Enrique Iglesias (Enrique Miguel Iglesias Preysler în acte), născut pe 8 mai 1975 în Madrid, Spania, este un cântăreț, cantautor, manechin, actor, muzician și producător muzical de origine spaniolă. Cam seacă prezentarea pentru un exemplar uman de o asemenea frumusețe, sensibilitate și talent. Să vedem în continuare:

Fiul renumitului cântăreț de muzică latino Julio Iglesias (artistul latin care a vândut cele mai multe albume din istorie) și al primei soții a acestuia, Isabel Preysler Arrastria, Enrique a debutat cu un album care îi poartă numele, lansat în anul 1995, la o vârstă destul de fragedă. Lucru care nu ne miră, pentru că fiul, așa cum se întâmplă la modul ideal, a luat urma tatălui, moștenindu-i talentul și vocea, topite în atitudinea romantică specifică gintei latine de sex masculin.  Până în anul 2000, Enrique a mai lansat două albume în limba spaniolă: ,,Vivir’’ (1997) și ,,Cosas del Amor’’, dar și unul în limba engleză, intitulat ,,Enrique’’.

Una dintre renumitele figuri actuale ale muzicii pop, Enrique Iglesias este un superstar recunoscut pentru versatilitatea sa muzicală în genurile pop și urbane, atât în limba spaniolă – pe care o preferă pentru inflexiunile și nuanțele ei cantabile, cât și în engleză. A vândut peste 180 de milioane de albume în întreaga lume, a susţinut 10 turnee mondiale, biletele fiind vândute complet în doar câteva ore…

Este, fără îndoială, cel mai mare artist latin din istoria muzicii, obținând de 154 de ori #1 single în topurile Billboard, cu un număr total de 27 de single-uri în topul Billboard Hot Latin Songs. A colaborat cu megastaruri precum Pitbull, Whitney Houston, Lionel Richie, Marco Antonio Solis și mulţi alţii.

Răsplata prestației muzicale de calitate a lui Enrique Iglesias este reprezentată de cele șase premii Billboard câștigate în anul 2009, dar și de cele peste șaizeci de milioane de înregistrări vândute la nivel internațional.

În data de 23 august 2018 a colaborat pentru prima oară cu un muzician român, respectiv cu  Andra, la remixul piesei ,,Nos Fuimos Lejos’’.

Viața amoroasă, desigur, neliniștită…

Iglesias a început o relație cu faimoasa tenismenă din Rusia, Anna Kournikova, după ce a apărut în videoclipul melodiei „Escape”, în anul 2001. Bineînţeles că pretutindeni există probleme în paradis. Cei doi s-au despărţit în anul 2013, dar s-au împăcat în 2016. De asemenea, au reușit să păstreze secretul sarcinii lui Kournikova, până când aceasta a dat naştere unor gemeni în decembrie 2017. Familia acestora s-a mărit în luna ianuarie a acestui an, în urma naşterii unei fetiţe.

Înalt și foarte ,,eye appealing’’, cu un aer special care îl diferențiază de tatăl său, Iglesias a fost mereu atent să păstreze o separare artistică de celebrul său tată. Au mai circulat zvonuri că cei doi nu ar fi deloc apropiați, dar Julio a susținut întotdeauna că este mândru de fiul său. „Ceea ce i s-a întâmplat este senzațional. Părinții speră la lucruri minunate pentru copiii lor, dar cum vă puteţi imagina un astfel de succes!?”, a spus faimosul Julio Iglesias într-un interviu. Și-a „urmat” tatăl și în plăcerea de a trăi viața,  printre cele mai faimoase nume de femei alături de care a fost văzut se numără Emma Kearney, Yamila Diaz, Cynthia Kirchner,  Jennifer Love Hewitt, Christina Aguilera şi Sofía Vergara. Despre unele doar se zvoneşte, dar pentru altele există poze realizate de paparazzi care dovedesc clar că înainte să se aşeze la propria casă şi să îşi formeze o familie, Enrique Iglesias era un mare iubitor… „Inspiraţia mea vine de la femei, prieteni şi singurătate.”, spune artistul.

Q.E.D

If I could get star from sky for you
I would do it twice
And only because I love you
I would reach any planet
And If feeling would be broken
I would become sailer near with island of your desires
Your desires
But inside of myself
I understand that I can’t do it
And sometimes I lose myself
When I’m falling in love
Sometimes I’m despairing, when I’m falling in love
When I least expecting it, I’m falling in love
Time stopping
And soul coming to my body
I’m smiling, when I’m falling in love
If moon would be your award
I swear, I’d do everything to get it
And be yours
If you hear my cries in your dreams
Wake up, it’s reality
It’s not dream, not
And I glad that always comes a moment…
When I’m falling in love
Sometimes I’m despairing, when I’m falling in love
When I least expecting it, I’m falling in love
Time stopping
And soul coming to my body
I’m smiling, when I falling in love…

https://lyricstranslate.com

Documentare, traducere și adaptare: Bianca Jurju