Regina Lumii, Regina cu R mare, monarhul cu cea mai mare longevitate, femeia de o frumusețe diafană, luptătoarea pentru poporul Ei, Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins astăzi, ”în pace”, tocmai în zi de sărbătoare creștină – 8 septembrie – la palatul Balmoral.

O legendă vie – Regina Elisabeta a II-a

O zi tristă pentru națiunea britanică, rămasă fără simbolul național cel mai puternic. Ea reprezintă TOTUL, spun oamenii pe străzi, ieșiți din casă pentru a petrece pe străzi ziua cea mai întunecată a acestui septembrie capricios. „Regina a murit în pace la Balmoral, astăzi după-amiază. Regele (Charles) și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra„, se spune într-un comunicat al Palatului Buckingham.

Charles – Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, fiul cel mare al Reginei, va fi încoronat drept Regele Charles al III-lea. 

Lecțiile Ei, de neprețuit:

  • „Vă spun înaintea voastră că întreaga mea viață, fie ea lungă sau scurtă, va fi dedicată slujbei voastre și slujirii marii noastre familii imperiale la care ne aparținem toți”. 
  • „Nu te pot conduce în luptă. Nu vă dau legi și nu vă dau dreptate, dar pot face altceva – îmi pot da inima și devotamentul față de aceste vechi insule și tuturor popoarelor frăției noastre de națiuni. ”
  • „Am în spatele meu nu numai splendidele tradiții și analele de peste o mie de ani, ci și puterea vieții și măreția Commonwealth-ului și Imperiului; a societăților vechi și noi; de pământuri și rase diferite în istorie și origini, dar toate, prin Voia lui Dumnezeu, unite în spirit și în scop. ”
  • „Nu cunosc nici o formulă de succes. Dar, de-a lungul anilor, am observat că anumite atribute ale conducerii sunt universale și adesea găsesc modalități de a încuraja oamenii să-și combine eforturile, talentele, perspectivele, entuziasmul și inspirația lor de a lucra împreună „.