Și ei sunt ca noi. Adică oameni absolut normali, cu două mâini, două picioare, un cap nici frumos nici urât, mai înalți sau mai scunzi, în fine, priviți din afară, sunt și ei cum suntem noi. Și totuși atât de diferiți. Veți spune că s-au născut „cu stea în frunte”, os regal prin naștere sau prin căsătorie, ce viață de poveste! Pe unii i-ar putea încerca o umbră de invidie, pentru că ei arată mereu ca scoși din cutie. Așa ne-au obișnuit, așa ne sunt așteptările. Mereu impecabili pe covorul roșu, zâmbitori și proaspeți la orice zi din oră și din noapte. Ce fericire, să fii tot timpul în lumina reflectoarelor și a blitz-urilor, să fii arbiter elegantiarum, cum zice latinul, să inspiri, să transmiți sentimentul că toate sunt bune și la locul lor, că nu există niciun vânticel care să încline vreun fir de iarbă în grădina Raiului.

Tabloul complet al unei iluzii teatrale, iată-l, în toate detaliile lui semnificative. Atunci când spuneam că seamănă cu oricare dintre noi, mă refeream, desigur, și la faptul că au emoții, sentimente, că au stări care mai de care mai contradictorii, că poate le vine uneori să-și lase lumea în plata Domnului, să înjure birjărește și să trântească ușa, să mânânce din picioare, pe apucate, un kebap sau un hamburger la colțul străzii, să se trezească la miezul zilei și să tragă o bătaie cu perne, să meargă într-un club de fițe, ș.a.m.d ș.a.m.d.

Dar ei nu pot face nimic din lucrurile astea. Convențiile regalității nu le permit nicio abatere de la tiparele cartonate ale existenței lor de păpuși într-o vitrină de pe o stradă ascunsă vederii. Credeți că nu și-ar dori să iasă „din cutie”, cum se spune?

Ce face regina astăzi, la împlinirea a 93 de ani? Aflăm de aici, sursă sigură. Participă, deocamdată, la slujba de la capela Saint George, aflată la Windsor, înconjurată de familie, care o salută protocolar la sosire. Mai puțin prințul Harry și ducesa Meghan, care așteaptă sosirea primului lor copil. Dar nici ei n-au lăsat să treacă această zi importantă fără să posteze pe  Instagram o felicitare cu textul: „Happy Birthday Your Majesty, Ma’am, Granny. Wishing you the most wonderful day! Harry & Meghan.” Cea mai haioasă urare de astăzi.

The Queen is greeted by her family at church

Foto: ADAM GRAY / SWNS

Ca de obicei, regina, care este foarte credincioasă, participă la această slujbă, apoi va fi prezentă la schimbarea gărzii la Palatul Windsor, prilej  cu care orchestra Irish Guards va intona un „Happy Birthday” ceremonios. Și tot ca de obicei, Kate Middleton strălucește. Zâmbetul ei face cât un milion de cuvinte, nu-i așa?

The Duchess of Cambridge and Zara Tindall

Prințesa Elizabeth Alexandra Mary s-a născut la ora 2.40 a.m în 21 aprilie 1926, ca primă fiică a Ducelui și a Ducesei de York, în casa bunicilor ei din str. Bruton, aparținând Contelui și Contesei de Strathmore. Ascensiunea ei la tron nu a fost previzibilă la început, dar abdicarea unchiului ei, Edward al VIII-lea, în 1936, l-a adus pe tatăl ei, George al VI-lea pe tron, schimbându-i destinul. Elizabeth, care este de 67 de ani monarh, e căsătorită de mai mult de 71 de ani cu Ducele de Edinburgh, prințul Phillip.

Asta n-o împiedică să aibă un acces de râs subtil, în momente solemne, semn că e și om, în afară de celelalte funcții pe care le îndeplinește.

tumblr.com

 

Regina călărește, pasiune pe care o are din copilărie și care provine, probabil, din sângele ei albastru. Pentru că albastrul este culoarea preferată, având în vedere ținutele în care a strălucit de-a lungul vremii.

marieclaire.co.uk

Regina Elizabeth a II-a a adoră câinii Corgie, care au devenit un adevărat simbol al Casei Regale britanice.

tumblr.com

La 90 de ani, regina poate da lecții de stil, purtând cele mai îndrăznețe culori. Și încă ce bine arată în ele! Foto din ianuarie, 2017!

În timpul verii, regina stă la Castelul Balmoral, unde organizează baluri, numite „Gillies’ Balls”, la care sunt invitați vecinii, cei aflați în serviciul administrației castelului sau membri ai comunității locale.

tumblr.com

Regina este, de asemenea, renumită pentru plimbările lungi, cu mașina sau pe jos, de-a lungul proprietăților sale. E singura persoană din Anglia care poate conduce fără a avea carnet de șofer sau număr de înregistrare la mașină. Nici de pașaport nu are nevoie. Iar soțul ei, principele consort, are aceleași avantaje.

tumblr.com

Iată o listă cu melodiile preferate, pe care a făcută publică la aniversarea a 90 de ani.

  • Howard Keel – ‘Oklahoma!’
  • Dolores Gray and Bill Johnson – ‘Anything You Can Do (Annie Get Your Gun)’
  • Gary Barlow and the Commonwealth Band featuring the Military Wives – ‘Sing’
  • Fred Astaire – ‘Cheek to Cheek’
  • Vera Lynn – ‘The White Cliffs Of Dover’
  • George Formby – ‘Leaning on a Lamp-post’
  • Praise, My Soul, The King Of Heaven (imn)
  • The Lord is My Shepherd (imn)
  • Lester Lanin Medley
  • Regimental March Milanoll
tumblr.com

Dansând cu generalul Gerald Ford

Se pare că totuși melodia ei preferată este „Dancing Queen” a formației ABBA,  lucru mai mult decât credibil, pentru că regina însăși e o bună dansatoare, după cum a afirmat Lady Elizabeth Anson.

Citiți și Love story, povestea continuă…