Citatul zilei: „Este o chestiune de bun simț să iei o metodă și să o încerci. Dacă nu dă rezultate, fii sincer și încearcă o altă metodă. Dar mai presus de orice, încearcă să faci ceva.” Franklin Delano Roosevelt

Army Day, sărbătoare a Armatei promovată de America, având o legătură istorică la evenimente din cel de-al Doilea Război Mondial și la timpurile președinției lui Franklin D. Roosevelt. Încrezător în forțele armatei sale, acesta și-a proiectat asupra evenimentului pe care urma să-l denumească drept „Războiul care va pune capăt tuturor războaielor” cele mai mari speranțe, fără să se gândească la proporțiile catastrofale și la consecințele dezastruoase pe care le va avea asupra umanității, la numărul imens de victime pe care le va face. Citiți mai multe aici.
6 aprilie

Gheorghe Zamfir (n. 6 aprilie 1941, Găești, Județul Dâmbovița) este un naist virtuoz și compozitor român. Exprimându-se artistic printr-un instrument aproape uitat (naiul, numit și fluierul lui Pan), reușește să cucerească aplauzele întregii planete. Modifică forma, construcția și tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta de interpretare. Introduce naiul în toate stilurile și genurile muzicale, revoluționând sunetul la scară universală și aducând naiul în atenția publicului modern. Pe lângă prestigioasa carieră de muzician, se manifestă ca artist și în domeniul literar și al artelor plastice, publicând versuri, eseuri și o carte autobiografică și expunând picturi proprii în țară și în străinătate.
g zamfir
1327, 6 aprilie: Poetul italian Francesco Petrarca a văzut-o pentru prima dată pe Laura – iubirea sa idealizată – în biserica Sf. Clara din Avignon. Mai multe aflaţi de aici.
francesco petrarca
Igor Fiodorovici Stravinski (n. 17 iunie 1882, Lomonosov – d. 6 aprilie 1971, New York) a fost un compozitor modern de muzică cultă, originar din Rusia, unul din cei mai importanți muzicieni din prima jumătate a secolului al XX-lea. S-a făcut cunoscut și ca pianist virtuoz și dirijor, a readus în actualitate și a revoluționat muzica de balet. Igor Stravinski moare în urma unui infarct la 6 aprilie 1971 în apartamentul său din New York. Este înmormântat la Veneția în cimitirul San Michele.
igor stravinski
https://www.youtube.com/watch?v=YOZmlYgYzG4