Eagle (Șoim)

Dacă am ”supraviețuit scăpând întreagă” din Hotel California (e o poveste teribilă pe holurile melodiei), mă zbucium acum într-o frenezie auzind asta…, cum? Aaa, întrebi How Long?

Uite-atât, dar dă la maxim.

https://www.youtube.com/watch?v=LmW5McLF-Uk

How Long este una din piesele ultimului album EaglesLong Road Out of Eden.

În anii de liceu, plimbându-mă într-o după amiază târzie pe una din străzile Sibiului împreună cu prietena mea, m-am oprit fascinată în dreptul unei case, chiar în fasciculul sonor care se revărsa pe ferestrele deschise îmbrățișându-mă brusc, ca-n clește. Pe-atunci eram foarte preocupată de școală și toate resorturile îmi erau tensionate la maxim de responsabilitatea pregătirii ce avea să-mi deschidă porțile învățământului superior (pam-param-pam-pam), dar îmi amintesc cu precizie maximă și vizualizez cristal scena când am răms trăznită în mijlocul trotuarului auzind Eagles! Era Hotel California, dar pe atunci habar nu aveam. Puterea muzicii …

Eagles

Ultimul album lansat de trupă poartă numele Long Road Out of Eden și a ieșit pe piață în luna octombrie 2007, la o distanță de 28 de ani de la The Long Run, albumul din septembrie 1979, adică cel de dinaintea despărțirii lor din anul 1980.  Eagles a lansat 7 albume și a vândut peste 120 milioane de discuri în întreaga lume. Este una dintre minunățiile rock americane.

Iată ce spune Don Henley despre această ultimă apariție a lor: ”Mesajul principal este pentru toți copiii. ‘Predau torța’. Este ultima piesa… transmit mesajul lumii.

Cred că acestea sunt cele mai bune două versuri de pe tot albumul – ‘Be part of something good, leave something good behind’. Dacă ar exista vreun mesaj pe care să îl trasmitem fanilor noștri și copiilor noștri, acesta ar fi. Și da, făcând un pas mai departe, din punctul de vedere al unei trupe, acesta este probabil cântecul lebedei.”

Repet mesajul:

Este lumea voastră, folosiți-vă timpul bine, implicați-vă în ceva bun, lăsați ceva bun în urmă. Cortina cade, așa trebuie să fie, este lumea voastră acum!

O, câte ar fi de spus despre ei … Eu o să-mi continui tumultul, nu știu How Long, sperând însă că am făcut ceva valuri …

Eagles. For how long?

How Long

Like a blue bird with his heart removed, lonely as a train
I’ve run just as far as I can run
If I never see the good old days shinin’ in the sun
I’ll be doin’ fine and then some

How long, how long
Woman will you weep
How long, how long
Rock yourself to sleep

Well I been doin’ time in lonesome prison, where the sun don’t shine
Just outside, the freedom river runs
Out there in that shiny night, with blood hounds on your mind
Don’t you know it’s the same sad situation?

How long, how long
Woman will you weep
How long, how long
Rock yourself to sleep

Everybody feels alright you know, I heard some poor fool say (Somebody Ooooo)
Everyone is out there on the loose
Well I wish I lived in the land of fools, no one knew my name
But what you get is not quite what you choose …