Iubim pentru că aceasta este natura noastră interioară și ideală. Tânjim după iubire ca după o gură de apă care să ne ducă la suprafață, când suntem în derivă. Nu avem alt scop decât acela de a fi fericiți și de a-i face fericiți pe cei care ne sunt hărăziți de soartă și pe aceia îi vom recunoaște cu toate organele noastre de simț. Îi vom învesti cu toate cele ce ne lipsesc nouă, pentru că numai așa ne vom completa și ne vom deveni un întreg, fără să simțim vreun efort, fără să obosim și fără să ni se pară că facem vreun lucru important, căci toate vor veni firesc, la îndemână. Uneori vom reuși din prima, alteori vom avea de trecut prin furcile caudine. Uneori vom mai putea spera, altădată ne vom lăsa orbiți de orgoliu sau răpuși de neputința de a-l face pe celălalt să priceapă. Uneori ne vom ridica în lumina bucuriei, alteori ne vom zidi înlăuntrul nostru de vii, sau poate că ne vom sălbătici cu totul, de prea multă așteptare.

Însă nimic nu ne va lua bucuria clipei de a fi împreună, măcar pentru un timp prețios de o privire, de un zâmbet complice, de o atingere de mână.

Dacă te iubesc, poți obține orice de la mine: timpul meu, dragostea mea, fundul meu, banii mei, familia mea, câinele meu, banii câinelui meu, timpul câinelui meu, totul.

Dacă te iubesc, voi îndura eu durerea ta, îți voi plăți eu datoriile (în toate felurile posibile), te voi proteja de temerile tale, voi proiecta asupra ta tot felul de calități pe care de fapt nu le ai și voi cumpăra cadouri de Crăciun întregii tale familii.

Am să-ți dau soarele și ploaia și, dacă ele nu sunt disponibile imediat, am să stau la rând pentru ele.

Am să-ți dau toate astea și chiar mai mult, până când am să ajung atât de extenuată și de golită, încât singurul mod de a-mi recăpăta energia va fi să mă îndrăgostesc de altcineva”.

Elizabeth Gilbert, Trailer „Mănâncă, roagă-te, iubește” – „Eat, pray, love”