Această melodie a fost lansată în anul 1996, ca prim single din America de Nord și Japonia și al doilea single din alte părți ale lumii, făcând parte din albumul cântăreței canadiene Celine Dion, „Falling Into You”.

Piesa a fost scrisă de Diane Warren și produsă de David Foster pentru filmul „Up Close & Personal”. A fost nominalizată la un premiu Oscar și la un premiu Globul de Aur și a câștigat un premiu Grammy pentru cea mai bună melodie scrisă pentru televiziune sau alte mijloace vizuale.

Diane Warren a explicat povestea din spatele cântecului, surprinzând modul în care își onorează tatăl în această melodie. Warren a spus: „Am văzut filmul regizat de Jon Avnet, vineri. M-am gândit: – Ce aș vrea să aud la sfârșitul filmului? Jon mi-a interpretat o piesă a unui cântăreț pentru a-mi da un sentiment de ceea ce căuta – ceva cu adevărat plin de suflet.”

Diane Warren : „Am intrat în biroul meu sâmbătă, a doua zi. Personajul Michelle Pfeiffer îi mulțumește personajului Robert Redford că a crezut în ea. Piesa a devenit personală în același timp în care spunea povestea filmului. Odată ce am început, a devenit o modalitate de a-i mulțumi tatălui meu pentru tot ce a făcut pentru mine și pentru sprijinul pe care mi l-a oferit întotdeauna. A crezut în mine și în muzica mea de când eram fetiță. Când aveam 15 ani, m-a dus în preajma editorilor de muzică. Nu numai că mi-a susținut obiectivele, dar m-a sprijinit financiar în timp ce mă luptam la început. A trebuit să aștept luni întregi pentru a vedea dacă melodia mea va fi aleasă pentru a fi folosită în film sau dacă vor selecta una din celelalte patru variante trimise.”

Piesa a fost un hit internațional care a stat șase săptămâni pe locul 1 în clasamentul Billboard’s Hot 100. De asemenea, a fost în topul topurilor din Australia (3 săptămâni) și Canada (1 săptămână). Single-ul a stabilit, de asemenea, un record apoi în US Hot Adult Contemporary Tracks, unde a rămas pe locul 1 timp de 19 săptămâni. Warren a mărturisit în „The Story Behind The Song”: „Aceasta a fost melodia care m-a adus la un alt nivel. Piesa a fost mai bună decât eram eu atunci.

Aceasta este o melodie de nuntă foarte populară. Un cuplu celebru care a folosit-o pentru primul dans nupțial este Vince Gill și Amy Grant, care s-au căsătorit în Nashville în 2000.

Simt că a fost un salt important în meseria mea„, a declarat Warren pentru Billboard într-un podcast: „Am simțit că atunci când am scris acea melodie, era mai bine decât eram la vremea respectivă, dacă asta are sens. Am fost așa: Uau, aceasta este probabil cea mai bună melodie a mea. Există ceva liric despre asta.

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I’ll be forever thankful, baby
You’re the one who held me up
Never let me fall
You’re the one who saw me through through it all
You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn’t speak
You were my eyes when I couldn’t see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn’t reach
You gave me faith ‘cause you believed
I’m everything I am
Because you loved me
You gave me wings and made me fly
You touched my hand, I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by

Citiți și My heart will go on…

Many thanks, Ana Maria Todescu.