De ce șapte? Pentru că șapte este o cifră cu semnificații excepționale, poate cele mai complexe în interpretare numerologică. Pornind de la faptul că există șapte zile într-o săptămână, șapte planete, șapte trepte ale desăvârșirii, șapte trepte cerești, șapte petale ale trandafirului, șapte ramuri ale copacului cosmic, șapte ceruri, șapte ierarhii cerești, fiecare fază lunară durează șapte zile, șapte culori ale curcubeului etc. Prin urmare, șapte este numărul încheierii și al reînnoirii ciclice, numărul unei totalități, fiind numărul sacru (la egipteni – simbol al vieții veșnice, la sumerieni – al perfecțiunii) care indică prilejul favorit, experiența esențială, definitivă, ce consfințește evoluția spirituală și desăvârșește ființa, îndumnezeind-o, și lumea, echivalându-le prin conștiință. Dacă citim Talmudul, și iată partea interesantă, numărul șapte era cifra totalității umane, deopotrivă masculină și feminină (Dicționar de simboluri, Jean Chevalier și Allain Gheerbrandt).

De ce Steve Jobs? Pentru că lumea în care trăim a devenit de neconceput în afara evoluției IT, iar acest domeniu, așa cum se prezintă el actualmente, cu toate beneficiile lui, este și opera lui Steve Jobs.

Iată cele șapte lecții de viață pe care le-am selectat pentru cititorii noștri:

Toți banii, toate proprietățile și investițiile din viața mea.. nu le pot lua cu mine în mormânt. Tot ce pot lua sunt amintirile scăldate în iubirea dată și primită. Acestea sunt adevăratele bogății care te vor urma și te vor însoți mereu, dându-ți puterea și lumina care sunt necesare să mergi mai departe. Dragostea nu cunoaște distanță. Viața nu are limite. Mergi unde vrei să mergi. Atinge vârfurile pe care vrei să le atingi. Totul se bazează pe 2 lucruri: inima și mâinile tale. Atât.

Timpul tău este limitat, așa că nu îl irosi trăind viața unei alte persoane. Nu fi prins în dogmă – care trăiește cu rezultatele gândirii altor oameni. Nu lăsa zgomotul altor opinii să îți înece propria voce interioară. Și, cel mai important, învață să ai curajul să îți asculți inima și să îți urmezi intuiția. Într-un fel, ele deja știu ceea ce vrei cu adevărat să devii. Orice altceva este secundar.

Atunci când creșteți, vi se inoculează percepția că lumea trebuie acceptată așa cum este ea, să trăiți liniștit propria viață și să nu încercați să mișcați fundamentul. Dar aceasta e o abordare limitată. Viață va fi mult mai bogată dacă veți înțelege un simplu fapt: totul în jurul vostru a fost creat de oameni asemena vouă. Scăpați de idea greșită despre predeterminarea vieții. După ce veți înțelege ca puteți să scrieți singur scenariul ei, lumea nu va mai fi niciodată la fel.”

Vei ajunge să găsești ceea ce iubești și acest lucru este valabil nu doar în privința slujbei, ci și în privința sufletului pereche. Munca ta îţi va umple o mare parte din viaţă şi singurul mod de a fi cu adevărat satisfăcut este să ai o muncă grozavă. Şi singurul mod de a face o muncă grozavă este să iubeşti ceea ce faci.”

„Spiritul antreprenorial înseamnă a uni punctele oportunităților care încă nu există. Nu poţi uni punctele uitându-te înainte, le poţi conecta doar dacă te uiţi înapoi. Aşadar, trebuie să ai încredere că toate punctele se vor conecta într-un final în viitor. Trebuie să crezi în ceva, destin, viaţă, karmă, orice. Pentru că această încredere pe care o ai în faptul că punctele se vor conecta undeva la mijlocul drumului îţi va da încrederea să îţi urmezi inima, chiar şi atunci când vei fi scos de pe calea sigură de urmat.”

„Pentru că toate – toate aşteptările externe, toată mândria, toate temerile de eşec, toate aceste lucruri cad în faţa morţii, lăsând doar ceea ce este important. Amintiţi-vă că murind este cea mai bună cale de a scăpa de capcana gândirii că aveţi ceva de pierdut. Eşti deja gol. Nu există nici un motiv pentru care să nu-ţi urmezi inima.”

Acestea sunt motto-urile mele – concentrare și simplitate. Ceva simplu poate fi mai greu decât ceva complet. Trebuie să muncești mult că să îți limpezești gândurile pentru a face ceva simplu. Dar, într-un final, merită, pentru că după ce ajungi acolo poți face orice, chiar și să muți munții din loc.

Citiți și Trăiește exact așa cum îți dorești…