Ar trebui să ne trezim ca florile, cu privirea îndreptată spre cer și cu zâmbetul plin de speranță.

(Linda Reale Ruffino, poetă)
*****
„Copiii care se iubesc se-mbrăţişează în picioare
Lângă porţile nopţii
Şi trecătorii îi arată cu degetul
Dar copiii care se iubesc
Nu sunt acolo pentru nimeni
Şi numai umbra lor
Înlănţuită umbra tremură în noapte
Stârnind mânia trecătorilor
Mânia şi dispreţul lor şi râsetele şi invidia
Copiii care se iubesc nu sunt acolo pentru nimeni
Ei sunt în altă parte dincolo de noapte
Mult mai presus decât lumina zilei
În orbitoarea strălucire a primei lor iubiri.” ( „Copiii care se iubesc”)
Jacques Prévert (n. 4 februarie 1900, Neuilly-sur-Seine, Franța– d. 11 aprilie 1977,Omonville-la-Petite, Franța) a fost un poet și un scenarist francez. După succesul primului său volum de poezii, „Paroles” (la vârsta de 45 de ani) devine, grație limbajului familiar și jocurilor de cuvinte, un mare poet popular. Poeziile lui sunt celebre în cadrul statelor francofone și sunt învățate în școlile franceze.
*****
SĂRBĂTORITUL ZILEI …
Momentele cele mai pline de bucurie ale anului sunt dimineaţa de Crăciun şi sfârşitul anului şcolar.” (Alice Cooper)
Alice Cooper (născut Vincent Damon Furnier, 4 februarie 1948) este un cântăreț, compozitor și actor american a cărui carieră se întinde pe o perioadă de peste 50 de ani. Cu o voce aspră și cu o prezență scenică unică însoțită de o recuzită care cuprinde pirotehnică, ghilotine, scaune electrice, sânge fals, reptile, păpuși pentru copii și săbii în duel, Cooper a împrumutat numeroase elemente de heavy metal, garage rock, horror movies și vodevil pentru a crea a variantă teatrală a muzicii hard rock care a devenit cunoscută sub numele de shock rock, un brand de rock macabru și teatral conceput pentru a șoca publicul. În afara scenei muzicale, Cooper este actor de film, o celebritate în lumea golfului, un pasionat restaurator și un apreciat disk jockey.
*****
IN MEMORIAM… ️
O stea pe pământ – o stea în ceruri.” (Karen Carpenter)
La 1 februarie 1983, Karen Carpenter și-a văzut fratele pentru ultima dată și au discutat despre noi planuri pentru Carpenters și reluarea turneelor. Trei zile mai târziu, pe 4 februarie, la scurt timp după ce s-a trezit în acea dimineață, Karen s-a prăbușit în dormitorul ei în casa părinților săi din Downey. Paramedicii i-au găsit inima bătând o dată la 10 secunde. A fost declarată decedată la spital la 9:51 a.m.
Karen Anne Carpenter (2 martie 1950 – 4 februarie 1983) a fost o cântăreață și bateristă americană care, împreună cu fratele ei mai mare, Richard, a făcut parte din duo-ul Carpenters. S-a remarcat prin vocea sa caldă de contralto cu o întindere pe trei octave și abilitățile ei de percuționist.
*****
S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 4 FEBRUARIE … ⏳
Să ajuţi un miliard de persoane să comunice este extraordinar şi este de departe lucrul de care sunt cel mai mândru.” (Mark Zuckerberg)
La 4 februarie 2004, Mark Zuckerberg, împreună cu câțiva colegi studenți de la universitatea Harvard, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz și Chris Hughes au fondat Facebook, un serviciu american de socializare online. Numele său provine de la directoarele de tip face book date adesea studenților americani.
Calitatea de membru a fost inițial limitată la studenții de la Harvard, extinzându-se treptat la alte universități nord-americane și, din 2006, la oricine de peste 13 ani. Începând cu 2020, Facebook a numărat peste 2,8 miliarde de utilizatori activi lunar și s-a clasat pe locul șapte în ceea ce privește utilizarea internetului la nivel global. A fost cea mai descărcată aplicație mobilă din anii 2010.
În acest moment, Facebook este una dintre cele mai răspândite rețele de socializare din lume. Poate fi accesat de pe dispozitive cu conexiune la internet, cum ar fi computere personale, tablete și smartphone-uri. După înregistrare, utilizatorii pot crea un profil care dezvăluie informații despre ei înșiși. Pot fi postate text, fotografii și multimedia care sunt partajate cu orice alți utilizatori care au acceptat să fie „prietenul” lor sau, cu diferite setări de confidențialitate, public. De asemenea, utilizatorii pot comunica direct între ei prin intermediul aplicației Facebook Messenger, se pot alătura unor grupuri de interese comune și pot primi notificări despre activitățile prietenilor lor de pe Facebook și paginile pe care le urmăresc.
*****
Pe 4 februarie 1970, se publica romanul „Love story”, o adaptare după scenariul celebrului film cu același nume, ambele aparținând scenaristului Erich Segal.
✍️În SUA, romanul s-a vândut în peste 10.000.000 de exemplare, fiind tradus în 35 de limbi.
Romanul şi filmul au avut un succes fără precedent, pelicula fiind considerată „una dintre cele mai romantice din toate timpurile” (locul 9 pe listă), conform Institutului American de Film.
*****
Ziua Mondială a Luptei Contra Cancerului este marcată pe 4 februarie pentru a crește gradul de conștientizare a cancerului și pentru a încuraja prevenirea, detectarea și tratamentul. Ziua Mondială contra Cancerului a fost fondată de către Union for International Cancer Control (Uniunea Internațională de Control al Cancerului) – UICC pentru a sprijini obiectivele Declarației de la World Cancer, scrisă în 2008. Scopul principal al acestei zile este de a reduce în mod semnificativ boala și decesul cauzate de cancer.
Muzicieni care au murit din cauza diferitelor forme de cancer: Aretha Franklin, David Bowie, Gregg Allman, Donna Summer, Linda McCartney, George Harrison, Bob Marley, Olivia Newton-John …
Link:
Muzicianul canadian Jeff Healey (decedat în 2008 din cauza cancerului) interpretând piesa „While My Guitar Gently Wheeps) a lui George Harrison (victima cancerului, 2001)

Love story: Where do I begin…