De ce psihologie în bucătărie?

Când am pășit pe calea hipnozei, nu m-am gândit că voi pune accent pe bucătărie.

Și totuși, am ajuns aici. De ce?

Câțiva ani am avut nenorocul să experimentez stări fizice mai puțin plăcute, mi s-au pus diagnostice și mi s-au dat medicamente. Am știut că nu asta e calea, așa că am căutat vindecarea din interior.
În drumul vindecării m-am îndrăgostit de bucătărie și am înțeles importanța alimentației corecte.

Astăzi mă bucur de sănătate deplină, iar conceptul Psihologie în bucătărie vine în susținerea celor care își doresc o stare de bine atât fizică, dar și mentală – emoțională.

În fotografie – bomboane care susțin ideea de sănătos și gustos – homemade – fără zahăr adăugat.

Psihologie în bucătărie

Cui nu îi plac bomboanele? Trebuie să știți că sunt foarte ușor de făcut.

Veți avea nevoie de:

250 grame biscuiți fără zahăr

200 grame nuci – eu prefer un mix de Pecan, caju, alune și nuci

2 lingurițe rom sau amaretto

50 grame stafide

25 grame unt de cocos și

25 grame unt de cacao raw (puse la 46 grade în deshidrator până capătă o consistență lichidă)

30 grame cacao Criollo

Toate ingredientele se pun într-un robot cu lamă în S și se mixează până capătă o consistență cremoasă. La nevoie, puteți adăuga 2-3 linguri de apă pentru a lega compoziția. Dacă nu doriți să vă bucurați de varianta raw vegan, puteți folosi unt normal de bună calitate. Le „tăvăliți” prin cacao, nuci sau cocos, după plac.

Un deliciu!

P.S. Știați că în momentul în care alegeți să creați folosindu-vă motricitatea fină, creierul este mai relaxat?

Principala cauză a mâncatului compulsiv este stresul. Puteți alege activități care să implice creația și motricitatea fină, cum ar fi: gătitul, pictura, cusutul, fabricarea bijuteriilor handmade sau orice vă mai face plăcere.

Ce poate fi mai frumos? Creezi, te descoperi, evoluezi și lași în urmă obiceiurile distructive.