Randy Travis nu este doar compozitor, ci și unul dintre cei mai buni cântăreți country. Piesa sa de referinţă – „For ever and ever, amen” a fost scrisă în cooperare cu Paul Overstreet și Don Schlitz.La începutul anilor 1980, Travis s-a mutat la Nashville. A lucrat în tăcere câțiva ani până când lucrurile au luat o întorsătură neașteptată: a început o colaborare cu  Don Schlitz, care deja avusese parte de succes cu „The Gambler”, piesa lui Kenny Rogers. Între timp, Overstreet suferea de alcoolism de câțiva ani. Acesta a apelat la religie și, din fericire, a reușit să-și găsească echilibrul și creativitatea. Una dintre primele melodii pe care le-au scris a fost „On The Other Hand”, compusă de Randy Travis. Nu a fost o surpriză faptul că piesa a devenit un hit, cu o astfel de participare!Ideea piesei „Pentru totdeauna, Amin” a provenit din combinarea unei rugăciuni și a unei declarații de dragoste. În timp ce soția lui Schlitz își punea fiul cel mic în pat noaptea, băiatul își spunea rugăciunea și sfârșea spunând: „Mami, te iubesc pentru totdeauna, amin”.Gândindu-se la mesajul dulce și nevinovat al copilului, Schlitz l-a adus la Overstreet. Cei doi bărbați s-au așezat și au început să scrie, și, în câteva ore, „Forever and Ever, Amen” era terminat. Au înregistrat piesa chiar a doua zi.
Soția lui Overstreet fusese coafeză când l-a cunoscut pe Paul pentru prima dată. Odată, a amestecat soluția greșită și a vopsit accidental părul unui prieten în culoarea verde.

Versurile sunau astfel: “They say time takes its toll on a body, makes a young girl’s brown hair turn grey. Honey I don’t care, I ain’t in love with your hair, and if it all fell out, I’d love you anyway.” Un fel de a spune că nu contează cum arăți, pentru că te voi iubi oricum.


Cei doi bărbați au dus noua melodie la studioul Warner Bros., pentru a înregistra demo-ul pentru directorul casei de discuri, Martha Sharp.

Când Randy Travis și producătorul său, Kyle, ascultau „Forever and Ever, Amen”, și-au dat seama, după câteva minute că aveau titlul celui de-al doilea album al lui Travis chiar sub nasul lor: „Întotdeauna și pentru totdeauna”. „Forever and Ever, Amen” a fost ales să fie single-ul principal al noului album, debutând în clasamentul Billboard în 25 aprilie 1987. Warner Bros. a lansat albumul „Always and Forever” pe 4 mai.  „Forever and Ever, Amen” a primit două premii Grammy și a obținut onoruri ca „Single of the Year” de la Country Music Association și „Song of the Year” de la Academy of Country Music.

Ascultați (și) un cover extraordinar:

https://www.youtube.com/watch?v=utflXHxsUJ8

You may think that I’m talking foolish
You’ve heard that I’m wild and I’m free
You may wonder how I can promise you now
This love that I feel for you always will be
But you’re not just time that I’m killin’
I’m no longer one of those guys
As sure as I live, this love that I give
Is gonna be yours until the day that I die
Oh, baby, I’m gonna love you forever
Forever and ever, amen
As long as old men sit and talk about the weather
As long as old women sit and talk about old men
If you wonder how long I’ll be faithful
I’ll be happy to tell you again
I’m gonna love you forever and ever
Forever and ever, amen
They say time take its toll on a body
Makes a young girl’s brown hair turn gray
Well, honey, I don’t care, I ain’t in love with your hair
And if it all fell out, well, I’d love you anyway
They say time can play tricks on a mem’ry
Make people forget things they knew
Well, it’s easy to see it’s happenin’ to me
I’ve already forgotten every woman but you
Oh, darlin’, I’m gonna love you forever
Forever and ever, amen
As long as old men sit and talk about the weather
As long as old women sit and talk about old men
If you wonder how long I’ll be faithful
Well, just listen to how this song ends
I’m gonna love you forever and ever
Forever and ever, amen
I’m gonna love you forever and ever
Forever and ever, forever and ever
Forever and ever, amen
Sursă: LyricFind
Compozitori: Don Schlitz / Paul Overstreet
Versurile cântecului Forever and Ever, Amen © Sony/ATV Music Publishing LLC, Universal Music Publishing Group, Kobalt Music Publishing Ltd.
Documentarea și traducerea: Bianca Jurju