Există voci care vor să se facă auzite, iar a inimii este cea mai puternică. A inimii tale.

music

Roxette

 

Listen to your heart

Celebru în anii ’90 datorită pieselor It Must Have Been Love, How Do You Do!, Joyride, Lis­ten To Your Heart, Vulnerable, Sleeping in my car, (She’s Got) The Look şi Crash! Boom! Bang, duoul suedez Roxette  – format din Marie Fredriksson și Per Gessle, urca cu Listen To Your Heart pe prima poziţie în topul vânzărilor de dincolo de Atlantic, în 2 noiembrie 1989.

La data de 4 noiembrie 1989, ‘Listen to Your Heart‘, melodia duo-ului suedez Roxette, ajunge pe locul 1 în topul Billboard Hot 100 din SUA. Lansată inițial în Suedia în septembrie 1988 ca al doilea single de pe al doilea album de studio al duo-ului, ‘Look Sharp!’, piesa fost scrisă de Per Gessle cu fostul chitarist de la formația Gyllene Tider, Mats „MP” Persson. Melodia a devenit unul dintre cele mai de succes single-uri din 1989.

Ai putea rămâne de piatră la o asemenea chemare ?! În Billboard Chart History, în noimbrie 1989, „Listen” al lui Roxette a fost auzită la numărul 1.

Întâmplarea a făcut ca un american, aflat în Suedia într-un schimb de experienţă între stu­denţi, să audă piesa The Look şi să ajungă apoi cu ea acasă, imprimată pe o casetă.

Foarte entuziasmat de ceea ce descoperise în Suedia, a dus caseta la postul de radio din Minneapolis, iar de-acolo a început ”povestea americană” a trupei care s-a trezit cu un val de fani de peste ocean. Şi culmea! asta se întâmpla după ce compania EMI le spusese că soundul ei nu e potrivit pentru piaţa americană.

Și să mai zici că vocea inimii nu se face auzită ??!

I know there’s something in the wake of your smile.
I get a notion from the look in your eyes, yea.
You’ve built a love but that love falls apart.
Your little piece of heaven turns too dark.Listen to your heart
when he’s calling for you.
Listen to your heart
there’s nothing else you can do.
I don’t know where you’re going
and I don’t know why,
but listen to your heart
before you tell him goodbye.Sometimes you wonder if this fight is worthwhile.
The precious moments are all lost in the tide, yea.
They’re swept away and nothing is what is seems,
the feeling of belonging to your dreams.And there are voices
that want to be heard.
So much to mention
but you can’t find the words.
The scent of magic,
the beauty that’s been
when love was wilder than the wind.
Citiți și despre Marie Fredriksson, solista trupei, care a pierdut o luptă nedreaptă cu boala, în dimineața zilei de 9 decembrie 2019. „It must have been love, but it’s over now” – moartea pune capăt lucrurilor frumoase, fără a aduce niciun argument, fără negocieri, fără dus-întors.

Citiți și despre destinul tragic al artistei

„It must have been love, but it’s over now”