Noora Noor este o regină. Una soul.

Regina neo soul a Norvegiei și una din revelațiile muzicale ale Europei, Noora Noor și-a început cariera muzicală de copil, la vârsta de 8 ani, iar la 15 a avut  deja primul contract semnat cu casa de discuri Warner Music.

Mișcare de renaștere a stilului soul, neo soul s-a dezvoltat în anii 1980 și începutul anilor 1990 în Statele Unite și în Marea Britanie. Spun renaștere pentru că își trage seva din soul și R&B, dar se remarcă printr-un sunet mai puțin convențional decât omologul său R&B contemporan, cu elemente încorporate de la jazz, funk, hip hop și electronic pâna la pop și muzică africană. Și încă ceva, se însoțește de versuri răscolitoare și o prezență feminină pu-ter-ni-că.

I get the blues
I get high
I’ll explode like dynamite
And i’ll cry ‘till the dust
Settles down
I guess I’m hard when i’m soft
And I’m cold when I’m feeling so hot
Sometimes i guess things just happen too fast
Forget what I did
It’s not what I meant
So can you forgive it
Just came out wrong
I’m taking it back
But I can love you like hell
Put under my black magic spell
And I can kiss you like nobody else
I’ll make good of my bads
I’ll make nice of all that is sad
I’ll cut off – the dead hands – of my past
Forget what I did
It’s not what I meant
So can you forgive
It’s just came out wrong
I’m taking it back
Please forget about it
Forget what I did
It’s not what I meant
So can you forgive
It’s just came out wrong
I’m taking it back
Forget what I did
Forget what I did
Please
Please
Please
Please forget what I said…

Curious

Albumul său de debut, “Curious”, a fost lansat în anul 1999 și a devenit la scurt timp unul dintre cele mai importante materiale de R&B și soul norvegian. Albumul a cunoscut un mare succes la nivel internațional, jungând până în Japonia, unde s-a vândut în zeci de mii de copii.

All I Am

Cinci ani mai tarziu, Noora Noor lansează „All I Am”, album ce s-a bucurat de aprecierea criticilor de specialitate la nivel mondial. Printre piesele incluse pe noul material se numără și melodii compuse de artistă în colaborare cu compozitori și producători din Statele Unite și Marea Britanie.

“Soul Deep”

Urmatorul album, “Soul Deep” a fost înregistrat în San Jose, California, alături de unii dintre cei mai renumiți producători soul și blues de pe continentul american. Noora Noor s-a remarcat și prin colaborări celebre: implicarea alături de Madcon pe albumul „So Dark the Con of Man” și interpretarea personajului Maria Magdalena în faimoasa productie „Jesus Christ Superstar”.

Printre cele mai cunoscute piese ale artistei se numărăa: Official (Curious), Need You (Curious), Zeros (All I Am), Forget what I said (Soul Deep), Funky Way (Soul Deep), What man have done, Gone with the wind (piesa interpretată și la Eurovision).

Noora Noor (n. 8iulie 1979) a crescut în Emiratele Arabe Unite. Tatăl ei era din Somalia, iar mama din Yemen. Au venit în Norvegia ca refugiați politici pe când Noora avea 11 ani. Ea a fost remarcată drept regina soul norvegiană datorită vocii sale excepționale, de când a semnat primul contract cu casa de discuri Warner Music. Principalele sale influențe sunt Stevie Wonder, Donnie Hathaway, Etta James și Aretha Franklin.
Astăzi ea influențează mai departe. Și cred că poate face și asta.
Sursă: Musixmatch
Compozitori: Ole Berg-olsen
Versurile cântecului Forget What I Said © Mars Music Ab, Grappa Music