Iubirea e mai mult decât cuvinte, gesturi sau tandrețe. Iubirea e ceva atât de personal, încât e de multe ori indescriptibilă. Pentru că aşa cum oamenii sunt diferiți, tot aşa și modul în care fiecare dintre ei iubește este diferit.

Iubirea e despre implicare. Iubirea e despre intimitate. Iubirea e despre empatie. Iubirea e despre vindecare.

Și insist pe procesul de vindecare. Pentru că deși fiecare individ are capacitatea de a se vindeca singur şi este responsabil pentru propriul proces, o relație în care iubirea e la ea acasă ajută incomparabil mai mult procesul de identificare şi vindecare a traumelor emoționale profunde.

Doar că pentru asta e nevoie de un partener responsabil. Un partener care iubește cu determinare. Un partener care iubește constant. Un partener care nu-ți aduce aminte de traumele cauzate de alții sau de imperfecțiunile pe care te-au făcut ceilalți să crezi că le ai, ci dimpotrivă care te ajută să te vezi exact așa cum ești, care te ajută să identifici fiecare rană în parte, dar fără senzația durerii provocate de acea rană. Pentru că acel partener îți golește toată durerea cu care ai intrat în relație şi umple golul lăsat cu toată blândețea care ți-a lipsit atât de mult.

Da, iubirea te vindecă, nu cel care te iubește. Pentru că de vindecat, te vindeci singur, încurajat de răbdarea celuilalt, de blândețea lui, de empatia lui, de compasiunea lui. De modul lui special în care te iubește în toate momentele în care tu nu mai ai capacitatea să o faci.

Un articol de AAF

Citiți și Găsește parte din sufletul tău în celălalt și mergi mai departe