Toată lumea îl cunoaște pe John Travolta, îndrăgitul actor din Pulp Fiction și Face/Off , nominalizat de două ori la Premiul Oscar, deținător al Globului de Aur pentru ”Cel mai bun actor într-un film de lung-metraj, muzical sau de comedie”.

Premiul Emmy, 2016

Iată în continuare câteva detalii interesante despre John Travolta.

Căsătoria

De-a lungul carierei sale, John Travolta a fost în centrul multor zvonuri care îi înconjoară viața personală, privitore la numeroasele relații cu diverse actițe de la Hollywood, cum ar fi Kirsty Alley și Olivia Newton-John. Cineva, glumind, a spus că Travolta ar fi avut legături cu aproape toate femeile care nu îi sunt rude.

John Travolta și soția lui, Kelly Preston, în Cannes, vara lui 2018

Dar aceste zvonuri au început să dispară, datorită căsătoriei sale cu Kelly Preston, care durează de mai bine de 27 de ani.

Întrebat care este secretul mariajului lor de lungă durată, John a declarat că e foarte important să comunici în permanență cu partenerul, pentru o cunoaștere cât mai bună.

A renunțat la liceu

John Travolta a devenit bogat și de succes fără să primească o diplomă de liceu! El și-a început studiile de liceu la Liceul Dwight Morrow, dar a renunțat la vârsta de 17 ani.

Ai crede că o celebritate atât de prolifică ca și Travolta ar fi avut o educație reușită. Totuși, nu este singurul caz de celebritate care renunță la studii.

Era un singuratic

În liceu, Travolta nu era popular cum este acum. Mulți dintre colegi îl priveau suspicios după ce s-a aflat că mergea noaptea.

Dar asta nu l-a împiedicat să-și urmeze visul și să devină JOHN TRAVOLTA.

S-au căsătorit de două ori

John Travolta și actrița Kelly Preston au trebuit să facă față problemelor imediat după prima nuntă.

Cuplul s-a căsătorit prima oară în 1991, în Franța. Dar după ce s-au întors acasă în Statele Unite, Travolta și Preston au aflat că mariajul lor nu era legal. La scurt timp după prima lor nuntă, ei au decis să se căsătorească din nou câteva zile mai târziu pe Daytona Beach din Florida. De data aceasta căsătoria era legală.

Tragedia

Pe 2 Ianuarie 2009, Jett Travolta, fiul cel mai mic a lui John și Kelly, a decedat la vârsta de 16 ani.

Familia Travolta era în vacanță, iar Jett s-a lovit cu capul de cadă, fiind declarat mort la scurt timp. Moartea lui i-a lăsat complet devastați pe ceilalți membri. Avocatul familiei Travolta a declarat: „A-ți îngropa fiul este cel mai dureros lucru pe care îl poți face.”

Au existat multe controverse în ceea ce privește starea de sănătate a băiatului, care se pare că suferea de mai multe afecțiuni. Jett a suferit de convulsii de când era un copil mic. Deși Travolta declarase de mult timp că Jett suferea de boala Kawasaki, nu e încă garantat faptul că această afecțiune este sau nu asociată cu convulsii. Ceea ce poate fi în relație cu aceste boli este, totuși, autismul, o altă afecțiune pe care familia Travolta o păstrau cu discreție în fața publicului, de mai mulți ani. Jett a fost tratat cu medicamentul anti-convulsii Depekote pentru a-și controla convulsiile, dar, la îndemnul Bisericii Scientologiei, John și Kelly au întrerupt tratamentul fiului lor. Biserica Scientologică nu recunoaște autismul ca o boală care trebuie tratată medicamentos. Mai mult, s-a spus că actorul se temea profund că medicamentul îi va genera pe fiului său leziuni hepatice, deci a luat decizia de a-l scoate de sub tratament. În orice caz, moartea copilului a însemnat, pentru întreaga familie, o tragedie teribilă, pe care cu greu au putut s-o depășească.

„Se spune că cel mai îngrozitor lucru este să pierzi un părinte. Pot să spun acum că nu este adevărat. Cel mai îngrozitor lucru este să pierzi un copil.

Cineva pe care l-ai crescut şi l-ai privit dezvoltându-se în fiecare zi. Cineva pe care l-ai învăţat să meargă şi să vorbească. Cineva pe care l-ai învăţat cum să iubească. Este cel mai rău lucru ce i s-ar putea întâmpla cuiva, vreodată.

Mi-a adus foarte multă bucurie. A fost totul pentru mine. Acei 16 ani în care am fost tatăl lui m-au învăţat să iubesc necondiţionat. Trebuie să fim recunoscători copiilor noștri, iar copiii trebuie să le fie recunoscători părinților lor. Pentru că viaţa e foarte scurtă. Petreceţi timp cu părinţii voştri şi cu copiii voştri. Pentru că într-o zi, când îi vei căuta la telefon, nu vor mai fi. Lecţia pe care am învăţat-o cu adevărat este: trăieşte şi iubeşte în fiecare zi ca şi cum ar fi ultima. Pentru că într-o zi va fi.”, a declarat actorul.

La 16 luni după aceasta, cei doi au aflat că vor fi din nou părinți.

Travolta, pilotul 

John iubește avioanele atât de mult încât are permis de pilot privat. În plus, el deține și o flotă de avioane.

Starul deține 5 avioane private, printre care și un Boeing 707, cu care iubește să-și plimbe familia și prietenii prin întreaga lume.

Mai mult, miliardarul deține și o casă- aeroport în California.

A dansat cu Prințesa Diana

S-a întâmplat în timpul unei recepții la Casa Albă. Prințesa dorea foarte mult un dans cu John, încât au dansat mai bine de 15 minute în fața tuturor invitaților.

Întrebat peste ani despre acest eveniment, John a declarat că a fost unul dintre cele mai speciale momente din viața lui.

Lecția de viață: „Te simţi viu în măsura în care simţi că-i poţi ajuta pe alţii.”

Sursă foto: www.travolta.com

Citiți și John Lennon, povestea unei crime celebre, de același autor.