: John Lennon / Paul McCartney
Versurile cântecului Let It Be © Sony/ATV Music Publishing LLC
Dacă vine vorba despre dragoste, care au fost marile iubiri ale lui Paul McCartney?

McCartney a avut o relație semnificativă cu actrița britanică Jane Asher în anii ’60. Aceștia s-au întâlnit în 1963 și au trăit împreună timp de câțiva ani. Asher a fost o sursă importantă de inspirație pentru McCartney și a avut un impact semnificativ asupra compozițiilor sale. Cu toate acestea, relația lor s-a încheiat în 1968.

Linda McCartney (1967-1998): După sfârșitul relației cu Jane Asher, McCartney a întâlnit-o pe fotografa americană Linda Eastman în 1967. Cei doi s-au căsătorit în 1969 și au avut trei copii împreună. Linda a fost partenera de viață a lui McCartney până la moartea ei în 1998, din cauza unui cancer la sân,  și a fost un sprijin constant în viața sa personală și profesională. Au colaborat și în muzică, cu trupa Wings, fondată de ei în 1971.

Citiți : The last Beatles Song

Heather Mills (2002-2008): După moartea soției sale Linda, McCartney s-a recăsătorit în 2002 cu fostul model Heather Mills. La 11 iunie 2002, Paul McCartney are loc nunta în  Glaslough, Irlanda. Printre invitați: Elton John, David Gilmour, Chrissie Hynde și Ringo Starr.  Cuplul a avut o fiică împreună, dar căsătoria lor a fost marcată de numeroase controverse și s-a încheiat printr-un divorț tumultuos în 2008.

Heather Mills a solicitat o sumă semnificativă de bani în acordul de divorț, ceea ce a dus la un război juridic intens. Detaliile exacte ale negocierilor și sumele finale rămân confidențiale, dar s-a raportat că Mills a primit o plată substanțială din partea lui McCartney.

Divorțul lor a fost adesea prezentat în mass-media ca unul dintre cele mai scumpe și dificile divorțuri în rândul celebrităților, iar relația dintre cei doi s-a deteriorat ulterior. Mills a făcut apariții în mass-media și a oferit interviuri controversate în care a vorbit despre căsătorie și despre McCartney. Totuși, McCartney a evitat să răspundă public și a preferat să-și păstreze discreția în legătură cu detaliile intime ale divorțului lor.

După divorțul de Heather Mills, McCartney și-a găsit dragostea în brațele lui Nancy Shevell, femeie de afaceri. Cei doi s-au căsătorit în 2011 și au rămas împreună de atunci. Nancy Shevell a devenit o prezență stabilă în viața lui McCartney și a fost alături de el în numeroase evenimente și proiecte.

O legendă vie

*****
Știați că?
Singurii trei muzicieni din istorie care au vândut peste 100 de milioane de discuri, atât ca artiști solo, cât și ca membrii al unui grup.
Există mulți artiști care au avut succes, atât făcând parte dintr-o formație, cât și ca artiști solo. Don Henley, Stevie Nicks, Peter Gabriel, Sting, Lionel Richie, Ozzy Osbourne, Diana Ross, Eric Clapton sunt doar câteva exemple de artiști care au atins statutul de superstar, atât în ​​grup, cât și ca artiști solo.
Există doar trei artiști care au reușit isprava uimitoare de a vinde peste 100 de milioane de discuri, atât în ​​grupurile din care au făcut parte, cât și în cariera lor solo.
Aceștia sunt:
– Paul McCartney
– Phil Collins
– Michael Jackson
O statistică pe care, cel mai probabil, nu o vor mai atinge niciodată alți artiști muzicali. Mai ales acum că streamingul este regele și vânzările de albume nu mai sunt ceea ce erau înainte…