Lucian Blaga spunea că „dorul este un organ de cunoaștere al infinitului”. Dorul este o artă de a trăi, este modalitatea cea mai ușoară de a ști că ești viu în interior, că simți! Nu te lăsa copleșit! Bucură-te! Îmbrățișează dorul și adu-ți aproape persoanele sufletului tău în amintiri de neuitat. Retrăiește emoții și dăruiește dorului un loc bine meritat în inima ta. Reține mireasma unui parfum sau melodia pe care ai dansat ultima oară cu cel drag! Astfel, va fi prezent în fiecare secundă alături, dorul devenind doar un mecanism simplu de a-ți umple inima cu bucurie.
Amintește-ți vorbele frumoase sau momentele când sufletul tău radia. Știu! Și acum când închizi ochii simți cum te strângea de mână și cum te trăgea lângă el când realiza că te îndepărtezi. Mai știi emoția pe care o trăiai când îți spunea că ești totul pentru el? Acum fiori îți străbat tot corpul și îl simți din nou lângă tine. Este atât de aproape, însă în același timp la miliarde de sentimente distanță. Zâmbește însă! Privește cerul și gândește-te că vi se arată în fiecare zi amândurora același apus, același soare care încălzește sufletele rătăcite. Îți este dor de el – un el al tău! El este Dorul tău, el este cel care generează Dorul pe care îl simți acum față de tine!
Dragul meu,  îți este dor de ea! Știu asta! Îți este dor de un suflet pereche, de cineva care sa te înțeleagă și să îți fie sprijin. Ai nevoie de dragoste și te simți singur, al nimănui! Sentimentul de împlinire pe care ți-l dau ochii persoanei iubite te completează și te conduc la îndeplinirea celui mai frumos vis al tău – dragostea adevărată.
Simți inima cum bate numai gândindu-te la ea, la o EA doar a ta! O ea care să îți spună de atâtea ori că te iubește și că ești cel mai frumos „tot” din viața ei, o ea care să îți șteargă lacrimile atunci când simți că cedezi. Îți amintești și acum câtă libertate și încredere îți oferea și câtă dorință avea să petreceți împreună o veșnicie! Ea este Dorul tău! Ea este cea care transforma sufletul tău în Dorul necuprinzator!
Nu te învinovăți, draga mea EA, dragul meu EL! Permite-ți să îți fie dor! Lasă-te în voia viselor și a dorințelor ! Sufletul are nevoie de acest sentiment! Creează legături văzute și simțite doar de tine, sunt șanse ca la celalalt capăt al gândului să se afle Dorul pe care ți-l dorești atât de mult alături în Realitate.
Dorul nu este o persoană, este o stare, un sentiment, o trăire! Ne va fi dor mereu de cum eram într-o anumită situație lângă o anumită persoană! Vei întâlni o singură dată în viață dorul inimii tale! Cel de care sufletul tău are nevoie! Dacă îl întâlnești, nu-l lăsa să treacă, deoarece, după ce realizezi cât de orb ai fost, Dorul va fi sfâșietor!
Dorul tău este undeva în lumea aceasta! Ne va aminti în fiecare secundă trăită alături de el cât de Oameni mai suntem!