Dragostea de multe carate!

Atunci când vine vorba de inele de logodnă, sunt diamante și apoi sunt diamante ( iar în cazul lui Jaqueline Kennedy, un diamant și un smarald) înconjurate de alte diamante! De la regina Elisabeta a II-a la Regina Bey (once), vă prezentăm cele mai mari, strălucitoare și mai frumoase inele de logodnă din istorie care au trecut proba timpului, plus  câteva care au toate șansele de a deveni de neuitat. Iată-le!

1. Printesa Diana & Kate Midelton: Safir albastru cu halou din diamant

Kate Middleton

crazyforus.com

Charles, Prinț de Wales, a cerut-o în căsătorie pe Lady Diana Spencer în februarie 1981, prezentându-se în momentul cel mai important al relației lor cu un safir albastru, de formă ovală, înconjurat de un halou de diamante mici, solitare, pe o un inel din aur alb, despre care știm că l-a ales ea însăși!. Alegerea Dianei se pare că a intrigat câteva persoane de rang înalt (și nu numai), nefiind făcut la comandă, ci disponibil spre vânzare publicului larg, în acel moment,  în colecția de bijuterii Garrard.

Prințul Wiliam, Duce de Cambridge, i-a dat inelul mamei sale lui Kate Middleton, Ducesa de Cambridge, atunci când a cerut-o în căsătorie în 2010, păstrând vie memoria iubitei Prințese Diana prin frumusețea uimitoare a inelului și prin simbolistica sa. Iată ce înseamnă iubirea, care se prelungește și în afara timpului! Safirul de un albastru intens este la fel de strălucitor pe inelarul lui Kate cum a fost și pe al Dianei.

 2. Jacqueline Kennedy : Inel cu smaralde și diamante

 

Jackie Kennedy

tumblr.com

 

Pe  data de 24 iunie 1953, John F. Kennedy a cerut-o în căsătorie pe Jacqueline Bouvier, într-un restaurant din Boston. Și pe cât de legendare și strălucitoare vor fi mereu cuplul și povestea lor tragică, pe atât inelul de logodnă unic pe care John i l-a oferit lui Jackie nu își va pierde niciodată faima sa. Inelul, marca Van Cleef  & Arples, afișa cu mândrie un diamant în tăietură „baghetă”, un smarald de 2.84 carate, alături de un diamant de 2.88 carate cu o uimitoare montură cu halou deschis. Mereu o creatoare de stil, suntem siguri că Jackie a făcut miresele în devenire ale epocii „Camelot” să-și dorească o combinație smarald-diamant și pe degetele lor.

3. Elizabeth Taylor: Diamant gigantic în tăietură „Smarald”

elizabeth taylor

tumblr.com

 

Pe parcursul vieții ei, Elizabeth Taylor a fost măritată de opt ori (asta înseamnă o mulțime de inele!). Dar dintre toate piesele masive, dar mai puțin valoroase din colecția sa de bijuterii, față de care se declara fanatică, una dintre cele mai de invidiat trebuie să fie inelul de logodnă din al treilea mariaj al său cu producătorul de film și teatru, Mike Todd. El i-a oferit un diamant de 29,4 carate, în tăietură  „Smarald”, iar piatra este atât de mare încât se pare că Taylor se referea la ea cu admirație ca la un „eisskating ring”. Logodna a avut loc în Acapulco, în 2 februarie 1957.

Încă unul, cel puțin la fel de celebru

Richard Burton i-a cumpărat lui Elizabeth Taylor un inel cu un diamant de 69 de carate în 24 octombrie 1969. Viața privată tumultuoasă a cuplului adesea a captat mai multă atenție decât rolurile lor din filme și extravaganța lor era legendară. În anii ’60, ei au câștigat împreună 88 de milioane de dolari și au cheltuit peste 65 de milioane de dolari. Taylor și Burton s-au despărțit în 1970, s-au separat formal în 1973, au divorțat în 1974. S-au recăsătorit în 1975 și apoi au divorțat pentru a doua și ultima oară un an mai târziu. Diamantul a fost pus în licitație și Elizabeth Taylor avea să se mai căsătorească de două ori, divorțând de amândoi soții.

Citiți și ”Am trecut prin toate, iubire… ”

Elisabeth Taylor ring (pinterest.com)

4. ​Marilyn Monroe: Inel „Baguette Eternity”

Marilyn

Getty Images; Corbis Images

Legendă a echipei „Yankees”, Joe Dimaggio i-a dăruit lui Marilyn Monroe un minunat inel Eternity de platină- cu 35 de diamante încrustate. De fapt, tehnic vorbind, a fost inelul ei de căsătorie, pentru că DiMaggio i l-a dat lui Monroe în ziua nunții lor, pe 14 ianuarie 1954. Și deși cuplul lor nu a rezistat probei timpului, această eleganță și simplitate a inelului este exact motivul pentru care acest stil este popular și astăzi.

5. Mia Farrow: Diamant în formă de pară

Mia Farrow

getty images

Mia Farrow a primit de la Frank Sinatra, în iunie 1966, un inel de logodnă care taie răsuflarea, montat cu un diamant solitar de 9 carate în formă de pară. Cuplul a păstrat logodna lor în lumina reflectoarelor aproximativ o lună, apoi s-au căsătorit la puțin timp după aceea, într-un hotel din Las Vegas. Din păcate, mariajul nu a rezistat decât 2 ani, dar diamantul în formă de pară a lui Mia Farrow a rămas o piesă de rezistență în prima linie a inelelor de logodnă care au făcut istorie.

6. Regina Elisabeta a II a: Diamant solitar montat în platină

Shutterstock; Getty Images

Deși poate că nu este cea mai mare bijuterie a Majestății Sale, este cu siguranță bogată în valoare sentimentală și simbolică (și asta nu înseamnă că nu e destul de mare pentru noi, ceilalți!). Inelul Reginei Elisabeta este o bandă de platină montată cu 3 diamante solitare și cu cinci alte diamante mai mici pe fiecare parte. Inelul pe care Prințul Philip l-a oferit viitoarei regine Elisabeta a Marii Britanii în 1947  este întruchiparea unei subestimate eleganțe și clase și una dintre bijuteriile cele mai frecvent purtate de către Regină.

7. Beyonce: Diamant în tăietură „Smarald”,  montat în platină

Beyonce

tumblr.com

Oare inelul de logodnă a lui Beyonce, primit din  partea lui Jay Z, amintește cuiva de cel a lui Elizabeth Taylor, primit din partea lui Mike Todd? Minunea lui Bey este un impresionant diamant în formă de smarald, de 18 carate, creat de bijutierul starurilor Lorraine Schwartz. O formă clasică și un inel simplu devine impresionant și îndrăzneț prin incredibila sa mărime și strălucire! Numai ce este mai bun pentru Queen Bey.

8. Jennifer Aniston: Diamant în tăietură rectangulară și inel din aur galben

tumblr.com

Inelul proaspăt (pe atunci) căsătoritei Jennifer Aniston de la soțul său Justin Theroux este un diamant masiv de 8 carate pe o bandă din aur galben. Cuplul și-a ținut relația destul de privată dar, ușor de înțeles, absolventa din serialul de comedie  „Prieteni” nu are nici o problemă să își prezinte strălucirea pietrei sale spectaculoase pe covorul roșu.

9. Kim Kardashian: Diamant cu tăietură „perniță”

tumblr.com

Indiferent ce părere aveți despre ea, putem fi cu toții de acord că diamantul de pe inelul lui Kim Kardashian este absolut uimitor? Kanye West a cerut-o în căsătorie pe Kardashian în 2013 cu un diamant orbitor de 15 carate, cu tăietură în formă de „perniță”! Kanye a declarat că a depus eforturi mari pentru a se asigura că inelul a fost realizat cu cel mai bun diamant. Rezultatul oferit de același talentat Lorraine Schwartz este cu totul spectaculos.

10. Angelina Jolie: Diamant cu tăietură „Smarald’’

tumblr.com

Atunci când celebrul cuplu Brad Pitt și Angelina Jolie s-a decis în sfârșit să facă pasul decisiv, în 2014, Pitt a fost într-o constantă colaborare, de un an întreg cu bijutierul Robert Procop, pentru a crea un inel de logodnă tradițional, potrivit perfect pe degetul lui Jolie. Incredibilul diamant în tăietură „ Smarald’’ este elegant și a meritat cu siguranță  așteptarea.

Traducerea și adaptarea (sursa aici): Livia Andreea Davidovici

Citiți și O regină pe gustul tuturor..