Fericirea nu este nici plăcere, nici bucurie, nici suma lor.
Esti fericit dacă și când îți apreciezi viața.
Iar aprecierea are la bază modul în care îți tratezi corpul și sufletul. Hrana pe care o ingerezi, emoțiile pe care le nutrești.

A găti – este mai mult decât un act simplu ce satisface o nevoie de bază.
A găti – folosind ingrediente de calitate si adoptând un mod de preparare sănătos – înseamnă respect față de propria persoană, fiind primul semn al iubirii de sine.

Astăzi, o rețetă pentru clipe dulci de fericire.

Batoane din nuci și superalimente

Foto din arhiva personală


1/3 cupă nuci Pecan
1/3 cupă migdale
1/4 cupă stafide hidratate în apă cu extract de vanilie
2 lingurițe cacao Criollo
2 lingurițe sirop de arțar
1 linguriță maca
1 linguriță baobab
1/2 linguriță guarana
1 linguriță lucuma
1 lingură afine liofilizată
1 lingură unt de arahide fin
1 lingură zmeură liofilizata
1 lingură mei expandat
1 linguriță ulei de cocos

Nucile si stafidele se mărunțesc într-un robot cu lamă în S ( e bun și chopper pentru cantitatea asta) si apoi adaugi restul ingredientelor într-un bol. Le „masezi” cu degețelele și le pui într-o tavă tapetată cu folie alimentară.

Deasupra am făcut o „cremă” din 3 curmale medjool și 20 ml lapte migdale. Blendate, iar apoi am adăugat o linguriță unt arahide.

Din cantitățile astea obții 6 pătrățele, cam așa cum sunt cele din fotografie.

Și nu uitați:

„Cea mai curată şi simplă dragoste e dragostea pentru mâncarea preferată.” (Oscar Wilde)

Pe Ada o găsiți și aici.