„Am ştiut întotdeauna că m-am născut ca să cânt, încă de când eram un copil.”

Mi-am petrecut anii depănând o poveste frumoasă, care să rămână o amintire plăcută pentru familia mea. Este povestea unui băiat de la ţară care – pe lângă problemele pe care le are de mic – speră să dăruiască vocea sa întregii lumi şi să mai estompeze din griul fiecărei zile. Astăzi, pot spune fără teamă: misiune îndeplinită!

Andrea Bocelli

„Am ştiut întotdeauna că m-am născut ca să cânt, încă de când eram un copil.”

Viaţa îţi oferă, uneori, daruri neaşteptate şi nimic, dar absolut nimic nu se întâmplă fără rost.”

*

Citește și despre Talentul care se naște la o sută de ani

*

„În copilărie eram plin de viață și incontrolabil, îmi plăcea să joc fotbal și, într-o zi, în timpul unui meci, am fost lovit violent cu o minge direct în ochiul drept, singurul cu care distingeam lumina și culoarea. Doctorii au încercat să mă vindece, am făcut mai multe operații, au folosit până și lipitori, dar totul a fost în zadar. Din acea zi nu am mai putut vedea”.

*

”Muzica mi-e medicament, o modalitate de a aduce lumină în viaţa mea. N-aş putea trăi fără muzică.”

*

”Când eram foarte tânăr, am început încercând să cânt ca marele tenor Mario Lanza; familia mea obişnuia să redea înregistrările sale; învăţăm cel mai bine imitând pe alţii.”

*

”Chiar şi în cele mai frumoase melodii există unele tăceri, care sunt acolo ca să putem asista la importanţa tăcerii.”

*

”Dacă vrei să cânţi şi să trezeşti emoţia celor care te ascultă, să le atingi inimile, trebuie să ai ceva de transmis; suma tuturor experienţelor tale, bogăţia pe care ai acumulat-o trăind.”

*

”În tot ce facem suntem puşi în faţa unei răscruci: binele sau răul. Binele pare o coborâre în timpul căreia nu obosim, răul pare o urcare obositoare. Dar ajunşi la vârf, avem sentimentul că am înfăptuit un lucru măreţ.”

Note

Celebru tenor italian, Andrea Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958 în localitatea Lajatico, regiunea Toscana, Italia. Este cunoscut în întreaga lume pentru vocea sa remarcabilă și abilitățile sale interpretative impresionante. Născut cu glaucom, Andrea a cunoscut din copilărie provocările vieții fără vedere. Cu curaj și dăruire, el și-a dezvoltat pasiunea pentru muzică, îndrumat de luminile care luminau întunericul său. Absolvent al Conservatorului „Luigi Boccherini” din Lucca, Andrea și-a pus amprenta în lumea muzicii clasice și populare. Albumul său de debut, „Il Mare Calmo della Sera”, a fost doar începutul unei călătorii muzicale uimitoare.
În 1996, albumul „Romanza” a fost biletul de intrare în inimile ascultătorilor din întreaga lume. Cântece ca „Con te partirò” și „Vivo per lei” au devenit imnuri ale iubirii și pasiunii.
Andrea nu s-a oprit doar la a încânta auzurile, ci și la a dărui speranță. Fundația sa, „Andrea Bocelli Foundation”, sprijină educația și oferă ajutor celor mai vulnerabili.
Alături de soția sa, Veronica Berti, și cei patru copii, Andrea Bocelli trăiește în armonie, iar familia este sursa sa de putere și inspirație.
În octombrie 2022, legendarul tenor italian, fiul său, Matteo, în vârstă de 25 de ani, și fiica sa, Virginia, în vârstă de 10 ani, au făcut echipă cu unul dintre cele mai inovatoare grupuri vocale din toate timpurile, Pentatonix, pentru a înregistra o nouă versiune a clasicului colind „Do You Hear What I Hear” – lansat de casa de discuri Decca / Capitol Records. Noua colaborare a urmat succesului avut de albumul lui Bocelli „A Family Christmas” (2022), care a ajuns pe primul loc în clasamentele din întreaga lume.

Citiți și Ofra Haza – Show me