A simți – Să iubeşti înseamnă să doreşti, să vezi, să atingi, să simţi, cu toate simţurile deodată.
Bănuială – Să bănui că rivalul tău este iubit este deja un lucru crud, dar să vezi mărturisită în detaliu dragostea chiar de către femeia pe care o adori reprezintă, fără îndoială, culmea durerii.
Cunoaștere – Există oameni care, mânaţi de dorinţa de a cunoaşte totul, uită să iubească.
Dragoste – Dragostea te-a luminat şi te-a orbit în acelaşi timp.

Egalitate – Fără egalitate nu se poate iubi.
Fericire – Din ce nimicuri efemere îşi ţese dragostea fericirea!
Iubire – Iubirea nu caută egalitatea, ci o naşte.
Întunecime – Fiindcă iubirea îi era întunecată, i se trezi virtutea.
Lacrimi – Cine ar fi crezut că o să-mi placă să lăcrimez! Că-l voi iubi pe cel ce îmi va dovedi că nu sunt decât un prost!

Moarte – Speranţa morţii, singura perspectivă a acestei dragoste, dădea limbajului ei ceva celest şi resemnat […].
Nuntă – Plictiseala vieţii conjugale duce cu siguranţă la pieirea dragostei, atunci când dragostea a existat dinaintea nunţii.
Partener – Nu se cuvine să iubim o persoană pe care ne-ar fi ruşine s-o alegem ca şi partener de căsnicie.
Pedeapsă – Ar trebui să fiu pedepsită pentru adoraţia extremă pe care o simt pentru el, căci îl iubesc prea mult!

Respect – Pentru a fi iubit la prima vedere, un om trebuie să aibă ceva demn de respect, dar să citeşti pe faţa lui şi ceva care să-ţi stârnească compasiunea.
Stâncă – Iubirea e o minunată floare, dar trebuie să avem curajul să o culegem de pe cea mai abruptă stâncă.
Trezire – Toate simţămintele pe care dragostea cea mai înflăcărată, cea mai duioasă, cea mai curată le poate trezi în sufletul unei femei, Armance le nutrea pentru el.
Voință – Iubirea este ca febra, ea se naşte şi se stinge fără ca voinţa să aibă cea mai mică contribuţie.

Citește și Iubirea e cu totul altceva – Andrea Bocelli

M-am născut în Cluj-Napoca, județul Cluj, la data de 22 ianuarie 1995. Am absolvit Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” (secția artă dramatică, promoția 2010-2014), Facultatea de Istorie și Filosofie (secția Filosofie, nivel licență) în cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca (promoția 2015-2018) și cursurile masterale ale Facultății de Litere, în cadrul aceleiași universități (masteratul de Studii Literare Românești, promoția 2018-2020). Am publicat poezii în revistele „Literatura de Azi”, „Cenaclul de la Păltiniș”, „eCreator” și „EgoPHobia”, fiind membră a Cercului Literar de la Cluj, începând cu iarna anului 2017 până în vara anului 2018 și membră a Cenaclului Literar Studențesc „Vox Napocensis” începând cu luna decembrie a anului 2019 până în luna mai a anului 2020. De asemenea, am publicat texte de proză scurtă în revista on-line „Catchy”. În anul 2021 am publicat un grupaj de poezii în antologia bilingvă (româno-suedeză) a editurii Bifrost „Echivalențe”. Momentan, urmez cursurile Școlii Doctorale de Filosofie în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie, Universitatea „Babeș-Bolyai” (Cluj-Napoca), pregătind o teză de doctorat în domeniul eticii aplicate.