Nu sună ca și cum i-ar fi trecut vremea. Încă o cânt pe scenă, pentru că îmi place să o cânt și este ceea ce vor oamenii să audă. Este un cântec extraordinar”.

Cred că a îmbătrânit foarte bine”, spune vocalistul trupei Yes, Jon Anderson.

Se împlinesc azi 37 de ani de când trupa Yes ajungea pe locul 1 în SUA cu piesa  Owner Of A Lonely Heart. Acesta a fost singurul lor hit de locul 1. Piesa face parte de pe albumul „90125”, lansat în noiembrie 1983.

Producătorul Trevor Horn susținea că a trebuit să cadă în genunchi și să implore membrii trupei să înregistreze piesa. ”Nu sunt chiar sigur că ceea ce zice Trevor Horn este adevărat”, spune Anderson despre declarațiile producătorului. ”Este un tip foarte talentat, dar, ca mulți alții, nu ești sigur ce vor să spună”.

Chris Squire a fondat Yes în anul 1968 împreună cu vocalistul Jon Anderson

Am ascultat Owner Of A Lonely Heart pentru prima dată în Bentley-ul lui Chris Squire”, își amintește Anderson.

M-am gândit  că este o piesă al naibii de bună. Producția era incredibilă pe mai multe niveluri. Dar versurile erau puțin obișnuite. Practic eu am scris toate versurile, primele cu Trevor Rabin și restul cu Trevor Horn. Toată lumea voia să mănânce o felie de plăcintă.

Mai mult decât un hit comercial, Owner Of A Lonely Heart a dovedit  o influență importantă asupra generațiilor de fani Yes care au urmat, având o strălucire specială.

foto tumblr.com