Aprilie – Luna Copiilor de Militari. Cariera militară se numără printre cele mai grele și mai nobile datorii pentru că devine o datorie odată ce este îmbrățișată. Cu toate acestea, oamenii legii și militarii își pot întemeia o familie, mulți dintre ei având copii. Această lună le este dedicată lor, copiilor de militari, așadar v-am pregătit un articol în traducere și adaptare proprie din limba engleză.

countryliving.com

„Atunci când ai un tată militar – în anii ’50 – ești un copil foarte informat în legătură cu Cel de-al Doilea Război Mondial. Tata ne spunea multe povești, mie și fraților mei. Povești felurite auzeam și de la alți copii despre tații lor. Mereu ne jucam de-a războiul și aproape în fiecare sâmbătă vizionam la cinematograf un film despre Cel de-al Doilea Război Mondial.” – Mary Pope Osborne

tumblr.com

Întrucât veteranii de război se confruntă cu probleme post-traumatice de ordin fizic sau/ și psihic, vacanțele familiei lor nu se desfășoară, de cele mai multe ori, departe de casă. Luna aprilie este destinată Copiilor de Militari deoarece aceștia fac sacrificii, la rândul lor, motiv pentru care merită aprecierea noastră.

imgur.com

Originile Lunii Copiilor de Militari

Luna Copiilor de Militari există în semn de solidaritate cu familiile celor plecați la datorie, în slujba țării lor. Copiii sunt cunoscuți atunci când sunt ai militarilor, purtând cu mândrie statutul pe care îl au. Cu toate acestea, se confruntă cu greutăți precum mutatul frecvent din oraș în oraș, faptul că părintele în domeniu ar putea fi rănit (uneori în mod fatal) și separarea de părinte. Această celebrare a pornit de la ministrul apărării Casper Weinberger, un republican în slujba Casei Albe în timpul președinției lui Ronald Reagan (1986). În luna aprilie, copiii de militari din America sunt încurajați să poarte, simbolic, haine violet la școală și oriunde merg. Departamentul de Apărare a Activității Educaționale încurajează școlile să permită copiilor să poarte această culoare în aprilie și să onoreze copiii de militari. De asemenea, Departamentul vrea să sprijine programele care oferă facilități familiilor cu membri militari, indiferent unde s-ar afla aceștia. Aceste facilități adesea găzduiesc concursuri și premii pentru copii.

tumblr.com

Cum sărbătorim Luna Copiilor de Militari?

Luna aprilie este dedicată copiilor militarilor pentru că ei se confruntă, de cele mai multe ori, cu dificultăți mai mari în comparație cu ceilalți copii. Cu acest prilej, poți ajuta familiile cu un membru plecat în slujba țării, susținând introducerea facilităților de care au nevoie în comunitatea ta.

 

De exemplu, ai putea organiza un concurs destinat acestor copii pentru a le arăta aprecierea ta.

De asemenea, poți să share-uiești acest articol cu #monthofthemilitarychild sau alte informații în legătură cu acest subiect. Este important ca această sărbătoare americană să se răspândească în întreaga lume.

Aprilie

sursă foto: elizabethdolefoundation.org

Citește și Prefera să fie metresa lui Eminescu, decât nevasta unui prinț