Vârsta dragostei…

Dragostea are vârsta unui bebeluș de care trebuie mereu să ai grija, să îl hrănești, să îl alinți, să ii cânți…

Dragostea are vârsta unui copil cu care te joci, râzi, te bucuri de inocența, puritatea și energia lui.

Dragostea are vârsta unui adolescent ce visează cu ochii deschiși și crede că universul se învârte în jurul lui.

Dragostea are vârsta unui tânăr care muncește, lupta, zâmbește, plânge, suferă și o ia de la capăt sperând la mai bine.

Dragostea are vârsta unui bătrân care a dobândit înțelepciune, răbdare și experiența necesară de a prețui ceea ce contează cu adevărat în viață. Aceasta este dragostea matura. Acea dragoste care a trecut prin multe, care a văzut multe, care s-a construit de-a lungul timpului din experiențele cumulate, dar mult mai discretă, sublimă…

Este chintesența vieții, ea nu ține cont de timp, spațiu. Nu te întreabă dacă vrei să vină, dacă ești dispus sa îi deschizi usa. Nu ține cont de barierele tale. Te face neputincios în fața ei și te încearcă tocmai pentru a-i demonstra dacă esti demn de ea, de acest minunat sentiment ce te divide și te întregește. E ea… un amalgam de emoții, de stări, iar de își face loc in viețile voastre, păstrați-o. Iubiți-vă!

 

Vârsta dragostei

Iubiţi-vă azi, nu mâine, nu ieri şi nici în altă viaţă… Faceți din dragostea voastră roman şi poezie, film şi reverie… rătăciţi-vă unul în braţele altuia în miez de noapte și regăsiţi-vă la răsărit asemenea unui bob de rouă ce mângâie firul de iarbă scăldat în razele de soare.

Luaţi-vă sufletele în mâini şi ascundeţi-le bine în pieptul celuilalt… iubiţi-vă absolut, cu toată fiinţa şi în nefiinţă, în vreme de pace şi în vreme de război, în vreme de zi și de noapte până la capăt în vreme de tristețe și bucurie, în vreme de lacrimă și zâmbet până doar aerul pe care îl respiraţi să vă despartă în pauzele dintre sărutări… să învăţaţi din nou a citi, de astă dată pe buze, pe suflet şi pe gânduri… să nu vă îndrăgostiţi doar o dată, repetaţi-vă în fiecare zi la nesfârşit,iubiţi-vă egal, fără calcule matematice, fiți proză și poezie în armonie.

Dragostea voastră e tabu pentru ceilalți, e de domeniul fantasticului printre cele lumeşti, e utopie, e exact aşa cum trebuie să fie… E a voastră și nimeni nu o poate descrie pentru că ea nu se descrie, ea se simte, se trăiește, iar dacă nu se simte în fiecare celulă înseamnă că nu e vie.

Despre dragoste și iubire s-au tot scris de-a lungul timpurilor mii de rânduri, au curs în numele ei râuri de lacrimi, în numele ei s-au ridicat temple ce dăinuiesc și azi pentru  a ne spune povestea lor de dragoste.

Iubiţi-vă acum, oricând și oriunde, iubiți-vă nebun, nepământesc!

Dragostea are toate vârstele și în toate vârstele e dragoste…  Iubiți frumos, curat, firesc de nefiresc. Uneori iubirea poate fi doar o clipă cât o viata și o viață cât o clipă.

Pe Madi Elena o găsiți și AICI.