ELTON JOHN – SORRY SEEMS TO BE THE HARDEST WORD

 Această melodie a fost prezentată în filmul „Slap Shot” din 1977. Elton a început să scrie melodia în 1975, într-un turneu în Los Angeles. În mod normal, Bernie Taupin a scris primul câteva versuri, apoi Elton a adăugat muzica, a transcris și a definitivat melodia și majoritatea cuvintelor, iar Bernie le-a terminat. După cum explică Elton, „stăteam acolo și totul venea de la sine, ca niște răspunsuri la întrebarea: „Ce pot face ca să mă iubești?”.

Taupin a adăugat într-un interviu: „Nu cred că intenționa să scrie o melodie, dar stăteam într-un apartament din Los Angeles și se juca la pian și a început cu câteva acorduri din această melodie până când mi-a atras atenția și am spus: „Hei, e foarte frumos”. Din anumite motive, această linie lirică, ”Îmi pare rău mi se pare cel mai greu cuvânt”, mi-a trecut prin cap și se potrivea perfect cu ceea ce interpreta. Așa că am spus: „Nu mai face nimic, lasă-mă să scriu ceva, așa că am scris-o în câteva minute și am avut piesa.”

Bernie Taupin a explicat pe site-ul său: „Interesant despre numele melodiei este faptul că a fost una dintre rarele ocazii când Elton mi-a cântat o linie melodică care a inspirat versuri, spre deosebire de rutina noastră de scris versuri care întotdeauna veneau de la sine, fiind urmate abia apoi de melodie.  Este o idee destul de simplă, la care cred că toată lumea se poate referi la un moment sau altul în viața lor. Acel sentiment idealist pe care oamenii îl au atunci când vor să salveze ceva de la moarte când știu, de fapt, că adânc înăuntru, acel ceva este deja mort. Este acea parte a dragostei, nefericită și răutăcioasă, pe care nu ați vrea să o provocați nimănui, dacă nu știați că este inevitabil că o să o experimenteze într-o zi”.

În 2002, trupa băieților britanici ”Blue”, în duet cu Elton John, a dus acest cântec în topul britanic. Când compania lor de discuri l-a convins pe Elton să apară în videoclip, ”Blue” au crezut că vor cânta la pian, dar au cerut și participare backing-vocals.

tumblr.com

“What have I got to do to make you love me?
What have I got to do to make you care?
What do I do when lightning strikes me?
And to wake to find that you’re not there

What do I do to make you want me?
What have I got to do to be heard?
What do I say when it’s all over?
And sorry seems to be the hardest word

It’s sad, so sad
It’s a sad, sad situation
And it’s getting more and more absurd

It’s sad, so sad
Why can’t we talk it over?
Oh, it seems to me
That sorry seems to be the hardest word”  

Album: Blue Moves [1976]

Ascultați și versiunea lui Joe Cocker

Citiți și povestea cântecului Bohemian Rhapsody, QUEEN…

Traducerea Alexandra Ilea