George Michael: ”Careless Whisper” sau ”N-o să mai dansez niciodată…

Unul dintre cele mai frumoase cântece de dragoste pe care le cunoaștem noi, cei care am rămas cu nostalgia muzicii de calitate…

Am ales intenționat această piesă și datorită faptului că a fost primul hit al cântărețului, în afara repertoriului formației Wham. Lansat când era prieten cu Andrew Ridgeley (care este și coautorul piesei), cântecul a răsturnat topurile din întreaga lume.

Piesa aceasta a fost inspirată din experiențele romantice timpurii ale lui Michael, cu două fete diferite. Avea pe atunci 17 ani. El a spus ulterior: „Ideea melodiei „ Careless Whisper ” a venit de la felul în care prima fată a aflat despre cea de-a doua – dar asta nu a făcut-o niciodată. Am început o altă relație cu o fată numită Alexis, fără a termina pe cea cu Jane. Jane a aflat despre ea și m-a părăsit. A fost destul de complicat, trebuie să recunosc. Tot timpul m-am gândit că am fost cool, fiind cu două fete simultan, dar adevărul este că nu eram foarte legat emoțional de niciuna dintre ele.  Totuși, m-am simțit vinovat față de prima fată – și am mai văzut-o de atunci – iar ideea cântecului a fost despre ea.” Whisper Careless „este ca un fel de ultim dans al nostru, pentru că am dansat foarte mult cu ea, și mesajul implicit a fost – noi dansăm… dar ea știe… iar relația noastră este terminată. „

Niciodată nu voi mai dansa,
vina nu-mi lasă pașii să țină ritmul.
Deși ar fi ușor să mă prefac,
știu că nu te pot păcăli.
Ar fi trebuit să înțeleg mai bine
și să nu te fi înșelat…
Să nu irosesc șansa pe care am avut-o,
așa că n-o să mai dansez niciodată
așa cum am dansat cu tine.

Timpul nu poate vindeca
șoaptele imprudente ale unui bun prieten
Pentru inimă și pentru rațiune
cel mai bine e să ignori.
În adevăr nu găsești nicio mângâiere
numai durere e tot ce găsești.

………..

25 decembrie 2016 … 🥀🕯, viața are ciudățeniile ei…

George Michael se stinge din viață din cauza insuficienței cardiace la doar 53 de ani, în locuința sa din Goring-on-Thames, Oxfordshire. Corpul neînsuflețit este găsit de partenerul său, stilistul australian Fadi Fawaz.
George Michael (născut Georgios Kyriacos Panayiotou; 25 iunie 1963 – 25 decembrie 2016) a fost un cântăreț și compozitor englez. Este considerat una dintre cele mai semnificative personalități culturale ale generației MTV și este unul dintre cei mai bine vânduți muzicieni din toate timpurile, cu vânzări de peste 120 de milioane de discuri în întreaga lume. A avut 7 piese # 1 în clasamentul UK Singles Chart și 8 cântece # 1 în US Billboard Hot 100. Michael a câștigat numeroase premii muzicale, inclusiv două premii Grammy, trei premii Brit, trei premii muzicale americane, douăsprezece premii Billboard Music Awards, și patru MTV Video Music Awards.

Ascultați și Etta James…