”Înainte de orice, gândeşte-te. Dacă faci ceva ca să încerci să impresionezi pe cineva, pentru a fi iubit, acceptat sau pentru a atrage atenţia cuiva, opreşte-te şi gândeşte-te. Mulţi oameni sunt atât de preocupaţi să-şi creeze o imagine, încât se sting în acest proces.”

Salma Hayek, splendoarea mexicană, una dintre primele actrițe latine care a rupt bariere reușind o carieră de film de succes în Statele Unite, strălucea și anul acesta pe covorul roșu la Premiile Globul de Aur 2020, ca una dintre cele mai frumoase femei de 53 de ani pe care le-am văzut vreodată.

Ea este prima actriță mexicană nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță și a doua actriță latino-americană care a primit o nominalizare la premiile Oscar, după Fernanda Montenegro. Nominalizarea la Oscar a fost pentru rolul interpretat în filmul Frida, creație pentru care a fost nominalizată și la Globul de Aur și la Premiul BAFTA.

Salma Hayek (n. 2 septembrie, 1966, Coatzacoalcos, Veracruz, Mexic) – Golden Globes 2020

Cu roluri nemuritoare în filme precum Grown Ups, Frida și Desperado, Salma Hayek este cunoscută, admirată, bârfită și iubită, deopotrivă. Cum însă micile detalii despre oamenii mari fac povestea lor mai interesantă, iată câteva legate și de această uimitoare femeie.

Rădăcini

Salma Hayek spune că ea și fratele ei, Sami, au fost extrem de răsfățați de către părinți – tatăl, om de afaceri în industria petrolului, Sami Hayek Dominguez de origine libaneză, și mama, cântăreață de operă, Diana Jiménez Medina de origine mexicană/spaniolă.

După ce a văzut musicalul Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971) într-un cinematograf local, Salma a decis că vrea să devină actriță. La 12 ani a fost trimisă la Academy of the Sacred Heart din New Orleans, Louisiana, unde le-a făcut farse călugărițelor, dându-le ceasurile înapoi cu trei ore și a fost exmatriculată.

S-a simțit pregătită să joace cu seriozitate, abia după ce a urmat Universitatea Iberoamericană din Mexico.

Alături de tatăl său

Tratamentul bunicii

Când Salma Hayek era copil, bunica ei îi rădea regulat capul și sprâncenele în încercarea de a-i face părul mai viguros. Este un concept interesant care, probabil, a condus mai târziu la imagini unice. Cine știe dacă ceea ce a făcut bunica ei a funcționat cu adevărat pentru Salma, dar este un amănunt neobișnuit în copilăria ei.

Salma Hayek

Salma Hayek

Depresie la 20 ani

La 20 de ani s-a luptat cu o acnee severă și a mărturisit reporterilor că a suferit atunci o adevărată depresie refuzând să-și părăsească casa. Frumusețea își plătește micile sau marile tribute și, în cele din urmă, tânăra a depășit acea etapă. Pentru tot restul carierei, nu a mai avut nicio problemă să-și arate fața pe ecranul de argint.

Premiul pentru cea mai bună scenă nud

Salma nu a avut inhibiții. A câștigat chiar și un premiu pentru „Cea mai bună scenă nud”, în 2006, pentru scena ei cu Colin Farrell în Ask The Dust. Este un premiu unic de câștigat, despre care majoritatea nici nu știm că există.

Și-a fondat propria companie de producție în 1999

Încă de la începuturile cariei, Salma s-a bucurat de succes. În 1999 și-a deschis propria companie de producție, numită Ventanarosa. Traducerea în spaniolă pentru numele companiei este „fereastră de culoare roz”. Este o companie care a lucrat și cu câteva studiouri mari, inclusiv Netflix și Lionsgate.

Pe coperta Elle – aprilie 2000

Diagnosticată cu ADHD și dislexie

”Cel mai rău la Hollywood este să fii o femeie trecută de 40 de ani. Eu am un accent strident, sunt dislexică, mică şi cu forme. Ar trebui să mă consider cea mai norocoasă din lume pentru că lucrez încă.”

În tinerețe Salma a fost diagnosticată cu tulburare de deficit de atentie si hiperactivitate și dislexie. Acestea sunt probleme destul de frecvente și Salma a continuat, chiar și așa, să învețe limba engleză și să urmeze o carieră de actriță.

International Film Festival Awards Gala, Palm Springs, 2018 

S-a căsătorit de Ziua Îndrăgostiților

Salma s-a căsătorit cu soțul ei, Francois Pinault, de Ziua Îndrăgostiților, în 2009. Întâmplător sau nu, fiica ei se numește Valentina, acest lucru făcând și mai dulci aniversările cuplului.

Prenumele ei înseamnă „pace” în arabă

Părinții i-au dăruit un nume minunat, numele Salma, în arabă, însemnând pace. Cuvântul „pașnic” ar putea descrie o parte din ea, având în vedere ajutorul pe care l-a dat multor organizații, crezul ei în egalitate și afecțiunii față de natură și animale. Această vedetă se străduiește să facă din lume un loc mai bun.

”Şi mie mi-a fost furată inima – însă m-am dus şi mi-am luat-o înapoi de fiecare dată!”

Salma Hayek

foto tumblr.com

Citește și Momente cu o regină