Cărțile sunt izvoare de înțelepciune, mai ales acelea care se referă cu adevărat la viața de acolo din realitate, nu cea edulcorată de psihologiile motivaționale care s-au obișniut să pună pe repeat locurile comune ale experienței de viață cu care ne-au obișnuit strămoșii noștri: să ne fie bine, să nu ne fie rău… Din acest punct de vedere, vă recomand cu inima o autoare pe care o iubesc: Ursula Yvonne Sandner.

„Viaţa ta îţi aparţine. Ea nu este nici a părinţilor tăi, nici a prietenilor tăi, nici a partenerului tău. Este doar a ta şi ai dreptul să faci exact ceea ce îţi doreşti cu ea. Fără compromisuri, fără să te simţi vinovat, fără justificări sau scuze. Nu le permite altora să îţi dicteze ce să faci sau cum să trăieşti pentru că atunci tu nu îţi trăieşti propria ta viaţă, ci pe a lor.

Renunţi la tine, la autenticitatea ta şi devii o păpuşă cu sfori ataşate de care poate oricine să tragă în ce direcţie îşi doreşte. Pentru asta ai venit tu pe lume – să fii doar o marionetă fără personalitate şi conştiinţă proprie? Trăieşte exact aşa cum îţi doreşti şi nu te teme că rămâi singur.

Poate îi vei pierde pe acei oameni care nu-şi doreau altceva de la tine decât să le satisfaci interesele egoiste, însă vei întâlni cu siguranţă alţi oameni, conştienţi şi asumaţi, care trăiesc liber şi ştiu să se bucure de viaţă.”

 

San Francisco, CA
www.carloslphotography.com

Trăieşte exact aşa cum îţi doreşti!

„Viaţa nu este doar bucurie şi plăcere, ci înseamnă şi lecţii învăţate în urma experienţelor dureroase. Conştientizează că ai trecut prin toate până acum şi la fel vei face şi de acum încolo. Pentru că unde este frică este şi curaj, unde există greutăţi există şi puterea de a le depăşi, unde ceva se încheie începe altceva. Mergi cu încredere înainte!”

Ursula Yvonne Sandner

Citiți și Blestemata fericire de a fi trăit…