Oprah Winfrey, celebra intervievatoare a starurilor de la Hollywood

Se întâmpla în 2003, când Oprah, celebra prezentatoare T.V a realizat unul dintre cele mai interesante interviuri cu Julia Roberts, actrița din ”Pretty woman” de care s-au îndrăgostit la vremea aceea nu doar bărbații lumii, ci și femeile. Definitiv. Pentru că Julia reprezintă un model de feminitate, naturalețe și eleganță autentică pe care le găsești rar într-o lume din ce în ce mai atașată de pseudo-valori.

De ce am ales un interviu atât de îndepărtat în timp? Pentru că Oprah în sine face un spectacol de bun-gust din oricare interviu, transformându-l într-o poezie. În plus,  datorită prieteniei care le leagă pe cele două, lucru care a contribuit la atmosfera sinceră, familiară, caldă în care s-a petrecut această întâlnire și a dus la exprimarea cu o sinceritate a celor mai profunde gânduri ale artistei.

Julia Roberts vorbește în acest interviu despre faimă, labilitate, momente jenante, Premiul Oscar, soțul ei și despre cea ce se află în „portul vieții mele”. Dar până la întrebări, iată cum descrie Oprah călătoria și întâlnirea cu J.R.

Julia Roberts

Drumul până la ferma Julia Roberts din nordul New Mexico îmi creează o stare de calm. Flori galbene și violete mărginesc drumurile de pământ. Majestuoși, munți purpurii stau sub un cer albastru fără nori.

Și, când ajung, iat-o pe Julia așa cum nu am văzut-o niciodată: complet în largul ei, purtând șlapi, pantaloni cu șnur și un tricou, prezentându-mi cele două gâște ale ei, Bingo și Pijama, și mândră să-mi arate noua faianță pe podeaua ei de la baie.

„Acum simt că mă cunoști oficial mai bine decât 97 la sută din populație”, îmi spune Julia, „pentru că ești în casa mea”.

Ascunzătoarea Juliei este un univers situat în afara orașului ei natal, Smyrna, Georgia, unde s-a născut. În anii șaizeci, părinții ei au deschis un atelier pentru actori și scriitori în Atlanta, astfel încât, de pe când era mică, Julia asista la producții de teatru chiar în familie.

Deși atelierul a fost desființat după divorțul părinților ei în 1971, Julia, Eric și Lisa s-au contaminat de ceea ce mama Juliei numește „boala familiei”:  actoria.

După ce s-a mutat la New York în 1985 și s-a luptat pentru audiții, Julia – care în copilărie visase să devină medic veterinar – a făcut primul ei film în 1986, jucând alături de fratele ei în ”Blood Red”.  Rolul Juliei de chelneriță în ”Mystic Pizza” din 1988 a pus-o pe harta filmului; un an mai târziu, a apărut în ”Steel Magnolias” și a fost nominalizată la Oscar. Filmele care au urmat sunt o listă celebră la Hollywood: ”Pretty Woman” (1990), ”Sleeping with the Enemy” (1991), ”The Pelican Brief” (1993), ”My Best Friend’s Wedding” (1997), ”Runaway Bride” (1999) și ”Erin Brockovich” (2000). ), pentru care a câștigat un Oscar pentru cea mai bună actriță.

 Alături de rolurile principale ale Juliei au venit și romanțele din viața reală: cu Kiefer Sutherland, Lyle Lovett (soțul ei de doi ani) și Benjamin Bratt. Danny Moder a reușit să-i cucerească definitiv inima (sau cel puțin până în prezent).La acea vreme, Moder era căsătorit cu make-up artista Vera Steimberg Moder, de care a divorțat ulterior. Într-o ceremonie de la miezul nopții din 4 iulie 2002, Julia și Danny s-au căsătorit. Ferma lor, îmi spune ea, este locul în care se află cel mai mult ea însăși.

Aici mă așez cu Julia confortabil pe canapeaua ei din sufragerie și, îmi spune ea, aici s-a simțit cu adevărat mulțumită de viața ei.

Julia Roberts

Oprah: Pare că ești într-un loc grozav.

Julia: Absolut. Este liniștit și este o ușurare. Întotdeauna spun că nu poți fi într-o dispoziție proastă aici. Nu știu dacă este New Mexico sau doar munții, dar aici nu te poți simți într-un mod negativ. Poți fi într-o proastă dispoziție într-un mod distractiv, capricios, dar lucrurile mărunte și banale care te fac să spui „O, Doamne, nu are dimensiunea potrivită” sau „De ce se întâmplă asta așa?” – genul ăsta de lucruri nu există atât de mult aici. Totul este oarecum limpede și liniștit.

Oprah: Pe drumulul spre tine, citeam articole despre locurile de unde iei burrito-uri în oraș, de unde cumperi țigări – și m-a îngrozit faptul că oamenii de aici vorbesc despre acele lucruri. Asta te deranjează?

Julia: Mă intrigă, pentru că eu nu fumez. Dar simt că au fost atât de multe ori când acest mediu m-a și protejat. Așa că mă uit la povești și mă gândesc: „Acești oameni au fost înșelați”. Cineva i-a mințit pentru a-i determina să spună orice ar fi spus, ceea ce este destul de inofensiv. Pe aici, vin și plec când vreau. Los Angeles este un oraș al spectacolului, iar eu sunt o celebritate groaznic de suportat.

Mi se pare greu — este fiara din oameni care trebuie hrănită. Există această roată mare de imagini și articole care se învârte și tu ești prins în ea.

Oprah: Mai ales acum, când ai un alt film grozav, ”Mona Lisa Smile”. Trebuie să te pregătești pentru ”artileria grea” a marketingului. Nu-ți place să faci asta?

Julia: Nu-mi displace. Doar că nu cred că sunt foarte bună la asta. Îmi place ca toată lumea să fie drăguță cu toată lumea. Și există totuși reacții atât de răutăcioase… Pe vremuri, lumea era mai politicoasă. Nu aș putea fi ingenioasă astăzi, pentru că vremurile s-au schimbat. Îmi amintesc când te puteai îmbrăca pentru o premieră doar punând un top drăguț. Acum trebuie să fii perfectă, fabuloasî din toate punctele de vedere, iar dacă nu, ești ridiculizată.

Oprah: Și nu mai e vorba doar de premieră. Este vorba despre ce ai purtat și cine l-a conceput.

Julia: Da!

Oprah: Îmi amintesc primul nostru interviu, în 1989…

Julia: Am purtat cele mai penibile haine în emisiunea aceea. Dacă nu mă înșel, aveam o vestă care mi s-a părut atât de drăguță.

Oprah: A fost drăguț atunci.

Julia: Era în anii optzeci, așa că aveam chiar și niște cusături pe vestă. Doar să spui că ai purtat o vestă este destul de rău, darminteri să recunoști că erau lucruri adăugate pe ea este și mai rău.

Oprah: De atunci, te-ai menținut ca o adevărată stea – ”iubita Americii”. Eticheta asta înseamnă ceva pentru tine?

Julia Roberts@Danny Moder

Julia: Nu, pentru că totul este o proiecție, iar proiecția este foarte schimbătoare. Proiecția vine nu atât din ceea ce fac, ci din punctul de vedere al persoanei care mă percepe. Deci este ca o îmbinare a două lucruri, dintre care unul îmi e complet străin și de neînțeles uneori.

Oprah: Prima dată când ai auzit că ești ”iubita Americii”, a însemnat ceva pentru tine atunci?

Julia Roberts&Richard Gere în Pretty Woman

Julia: Am crezut cumva că înseamnă că sunt micuță. Cuvântul iubita nu sună atât de dulce și de mic? [Râde.]

Oprah: Deci, când auzi lucruri precum „Reese Witherspoon este noua iubită a Americii”, ce crezi?

Julia: Altcineva va fi întotdeauna următoarea iubită. Totul este o invenție: etichetați-le cât de repede puteți, astfel încât să le puteți păstra pe toate. Cu ceva timp în urmă, când Sandra Bullock făcea prima dată filme, presa a început toată această rivalitate între noi. Trebuia să fie următoarea… Oprah: Iubita.

Julia: În acea perioadă, acest tip foarte drăguț și amuzant, un scriitor, părea să înțeleagă că și el face parte din întreaga mașinărie de celebritate. A scris un articol numit „The Next Julia Roberts”, care mi s-a părut atât de amuzant pentru că în povestea lui eu sunt următoarea Julia Roberts. A dat totul peste cap.

Oprah: Îți place eticheta de „cea mai mare vedetă feminină de box-office”?

Julia: Pare atât de pompoasă. Și mă face să râd. Nu ca „Oh-ho-ho-ho”, ci în sensul de  „Ce nebunie!”.

Oprah: Nebunie, dar este realitate.

Julia Roberts

Julia: Și de unde știm că este adevărat? Pentru că asta ni se spune. Mă uitam la televizor într-o zi și am auzit: „Filmul numărul unu la box office este…” și m-am gândit: „Dacă nu ne-au spus ei?” Dacă nu ar spune cine a fost plătit cel mai mult? Dacă nu ar spune că această persoană este cea mai frumoasă sau cea mai stilată? Cum am ști? Ar trebui doar să o formulăm pentru noi înșine.

Oprah: Da, și înainte era așa. Imaginează-ți cum este să faci un film care apare vineri și, până sâmbătă dimineața la 6, stai lângă telefon să vezi dacă ai avut succes sau nu.

Julia: Oh, dar sper că oamenii nu fac asta.

Oprah: Deci nu ești unul dintre acei oameni de film care trăiesc sau mor la anunțarea box office?

Julia: Nu poți altfel. Este factorul X. Nu te poți lăsa de ea. Am avut oameni care mă sună cu numer ascuns și spun: „Nici măcar nu pot spune după tonul vocii tale dacă aceasta este o veste bună sau proastă”. Trebuie doar să aștepți să treacă surpriza.

Oprah: Și tu poți face asta?

Julia: Orice s-ar întâmpla se va întâmpla, indiferent dacă stai la telefon anxios și îngrijorat sau nu.

Oprah: Deci faci doar munca pe care o adori. Și la sfârșitul zilei, dacă oamenii te iubesc, te iubesc; iar dacă nu o fac, ești de acord cu asta.

Julia: Total.

Oprah: Este o atitudine foarte matură.

Julia: Nu se pune problema că  mă deranjează să spun despre un film în care am jucat și care mă face să spun: „Ei bine, ar fi putut fi mai bine”. Văd că poate nu am muncit suficient sau viziunea spre care am tins nu a fost executată. Simt acea dezamăgire. Dar cel mai mare sentiment al meu vine din experiența de a juca în film. Când am o experiență grozavă, acesta devine un film perfect. Dacă prinde la public, tot este perfect. Același lucru este valabil și cu un film care este o experiență proastă. Chiar dacă câștigă un miliard de dolari, tot îl voi urî până la sfârșitul vieții.

/: Ai avut și experiențe proaste?

Julia: Da, dar apoi uit cât de oribile au putut fi lucrurile. Le las să treacă în mod selectiv până când încep să spun povestea  despre un film prietenilor care au lucrat cu mine alături, iar ei spun: „Nu s-a întâmplat deloc așa. Erai în lacrimi și ei țipau. ” Eu zic: „O, Doamne, așa e. A fost rău, într-adevăr”.

Oprah: Și eu tind să fac asta. Dar am învățat să iau doar lecțiile din lucrurile rele. Ești unul dintre acei oameni care, după ce înveți o lecție, îți spui: „Nu voi lăsa să se întâmple asta din nou”? Sau lecția revine într-o altă formă?

Julia Roberts

Julia: Roata se învârtește. A face filme nu este știință-rachetă. Este vorba despre relații și comunicare și despre străinii care se unesc pentru a vedea dacă se pot înțelege armonios, productiv și creativ. Asta e o provocare. Când funcționează, este fantastic și te va ridica. Când nu funcționează, este aproape la fel de fascinant. De ce nu funcționează asta? Ce determină lupta pentru putere? Cui îi este frică de ceva? Au fost momente când m-am simțit mizerabil și există persoane care pot face ca toți ceilalți să se simtă mizerabil. Cred că asta nu vreau să fiu, acea persoană. Deci cred că am aplicat asta. Nu este că sunt dulce ca o plăcintă în fiecare zi la serviciu. Dar cu siguranță iau munca exact ca pe o responsabilitate fericită.

Oprah: Văd cum ești acasă și îmi place de tine aici. Cum ești la serviciu?

Julia: La fel sunt și la serviciu. Munca trebuie să fie distractivă. Suntem cu toții acolo și toți sunt importanți. Inclusic make-up artistul care încearcă să acopere micile imperfecțiuni înainte să filmăm — trebuie să fie apreciat și respectat. Suntem o echipă. Și îmi place asta. Simt o responsabilitate, realizând că sunt literalmente în centrul platoului de filmare, de a menține lucrurile pline de energie și oamenii cât se poate de fericiți.

 Oprah: Locul ăsta nu se simte ca o mică ascunzătoare a celebrităților – pot spune că locuiești cu adevărat aici, pari atât de în largul tău.

sunt mulțumită. Sunt în portul vieții mele.

Julia Roberts, exuberanța tinereții

Oprah: Acesta este citatul zilei. Fantastic. De ce ești atât de mulțumită?

Julia: O mare parte din mulțumirea asta mi-o dă căsnicia mea. Soțul meu, Danny, a aprins cu adevărat lumina pentru mine. Datorită faptului că sunt căsătorită, am întâlnit oameni și am experimentat toate aceste lucruri mărunte care mi-au hrănit viața – nu mi-au schimbat-o atât de mult, ci au hrănit-o într-un mod uimitor.

Oprah: Deci în cazul tău s-a adeverit teoria potrivit căreia o persoană bogată și faimoasă se poate căsători cu cineva care nu este atât de faimos – și asta poate avea succes?

Julia: Da. Slujbele nu se căsătoresc. Oamenii se căsătoresc. Sună a clișeu și am spus-o de o mie de ori, dar cred că sunt în esență aceeași persoană relativ simplă care am fost întotdeauna. Am doar această slujbă strălucitoare, ciudată, care îi încurcă pe oameni să creadă că sunt cumva ultrafascinantă.

Oprah: Totul este despre apariții și coperte și despre ceea ce cred oamenii. Dar ei nu te văd desculț pe canapea.

Julia: Corect.

Oprah: Sau să-ți arăți baia cu gresia nouă. Oamenii nu realizează că imaginea este doar o mică parte din viața ta.

Julia: Da.

Oprah: Deci, ce ți-a adus Danny față de ceea ce ai avut înainte?

Julia: Mă face să mă simt cel mai confortabil. Nu mă schimb în niciun fel atunci când sunt cu el.

Oprah: Am înțeles. El te face să te simți tu însăți.

Julia: Da. Și subliniază aspecte din mine, bune și rele, cărora poate nu le acord importanță. El strălucește, așa că pot să văd cu adevărat ce este acolo și să nu mă feresc de asta.

Oprah: Acum văd cum poate funcționa relația, dar la început, trebuie să fie intimidant pentru oricine să te abordeze. Nu-mi pot imagina cum aș putea sparge acel zid dacă aș fi cameraman în filmul tău.

Julia: Pe platoul de filmare, sunt destul de relaxată. Băieții ăștia mă văd la 5 dimineața, când vin poticnindu-mă pe platoul de filmare, cum ar fi „Ce naiba se întâmplă?” În aceste circumstanțe, puteți vedea din ce este făcută o persoană cu adevărat. Unele prietenii grozave pot lua naștere pentru că vă vedeți unul pe celălalt în cele mai bune și mai rele.

Oprah: Cred că unele dintre cele mai bune legături din lume se fac în timp ce faci filme.

Julia: Absolut. Treci prin ceea ce ar fi nevoie de o viață întreagă de circumstanțe normale pentru a vedea într-o persoană – stresat, depăsit, epuizat, fără să știi care este capătul. Și vă bazați atât de mult unul pe celălalt în această conjunctură. Deci cred că asta a avut un efect profund asupra prieteniei noastre. Danny este un mare ascultător și un mare comunicator. S-a specializat în psihologie la facultate și îmi amintesc că i-am spus o dată surorii mele că, practic, îmi poate rezolva toate problemele. Perfect!

Julia Roberts&Danny Moder

Oprah: Ați fost prieteni cu mult timp înainte?

Julia: Foarte mult timp. Puteam să văd cât de minunat era, dar eram amândoi în relații în acel moment, așa că eram doar prieteni.

Oprah: Cum ai simțit că te îndrăgostești?

Julia: A fost oribil. Nu vrei să-ți pierzi prietenul. Sau dacă nu te iubește? Începi să joci toate aceste scenarii nebunești. Am vorbit cu el la telefon de câteva ori [după despărțirea de Benjamin Bratt] și am făcut totul să sune cât se poate de natural: „Oh, salut, ce mai faci? Mi-ar plăcea să discutăm, dar, știi, fără implicații.” Am trecut prin acea mică etapă.

Oprah: Știai că era căsătorit. Ce efect a avut atunci asupra ta?

Julia: Uriaș. Dar și-a rezolvat toată treaba, separat și separat de mine. Și mi-am aranjat viața, separat și separat de el. Cred că acesta este singurul motiv pentru care am putut să ne îndrăgostim în cele din urmă unul de celălalt și să fim împreună.

Oprah: Deci nu tu ai cauzat ruperea căsniciei lui.

Julia: Nu. Sunt o persoană ușor de arătat cu degetul — „Ea a făcut-o” — și văd asta.  Pur și simplu nu se întâmplă să fie așa.

Oprah: Te-ai mai îndrăgostit și înainte, nu?

Julia: Da și nu. Am avut acel sentiment de primă îndrăgostire, de fluturi în stomac. Dar nu era legat de realitate. Când te uiți la pericolele prin care am trecut deja Danny și cu mine, probabil că a fost vorba de ceva mult mai profund, mai solid.

Oprah: Ce vrei să spui prin pericole?

Julia: Felul în care presa a făcut ca toată întâmplarea să sune a circ. El n-ar fi suportat, cu siguranță.

Oprah: L-ai pregătit pentru asta?

Julia: Nu am anticipat circul care va ieși.

Oprah: Chiar știind tot ceea ce se spune? Pentru că știm despre fiecare tip cu care te-ai întâlnit vreodată…

Julia: Și chiar cu care nu m-am întâlnit. Credem că știm, dar nu știm cu adevărat.

Oprah: De ce ai purtat acel tricou? [Julia a fost fotografiată purtând o cămașă pe care scria A LOW VERA. Unii au crezut că aceasta este o referire la fosta soție a lui Danny, Vera.] Despre ce era vorba?

Julia: Știi despre ce era vorba? A fost privat.

Oprah: Bine.

Julia: Și totuși,  tricoul meu a spus ceea ce trebuia să spună.

Oprah: Înțeleg. Iar oamenii implicați știu motivul, asta vrei să spui.

Julia: Da. Când oamenii fac lucruri rele în mod intenționat, știu că le-au făcut. Dar nu trebuie să ne pese. Asta e problema cu tabloidele: dramatizează aceste lucruri până când apare în public o stare de frenezie. Oamenii văd agitația și spun: „Cum așa??” Apoi o propagă mai departe. Toți o facem. Este un răspuns primar, natural.

Oprah: Ai dreptate. Când am fost în Africa de Sud, a apărut un titlu de tabloid: EXCLUSIV: OPRAH A FOST PĂRĂSITĂ DE STEDMAN.  Spuneau, printre altele, că m-am dus acasă plângând la tatăl meu, spunându-i că ne-am certat mare și că au fost și martori la scenă, bla bla. S-a spus că îmi pasă mai mult de câini decât de el și că Stedman nu mai suporta lucrul acesta. Apoi s-a spus inclusiv că cea mai bună prietenă a mea, Gayle, este motivul despărțirii! M-am gândit: „Doamne, acesta este cu adevărat ceva”. Oprah a abandonat. Gayle mi-a spus însă: „Nu băga în seamă! Dar când i-am spus că ea a fost motivul despărțirii, ea a spus: „Ei bine, trebuie să-i dai în judecată pe acești oameni!

Julia: Nici n-ar trebui să te uiți la acele hârtii, creierul nostru este ca un burete. Acea informație pătrunde și rămâne acolo.

Oprah: Da. Percepția pe care cred că o au mulți oameni despre tine este că ești foarte libertină în privința bărbaților. Ai avut relații de la Kiefer Sutherland la Lyle și la Benjamin. Am auzit unii oameni spunând că, știi, te îndrăgostești mereu de bărbați importanți și cu avere.

Julia: Mmm-hmm.

Oprah: Care este răspunsul tău la asta?

Julia: Ce bine de mine!

Oprah: Exact asta e teoria mea. Pentru că adevărul este că dacă ești o persoană normală care are voie, să zicem, să aibă relații cu șapte bărbați  toată viața — și ieși cu cineva timp de patru luni iar relația nu merge — nu se află peste tot. lume.

Julia: Mmm-hmm.

Oprah: Apoi ieși cu altcineva, mai trec doi ani și apoi mergi mai departe. Și nici asta nu se răspândește în toată lumea. Și este oarecum înrădăcinat în mintea oamenilor că, ei bine, ea a fost cu el și acum e cu altcineva — am spus, știi, dacă nu aș fi fost cu Stedman în toți acești ani, aș fi putut fi etichetat ca o curvă totală. 

Julia: Da. Am doar o viață grozavă. Cunosc oameni grozavi. Am avut relații grozave – toate tipurile de relații. Sunt atât de norocoasă că mă aflu pe micul drum de aur care m-a condus la toate acestea.

Oprah: Ce noroc că te poți îndrăgosti de mai multe ori în viață. Dar acum asta este.

Julia: Magazinul s-a închis!

Oprah: De unde știi asta sigur? Există ceva în interior care îți dă asigurări că nu va mai fi altul?

Julia: Fiecare celulă din corpul meu spune da. Suntem împreună în permanență. O parte din motivul pentru care unele dintre relațiile pe care le-am avut în trecut au funcționat atât de mult timp este că atunci când faci filme poate trece un interval uriaș de timp când nici măcar nu vezi persoana respectivă. Danny și cu mine suntem împreună 21 de ore pe zi.

Oprah: Ați lucrat împreună la ”Mona Lisa Smile”. Îți place când e pe platou?

Julia: Prezența lui mă face foarte, foarte emotivă.

Oprah: Este mai greu să intri în pielea personajului cu el acolo?

Julia: Da.

Oprah: S-ar putea să se uite prin lentile la tine.

Julia: Nu, nu. Este distractiv și sper doar să nu încurc total fiecare scenă pe care o filmează. A fost o zi pe când filmam  ”Mona Lisa” în care eram într-o bibliotecă ucraineană din Manhattan, purtând un fel de fustă răsucită. Fabulos. Coboram o scară mică și întortocheată și mă gândeam la felul în care o femeie adultă vine la serviciu și îi pune pe alții să o îmbrace și să-i spună ce să spunși când. M-am gândit: „Este o prostie ceea ce fac”. Este cu adevărat bizar. Și m-a lovit în acest mod cu adevărat profund ideea că ceea ce fac, în cele din urmă, este să mă joc. Când Danny e acolo și se uită la mine, oarecum scoate la suprafață această conștientizare. El mă cunoaște mai bine decât oricine, poate să-mi spună cu ce să mă îmbrac.

Oprah: Cum îți alegi rolurile? Am auzit că în acest moment ți se oferă fiecare scenariu important pentru fiecare personaj feminin major.

Julia: Întrebarea este, le citesc pe toate? Glumesc. Aleg total din instinct. Singura dată când am fost împotriva instinctului meu, am regretat. Chiar a fost o singură dată.

Oprah: Când a fost asta?

Julia: Nu ar trebui să spun. Nu e frumos. Nu a fost o experiență rea, pur și simplu nu am fost acolo unde ar fi trebuit să fiu. Uneori, oamenii se gândesc la actori ca la marionete – toți ceilalți iau deciziile în locul nostru – și, știți, într-adevăr, luarea acestei decizii este singurul lucru pe care ni-l  pretindeți.

Oprah: Ai perfectă dreptate. Cum a fost să stai pe scenă și să obții acel Oscar pentru Erin Brockovich?

Julia: Am crezut că Ellen Burstyn va câștiga, așa că am avut un weekend grozav înainte. Am petrecut împreună cu sora mea și cu soțul ei și ne-am distrat pe cinste.  Toată lumea părea fericită la petrecerea dinaintea Oscarului, așa că n-am avut niciun fel de emoție.

Oprah: Erau acolo toate celebritățile.

Julia Roberts la ceremonia de decernare a premiului Oscar

Julia: Toți la care vă puteți gândi. Începea să mă supere puțin faptul că toată lumea spunea că sunt favorita, dar când un prieten a spus: „Întotdeauna este o supriză”, atunci a devenit perfect pentru mine.

Oprah: Presiunea a scăzut, pentru că nici el nu credea că vei câștiga.

Julia: Da. Așa că am continuat să petrec cu prietenii în cel mai detașat mod posibil.

Oprah: Te-a preocupat mult cu ce te vei îmbrăca?

Julia: Ei bine, nu. Fusesem în vacanță și m-am întors foarte relaxată. Nu știam nimic despre ce scriau, spuneau sau făceau oamenii. Echipa mea a orchestrat întreaga Barbie Dream House – camera de hotel cu o mulțime de rochii în ea. Am încercat o rochie după alta, am primit păreri și le-am făcut poze celor care ne-au plăcut cel mai mult. Toți designerii așteptau lângă telefon. Era vorba despre un eveniment de înaltă clasă.

Julia Roberts și George Clooney

Oprah: Eu numesc asta o viață de lux, lipsită de probleme.

Julia: Toată lumea a fost atât de generoasă și am avut mai multe rochii decât am văzut vreodată. Rochia pe care prietena mea Debbie Mason, care este stilistă, a trimis-o, a fost aleasa, am îmbrăcat-o pe loc și a fost perfectă. Atât de distractiv! Chiar și mai târziu, când mergeam pe covorul roșu, în ovațiile și aplauzele publicului, mi-am dat seama că fusese alegerea perfectă și m-am simțit extraordinar! E un sentiment plăcut să te întorci și să-i vezi pe toți acești oameni celebri, precum Tom Hanks și Rita Wilson, doi dintre cei mai drăguți oameni de pe planeta Pământ.

Oprah: E amuzant, pentru că oamenii sunt atât de încântați să te vadă. Tu ești Julia Roberts!

Julia: Fiul lui Tom și Rita stă lângă ei. Îi întind mâna și îi spun: „Bună, sunt Julia”. Tom spune: „Oh, acesta este Chester”. Când  să-i strâng mâna, el spune: „Tocmai te-am întâlnit afară”. M-am gândit: „Nu aveam capul pe umeri afară, Chester”. Cred că niciunul dintre noi doi nu l-a avut în acele momente. Mi-am dat seama că fusesem total abstrasă, pentru că nici nu-mi amintesc de Chester, pe care l-am cunoscut acum șapte minute.

Oprah: Doamne, asta mi s-a întâmplat și mie! Un moment oribil. Deci „care este numele tău„ ”Și mai cum”?

Julia: Eram atât de entuziasmată,  apoi am ajuns la scări. Știi cum e când ești îmbrăcată într-o rochie de gală  și trebuie să fii mereu pe fază la poziția pe care o ai? Când mă așez, se va îndoi în punctul cel mai larg? Nu făcusem o verificare a scărilor, nu le apreciasem din ochi înainte, ca de obicei. Nu prea puteam să mă aplec, așa că a trebuit să merg cam în lateral.

Oprah: Și în tot acest timp te gândești: „Ce o să spun?”

Julia: Nu. Încercam doar să urc pe scări. Asta mi-a luat mintea de la faptul că de fapt voi ține un discurs de Oscar.

Oprah: Să înțeleg că nu aveai pregătit niciun discurs.

Julia: Da.

Oprah: Pentru că ai crezut că nu vei câștiga.

Julia: Cred că ratezi când te pregătești. Ești mereu foarte aproape de a te face de râs. Eram fericită, adică, știi, la naiba, tocmai am câștigat Premiul Academiei. Nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla asta. Este o nebunie. Trebuie să obișnuiești cu asta.

Oprah: Ce înseamnă Oscar-ul pentru o actriță? Este o validare? Este o onoare?

Julia: Ei bine, este o onoare absolută. Este palpitant și, pe de o parte, înseamnă multe lucruri și, pe de altă parte, nu înseamnă nimic. Este un moment în timp.

(…)

Despre suflete pereche și alte fericiri