Galeria 2ART din incinta Primăriei Sectorului 2 (București) a găzduit luni, 10 mai 2021, începând cu ora 18.00, „Spectacolul Culorilor”! Denumirea evenimentului a oferit calitatea primordială a lucrărilor semnate de pictorița Carmen Florian.

Acest spațiu a primit spre delectarea publicului treizeci de tablouri lucrate în ulei, necesare umplerii golului de frumos provocat de pandemie. Carmen Florian își pregătește ca de obicei cu migală ieșirile sale publice și își respectă condiția artistică. Au ajutat-o organizatorii evenimentului: Primăria Sector 2, Consiliul Local Sector 2, Centrul Cultural UNESCO Mihai Eminescu, prin reprezentanții săi de marcă (în persoana Mariei Petrescu, poet, scriitor, sociolog, profesor, Director Executiv pentru zona București-Ilfov al Consiliului Mondial Român, membră UZPR). Prezentarea a avut și ea culoare prin aportul actriței Doina Ghițescu. Umorul și energia Doinei Ghițescu devin molipsitoare pentru audiență.

Au luat cuvântul cu eleganță și emoție distinșii domni George Călin, Ambasador Cultural al României la Convenția ONU de la Geneva și Virgiliu Cojocaru-Cover, profesor, scriitor, critic de artă, membru APR, UZPR. Poeții și-au spus cuvântul în această seară sinestezică: Maria Petrescu, Doina Bârcă (Revista Independența prin Cultură), Gabriela Costescu (“Creneluri Sighișorene”), Mihaela Cucorada. S-au dedicat artistei Carmen Florian poeme, s-au rostit cuvinte calde pentru opera și pentru caracterul frumos al acesteia, care de-a lungul anilor a participat la numeroase acte de caritate, donând lucrări plastice sau punând umărul la acțiuni sociale.

Camelia Florescu a fost din nou fata care niciodată nu e “ca oricare”, alături de muzicianul Bela Andrasi. Consemnăm și contribuția Luminiței Nicolae. Aplauzele au fost generoase, se simte nevoia refacerii unei comunități de spirit. Postul Radio ProDiaspora, reprezentat prin Camelia Florescu, a înmânat pictoriței Carmen Florian Diploma și Trofeul de Excelență pentru activitatea creatoare și pentru promovarea artei în spațiul românesc și dincolo de acesta.

A fost o sărbătoare categorică. În sală au fost prezenți artiști de prestigiu, personalități precum Sergiu Cioiu, Magda Catone, Mirela Vișan, Margareta Anton, Magda Băcanu. Oameni de seamă ai societății de astăzi au venit cu entuziasm la acest spectacol: Aura Ungureanu
Evelin Croitoru, Mioara Voicu, Ștefan Doroftei, Manac Bădică Neli, Maria Niculescu, Virgil Ciucă. Au mai fost prezenți în sală – Manuela Andreea, Marilena Ban, Giulia Vasilescu și preotul Dragoș Frâncu. Mulți iubitori ai frumosului au fost alături de Carmen Florian. Merită numire și Mihai Costin, membru al Colecționarilor Numismatici, iubitor de pictură, Casa de Modă Marian Stăiculescu (ce a semnat ținuta artistei Carmen Florian), reprezentată de domnii Marian Stăiculescu și Lucian Dumitru.

Evenimentul s-a bucurat de susținerea angajaților Primăriei Sectorului 2 București, care au asigurat o foarte bună desfășurare a evenimentului, sonorizarea și suportul foto-video.

Pentru iubitorii de pictură expoziția va fi deschisă până în data de 28 mai 2021.

Felicitări, Carmen Florian! SPECTACOLUL CULORILOR este o necesitate pentru cei care nu am uitat ce înseamnă bogăția în suflet !