My Heart will go ona fost unul dintre cele mai importante cântece din viața mea în ultimele două decenii, a spus Celine Dion.

Probabil una dintre cele mai renumite balade de dragoste ale tuturor timpurilor, „My Heart Will Go On” este o melodie clasică ce pare să fi trecut cu brio testul Timpului. Emblematică pentru pelicula „Titanic”,  cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în rolurile principale, piesa este un hit nelipsit din spectacolele de  karaoke din întreaga lume, iar melodia, cu încărcătură emoțională extraordinară, este cunoscută de toți melomanii.

Cântecul are o istorie interesantă: atunci când Céline Dion l-a auzit pentru prima oară pe James Horner interpretând melodia, cântăreața i-a spus soțului ei, care era și manager artistic, René Angélil, că nu este foarte interesată de melodie, deși Horner o asigurase pe Celine că este sigur că melodia va fi „o mare lovitură”, chiar dacă nu părea în acel moment din cauza abilităților slabe de interpretare ale lui Horner. Angélil i-a spus apoi lui Horner să înregistreze piesa și apoi Celine va face un demo, în interpretare proprie. Din acel moment, toată lumea știa că piesa întrunește toate condițiile pentru a deveni un hit.

Cântecul este, în esență, singura piesă de dragoste a lui Rose și a lui Jack din tot filmul, exprimând faptul că iubirea lor va continua dincolo de spațiu și timp: „inima mea va continua să meargă înainte”, chiar dacă îndrăgostiții nu vor rămâne împreună, sau, așa cum s-a întâmplat, nu se vor mai vedea niciodată.

Data lansării: 8 decembrie 1997

Autori: Will Jennings, James Horner

Gen: Pop / Baladă

Every night in my dreams
I see you, I feel you
That is how I know you, go on

Far across the distance
And spaces, between us
You have come to show you, go on

Near, far, wherever you are
I believe that the heart does, go on
Once more you open the door
And you’re here in my heart
And my heart will go on, and on

Love can touch us one time
And last for a life time
And never let go till we’re gone

Love was when I loved you
One true time, I hold to
In my life we’ll always, go on

Near, far, wherever you are
I believe that the heart does, go on
Once more you open the door
And you’re here in my heart
And my heart will go on and on
You’re here, there’s nothing I fear
And I know that my heart will go on
We’ll, stay, forever this way
You are safe in my heart
And my heart will, go on and on