Cine ești tu?

O adunătură de celule cu funcții și caracteristici specifice care formează o incredibilă mașinărie.

Ca psihic ești suma experiențelor trecute, a celor din copilărie și viață intrauterină, ultimele două fiind experiențe la care nu au avut drept de alegere.

Se consideră că oamenii maturi au deplină capacitate de a alege, iar cei cu un IQ mai mare dispun de mai multe posibilități de alegere. Maturitatea vine o dată cu experiența și fiecare experiență scrie o schemă neuronală nouă.

Însă, cine conduce mașinăria? E plăcut să crezi că mintea conștientă, însă ea intervine doar în 5% din acțiunile tale.

Acțiunile tale sunt ghidate la nivel neuronal de substanțe chimice. Cum ciocolata va face un copil mai agitat, cafeaua te revitalizează rapid dimineața, orice substanță pe care o ingerezi sau iei contact îți va influența comportamentul.

Asta în cazul în care crezi cu tărie că poți mânca orice, oricum. Poți, cu prețul propriei persoane.

Ce merge bine într-o zi cu vreme superbă?

Clătite, cafea și o poveste.

De unde pasiunea mea pentru sănătate – în complexitatea ei fizică, mentală și spirituală?

În primii ani de facultate, studiind în paralel medicina veterinară și psihologia, am ales să mă ocup cu precădere de mecanismele prin care funcționează corpul uman din punct de vedere fizic, dar și emoțional. Cumva, urmând aceste două căi în paralel viziunea mea asupra sănătății a căpătat un alt sens, mai profund și mai tehnic.
De bucătărie m-am îndrăgostit relativ recent, acum un an și jumătate în urmă, iar beneficiile pe care le-am obținut prin cumularea hrănirii sănătoase cu vindecarea rănilor subconștiente au fost extraordinare. Printre acestea se numără trombocite (diagnosticul fiind de trombocitopenie) în limite normale după 3 ani de tratament alopat fără succes, vindecarea unor alergii alimentare, reglarea hormonală- atât de importantă pentru femei, 13 kg în minus, fără efort și o stare generală mai bună ca la 20 de ani.

Da, oameni dragi, se poate să atingi sănătatea deplină chiar și cu un istoric medical nefavorabil. Trebuie doar să decideți că iubirea de sine este grija activă pentru emoții, informații, mâncare. Iar mâncarea este emoție și informație.

Și pentru că sănătos înseamnă gustos, vă las și rețeta clătitelor din fotografie.

Pentru foaia de clătită aveți nevoie de 2-3 banane bine coapte, 8 gr cacao Criollo, 3 curmale pe care le veți blenda bine până veți obține un aluat cremos și fin.
Se întinde pe tava deshidratorului și se lasă preț de 12 ore la 46 grade.
Crema se compune din 56 gr pulpă de cocos tânără, 118 ml apă de cocos, 118 ml ulei de cocos topit, 40 gr caju crud, o linguriță suc de lămâie proaspăt, 40 ml sirop de flori de cocos ( puteți pune și miere sau sirop de agave/arțar). Toate acestea se blendează foarte bine și se lasă peste noapte la rece.
Punându-le de seara la deshitratat, dimineața vă puteți bucura de un mic dejun extrem de gustos, hrănitor și sănătos.

Citiți și Cui nu-i plac bomboanele?