La ce te gândești când auzi George Michael?

Deși faima lui a atins apogeul în anii 80, moștenirea sa rămâne vie până în prezent, și poate, mult timp în viitor.

Geórgios Kiriákos Panagiótou (greacă Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, s-a născut în  25 iunie 1963, Londra, Regatul Unit și a murit, la doar 53 de ani, într-o zi de 25 decembrie 2016, în Oxfordshire, Regatul Unit). A fost cunoscut mai bine ca George Michael, cântăreț și compozitor englez de origine cipriotă.

A fost găsit mort de partenerul său, Fadi Fawaz, în dimineața de Crăciun, 25 decembrie 2016. Cauza morții este încă necunoscută;[ managerul său, Michael Lippman, a presupus că insuficiența cardiacă a fost cauza morții, și că Michael „s-a stins liniștit, fără dureri.” Fawaz a descris, într-un interviu pentru The Daily Telegraph, cum l-a găsit pe cântăreț în dimineața de Crăciun: „m-am dus să-l trezesc și era mort, întins în pat. Încă nu știm ce s-a întâmplat. Totul a fost foarte complicat în ultima vreme, dar George aștepta cu nerăbdare Crăciunul, la fel și eu.”
În necrologul său pentru Michael, BBC l-a descris ca un „superstar pop” și a scris, „binecuvântat cu un chip arătos și o voce frumoasă, prezența sa scenică l-a făcut un preferat al circuitelor de concerte live, pe măsură ce s-a maturizat, devenind dintr-un idol al adolescenților, o celebritate pe termen lung.”

A devenit popular fiind vocalist al formației Wham! și apoi, ca solist. A vândut mai mult de 100 de milioane de albume la nivel mondial.

Cu toate că și-a petrecut mare parte din viață în atenția publicului, rămân totuși anumite detalii pe care publicul larg nu le cunoaște.

Primele succese: Cariera lui muzicală a început cu formația Wham!, pe care a fondat-o împreună cu prietenul său de liceu, Andrew Ridgeley. Hiturile lor, cum ar fi „Wake Me Up Before You Go-Go” și „Last Christmas”, sunt încă foarte populare.

Caritate: Michael a fost cunoscut pentru generozitatea sa, donând milioane de lire sterline organizațiilor caritabile și implicându-se în numeroase cauze filantropice. De multe ori, el a făcut aceste donații în secret, preferând să nu se laude cu actele sale de caritate.

„Careless Whisper”: Deși este cunoscută ca unul dintre cele mai mari hituri ale sale solo, „Careless Whisper” a fost de fapt lansată în timp ce Michael era încă membru al duo-ului Wham!. În plus, el a scris această melodie iconică la vârsta de doar 17 ani.

Pas cu pas către succesul solo: Primul său album solo, „Faith”, lansat în 1987, a fost un succes imens, stabilindu-l definitiv ca pe o forță de neoprit în industria muzicală. Albumul a inclus hituri precum „Faith”, „Father Figure” și „I Want Your Sex”.

Lupta pentru libertate artistică: Michael a avut o bătălie juridică foarte mediatizată cu casa sa de discuri, Sony Music, luptând pentru mai mult control creativ și o relație contractuală mai echitabilă. Deși nu a câștigat procesul, lupta sa a adus în atenția publică problema libertății artistice în industria muzicală.

Fan al muzicii clasice: În ciuda succesului său în pop, soul și R&B, George Michael avea o apreciere profundă pentru muzica clasică, influența acesteia putând fi observată în complexitatea aranjamentelor sale muzicale.

Concertul tribut pentru Freddie Mercury: În 1992, Michael a participat la Concertul Tribut pentru Freddie Mercury, oferind o interpretare memorabilă a piesei „Somebody to Love” a trupei Queen, care a fost apreciată pe larg pentru emoția și puterea sa vocală.

Activismul LGBTQ+: După ce a fost forțat să-și facă publică orientarea sexuală în 1998, Michael nu a evitat să vorbească despre drepturile LGBTQ+ și a devenit un susținător vocal al comunității.

Pasional de fotografie: Pe lângă muzică, Michael avea o pasiune pentru fotografie, colecționând lucrări de artă fotografică și chiar participând la licitații de profil pentru a-și extinde colecția.

A câștigat 2 Premii Grammy de-a lungul carierei: Primul pentu albumul din 1987, Premiul Best R & B Performance și al doilea pentru albumul din 1988, Premiul Album of the Year (pentru albumul Faith).


Adele, tribut lui George Michael, în timpul celei de-a 59-a ediție a GRAMMY Awards, la STAPLES Center, în 12 februarie 2017 in Los Angeles, California.  (zimbio.com)

Arestat de 5 ori: Da, Michael a fost arestat de ori! De 4 ori pentru posesie de marijuana, și o dată pentru comportament indecent în public.

A fost dat în judecată pentru videoclipul unei piese: Polițistul Marcelo Rodriguez a încercat să-l dea în judecată pe Michael pentru 10 milioane de dolari după ce Michael și-a lansat videoclipul „Outside.” Videoclipul a fost lansat în 1999, iar Rodriguez a pretins că simțea că este portretizat într-o lumină nefavorabilă. Cu toate acestea, el nu a reușit să-l dea în judecată, cauza fiind nefondată.

A pretins că fumează 25 de joint-uri (țigarete cu marijuana) pe zi: A făcut această declarație într-un interviu pentru The Guardian în 2009.

A câștigat mai mult de 32.000 de lire la un concurs televizat: El a participat la show-ul Who wants to be a Millionaire și împreună cu partenerul său, Ronan Keating, a câștigat mai bine de 32.000 de lire, pe care i-a donat unei fundații de caritate.

                                                                                    Sursă foto: m.vk.com

A prestat muncă în folosul comunității: A fost condamnat la muncă în folosul comunității de două ori. Prima dată a fost condamnat în 1998, la 80 de ore de muncă pentru act sexual în public, iar a doua oară, în 2007, la 100 de ore, pentru conducere sub influența substanțelor etnobotanice.

A fost plătit pentru a cânta pentru Vladimir Putin: Probabil știai că Vladimir Putin face niște gesturi excentrice, dar ai auzit de asta? A plătit în jur de 1,6 milioane de lire pentru a-l avea pe Michael la petrecerea sa de Anul Nou (2006).

A supraviețuit unui accident de mașină: Nu se știe cum, dar a reuși să cadă o dată dintr-o mașină care rula cu viteză pe autostradă. Din fericire, a fost transportat repede la spital și s-a refăcut complet.

A fost un om de o sensibilitate aparte:

  • Timpul este singurul care te va elibera.
  • Fii bun cu tine! Nimeni altcineva nu are puterea de a te face fericit.
  • Niciodată nu-ţi vei găsi liniştea minţii dacă nu-ţi asculţi inima.
  • Niciodată nu vei putea schimba modul în care oamenii se simt. Este mai bine să îi laşi să facă ce vor.
  • Eu încă sunt de părere că muzica este unul dintre cele mai mari daruri pe care Dumnezeu le-a dat omului.
  • Dacă cineva vrea cu adevărat să te rănească, va găsi o modalitate. Însă eu nu vreau să îmi trăiesc viaţa făcându-mi griji cu privire la asta.
  • Nu trebuie să fim disperaţi. Micile bucurii nu vor fi şterse din viaţa noastră. Ce a fost nu se va termina niciodată, iar bucuria iubirii nu poate fi înlocuită.
  • Mă uit la oamenii care nu mai sunt creativi şi mă gândesc că sunt atât de plictisitori făcând de fiecare dată acelaşi lucru. Dacă nu îţi place ce faci, atunci nu o face!
pinterest.com

Există mai mult de 400 de cover-uri ale melodiei LAST CHRISTMAS

Melodia a fost lansată în anul 1984, și încă are un mare succes în timpul sezonului sărbătorilor de iarnă.

 

Citiți și John Travolta: Trăiește și iubește în fiecare zi..., de același autor.