Iubim pentru că aceasta este natura noastră interioară și ideală.

Tânjim după iubire ca după o gură de apă care să ne ducă la suprafață când suntem în derivă. Nu avem alt scop decât acela de a fi fericiți și de a-i face fericiți pe cei care ne sunt hărăziți de soartă și pe aceia îi vom recunoaște cu toate organele noastre de simț. Îi vom învesti cu toate cele ce ne lipsesc nouă, pentru că numai așa ne vom completa și ne vom deveni un întreg, fără să simțim vreun efort, fără să obosim și fără să ni se pară că facem vreun lucru important, căci toate vor veni firesc, la îndemână.

Dacă te iubesc…

To be or not to be… Uneori vom reuși din prima, alteori vom avea de trecut prin furcile caudine. Uneori vom mai putea spera, altădată ne vom lăsa orbiți de orgoliu sau răpuși de neputința de a-l face pe celălalt să priceapă. Uneori ne vom ridica în lumina bucuriei, alteori ne vom zidi înlăuntrul nostru de vii, sau poate că ne vom sălbătici cu totul, de prea multă așteptare.

Însă nimic nu ne va lua bucuria clipei de a fi împreună, măcar pentru un timp prețios de o privire, de un zâmbet complice, de o atingere de mână.

Dacă te iubesc, poți obține orice de la mine: timpul meu, dragostea mea, fundul meu, banii mei, familia mea, câinele meu, banii câinelui meu, timpul câinelui meu, totul.

Dacă te iubesc, voi îndura eu durerea ta, îți voi plăți eu datoriile (în toate felurile posibile), te voi proteja de temerile tale, voi proiecta asupra ta tot felul de calități pe care de fapt nu le ai și voi cumpăra cadouri de Crăciun întregii tale familii.

Am să-ți dau soarele și ploaia și, dacă ele nu sunt disponibile imediat, am să stau la rând pentru ele.

Am să-ți dau toate astea și chiar mai mult, până când am să ajung atât de extenuată și de golită, încât singurul mod de a-mi recăpăta energia va fi să mă îndrăgostesc de altcineva”.

Citiți și Julia Roberts, o legendă

Elizabeth Gilbert, Trailer „Mănâncă, roagă-te, iubește” – „Eat, pray, love”

Elizabeth Gilbert este o scriitoare americană cunoscută în principal pentru ”jurnalul” său din 2006, „Mănâncă, roagă-te, iubește”.

Născută în 1969, în Waterbury, Connecticut, Gilbert a crescut la o mică fermă de familie. Anii tinereții sale, înconjurate de natură și literatură (ambii părinți fiind implicați în scris), au format fundația pentru viitoarea sa carieră de scriitoare.

Înainte de a fi cunoscută la nivel global pentru „Mănâncă, roagă-te, iubește”, Gilbert a scris ficțiune. Debutul ei a fost cu colecția de povestiri „Pilgrims”, care a fost nominalizată la premiul PEN/Hemingway Award. A mai scris și „Stern Men”, un roman despre lupta dintre două comunități de pescari din Maine.

Dar „Mănâncă, roagă-te, iubește” a fost lucrarea care i-a adus faima globală. În acest memoriu, Gilbert detaliază călătoria ei de auto-descoperire în urma unui divorț devastator. Se îndreaptă spre Italia, unde explorează bucuriile gastronomiei; în India, unde se scufundă în meditație și spiritualitate; și în Indonezia, unde își găsește din nou dragostea. Cartea a fost un succes uriaș, petrecând ani de zile pe lista de bestselleruri a publicației New York Times și fiind adaptată într-un film cu Julia Roberts în rolul principal.

După succesul acestei cărți, Gilbert a continuat să scrie și să exploreze diverse teme, inclusiv creativitatea în „Big Magic” și căsătoria și dragostea în „Committed”.

Privind în mod retrospectiv viața și cariera lui Elizabeth Gilbert, este clar că a fost o căutătoare, o persoană care a explorat întrebările existențiale ale vieții și a căutat înțelegerea și acceptarea de sine. Scrierile ei se remarcă prin sinceritate, umor și o profundă auto-reflecție. În afară de scris, Gilbert a devenit o voce influentă în discuțiile despre creativitate, femei și căutarea semnificației în viață.

De-a lungul anilor, ea a fost o prezență constantă în media, participând la talk-show-uri, conferințe și evenimente literare, unde a împărtășit viziunea și perspectiva sa unică asupra vieții și artei scrierii. Indiferent de subiect, Gilbert a avut darul de a vorbi și de a scrie cu sinceritate și empatie, făcând-o să rezoneze cu cititorii și audiențele din întreaga lume.

Jeremy Irons, stil&profunzime