Audrey Hepburn şi Mr. Famous

Actrița Audrey Hepburn (4 mai 1929 – 20 ianuarie 1993) s-a născut în Belgia. De când era copil, a studiat baletul și a fost pasionată de lumea actoricească. Și-a continuat studiile atunci când s-a mutat în Londra în 1948, după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial. Rolul pe care Audrey Hepburn l-a jucat în „Roman Holidays” (1951) i-a adus faima la nivel mondial și, din acel moment, numele acestei actrițe talentate a devenit cunoscut în toată lumea.

Citiți și despre zece câini celebri din perioada…

În prezent, Audrey Hepburn  este o icoană a frumuseții și a stilului. Dar există altcineva care are dreptul deplin de a împărți piedestalul cu Audrey – Mr. Famous, Yorkshire Terrier. Audrey Hepburn, care a introdus de fapt rasa Yorkshire Terriers în lumea celebrităților, această modă importantă de a avea un câine în poală, a început la Hollywood exact de la Audrey și micul ei prieten, Mr. Famous.

01 Oct 1960, Queens, New York City, New York State, USA  Image by © Bettmann/CORBIS

Ne amintim rolurile ei magnifice în „Vacanțele romane”, „Fața amuzantă” și „Mic dejun la Tiffany’s”. Dar imaginea actriței și modelului american Audrey Hepburn este de neconceput fără sensibilitatea din gândurile ei.

Dacă vrei ca buzele tale să fie frumoase – spune cuvinte bune”.

Animale celebre

Dar Audrey Hepburn nu numai că spunea o vorbă bună, ea făcea întotdeauna lucruri bune, iar dragostea și mila ei erau dăruite oamenilor și animalelor. Astăzi, Yorkshire Terriers, sau cum sunt poreclite cu drag, „Yorkies”, este una dintre cele mai populare rase de câini în miniatură.

Pentru Audrey Hepburn, Mr. Famous a împărtășit cu ea locul de pe copertele revistelor. Într-adevăr, Yorkshire Terrier Mr. Famous a fost pe deplin în concordanță cu numele său. Câinele minuscul a devenit tovarășul lui Audrey, iar marea actriță îi dădea toată dragostea și devotamentul. Audrey Hepburn, câștigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriță din filmul „Sărbătorile Romane” și a fost ambasador special al UNICEF, a avut întotdeauna o atitudine blândă, timidă și amabilă față de „frații noștri mai tineri”. Dar, desigur, dintre toate animalele, Audrey adora câinii. Pe lângă Mr. Famous, ea poate fi văzută și în fotografii cu alți câini, dar cu siguranță micuțul Yorkie va fi întotdeauna o parte din imaginea lui Audrey.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor ( 27 februarie 1932 – 23 martie 2011 ) este cunoscută pentru multe lucruri – ochi violeţi, talent de neegalat în actorie și opt căsătorii. Dar ştiai despre dragostea ei profundă pentru animale – în special pentru câini? După cum spune celebrul ei citat:

Unii dintre bărbaţii cei mai buni pe care i-am întâlnit au fost câini şi cai.”

Taylor a trăit întreaga viață în centrul atenției, devenind faimoasă ca actriță de când era copil, în filmul “National Velvet” din 1944, unde a lucrat îndeaproape cu caii. În copilărie, Taylor a interacționat cu multe animale: veveriţe, cai, găini, pisici și, desigur, câini.

Câinii au fost mereu prezenţi de-a lungul vieții ei strălucitoare, dar tumultuoase. Deși căsătoriile ei erau de cele mai multe ori haotice sau urmărite de paparazzi mereu, Taylor și-a găsit confortul petrecând timp alături de prietenii îmblăniți care au însemnat atât de mult pentru ea.

Dragostea ei pentru câini a inclus Cocker Spaniels, Pekinese și Maltezi, dar este cunoscută mai ales pentru dragostea ei pentru Maltezi. Originar din Malta, acești câini “de jucărie” sunt renumiți pentru coama lor albă şi mătăsoasă. Puii maltezi sunt tovarăși foarte fideli și nu le place să fie lăsați singuri.

Taylor era atât de dedicată puilor ei, încât nu a fost separată de ei indiferent de circumstanțe sau costuri. Când Taylor și soțul său, Richard Burton, au fost nevoiți să meargă în Anglia pentru filmări, ea a fost agitată când a aflat de procedura dură care se va aplica câinilor la sosire. Practica britanică de la sfârșitul anilor 1960 a fost aceea de a carantina câinii veniți în țară timp de șase luni, de teama rabiei.

Citiți și Poate că ne-am iubit prea mult

Deoarece Taylor era foarte deşteaptă și hotărâtă, și-a dat seama de o modalitate de a învinge sistemul. Ea a decis să acosteze un iaht, acum celebrul Kalizma, pe râul Thames, astfel încât să își poată ține câinii cu ea în timpul șederii lor în Anglia. Păstrându-și câinii pe yacht, Taylor s-a asigurat că nu au atins niciodată pământul englez, de aceea nu a încălcat niciodată reglementările stricte de carantină. Se presupunea că a cheltuit 20.000 de dolari (echivalentul de astăzi ar fi de 138.000 de dolari) pentru a-și ține câinii cu ea câteva săptămâni.

Winston Churchill are un punct de vedere taaare interesant despre evoluția umană:)

Dacă poţi să-ţi începi ziua fără o ceaşcă de cafea,

să te bucuri de viaţă şi să nu iei în seamă durerile sau oboseala,

să te abţii de la văicăreli şi să nu-i oboseşti pe cei din jur cu problemele tale,

să mănânci în fiecare zi aceeaşi mâncare şi să fii recunoscător pentru asta,

să-l înţelegi pe omul drag, chiar şi atunci când el n-are timp pentru tine,

să nu iei în seamă învinuirile omului iubit, atunci când lucrurile nu merg chiar cum ai fi vrut tu,

să-ţi păstrezi calmul atunci când eşti criticat,

să te porţi la fel cu un prieten bogat ca şi cu unul sărac,

să te descurci fără minciună sau înşelătorie,

să-ţi controlezi stresul fără doctorii,

să te relaxezi fără băutură,

să adormi fără tablete,

să spui sincer că n-ai idei preconcepute faţă de culoarea pielii cuiva, convingerile religioase,

orientarea sexuală sau politică,

asta înseamnă că ai atins nivelul de dezvoltare al câinelui tău.”

Știați că…?

„Zemire” era numele ogarului italian preferat al împărătesei Ecaterina a II-a (1729 – 1796). Împărăteasa și-a numit câinele preferat după Zémire et Azor, o opera comică a compozitorului belgian André Grétry (1741 – 1813).
Un lucru interesant despre operă: include celebra arie pentru soprana de coloratură „La Fauvette” (”Privighetoarea”) în care este imitat trilul păsărilor.