Bărbatul Leu este, cu certitudine, favoritul horoscopului, semnul cel mai puternic al Zodiacului, pentru că simbolistica lui ține de semnul Soarelui aducător de viață, fericire și extaz. El s-a născut cu stea în frunte, oricare ar fi ziua aflată în intervalul 22 iulie-21 august, ca și femeia Leu, de altfel.

Personalitatea lui stă sub impulsul verbului „a vrea”, dar, spre deosebire de alte zodii râvnitoare, el chiar are și puterea și mijloacele de a îndeplini tot ceea ce își propune, iat țelurile lui nu sunt din sfera dorințelor prozaice, comune. Elementul primordial care guvernează zodia este FOCUL, ceea ce dă strălucire, masculinitate, virilitate, invincibilitate bărbaților care știu să își recunoască abilitățile, talentele deosebite, atuurile, și să le pună în valoare, conștienți de avantajul pe care îl au în fața celorlalți.

El este mereu în lumina reflectoarelor și știe să le manevreze, la rândul lui, spre acele femei care corespund forței lui interioare și personalității sale covârșitoare. Nu orice femeie poate dansa pe scenă pe compania unui asemenea bărbat, pentru că ea trebuie să se ridice la standardele lui. Leul nu umblă cu jumătăți de măsură, o singură dată să fie dezamăgit de femeia asupra căreia și-a oprit atenția și pierderea e definitivă pentru ea.

Mereu în centrul atenției, el își dorește o parteneră care să atragă atenția în aceeași măsură și să se poată pune în valoare reciproc. Cu alte cuvinte, un bărbat Leu nu va accepta în compania, patul sau casa lui o femeie cu oja sărită, ciorapii destrămați, sau, ca să nu mai enumerăm, o înfățișare care lasă de dorit. Orice femeie îngrijită e o femeie frumoasă, pare a fi deviza lui, pentru că el însuși este un meticulos, un pedant, care nu precupețește niciun efort pentru a se prezenta în public astfel încât să lase auditoriul cu gura căscată.

Bărbatul Leu e sapiosexual, fiind în permanentă căutare de satisfacție intelectuală, pe care o găsește în partenere cu o inteligență vie, culte și neapărat (!) cu simțul umorului. O ironie fină, o privire isteață din colțul genelor, un zâmbet abia schițat, o replică ușor arogantă, o ținută sexy, lejeră, ușor transparentă, ușor mulată, atât cât să ațâțe privirea, de bună calitate, un machiaj discret, bijuterii fine, fără urmă de ostentație, un aer de divă jucat cu naturalețe, pot fi calități necesare unei femei care își propune să seducă un bărbat din această zodie. Odată captivat, el poate fi păstrat în condițiile în care partenera îl completează întru totul, fiind dispusă la evoluție în toate domeniile vieții.

Cine stă lângă un Leu și nu e conștint că viața înseamnă progres, mai bine să se ferească și să nu încurce drumurile acestui individ care se află în permanentă învățare. Orice experiență este, pentru el, o sursă de înțelepciune, atâta timp cât nu este intenționat malițioasă sau cu intenția de a răni.

Bărbatul Leu e foarte sensibil atunci când e rănit în orgoliul propriu. El dă totul și așteaptă ca partenera să-i răspundă cel puțin cu aceeași măsură, însă fără să-i pretindă acest lucru! Nu trebuie să vă așteptați niciodată ca un Leu să pretindă să-i răspundeți cu aceeași monedă sau să ceară ceva în schimb, pentru că e prea mândru să facă acest lucru! Asta nu înseamnă, însă, că nu e capabil de cele mai puternice pasiuni și de o dăruire totală!

Cea mai importantă trăsătură a lui este, în mod cert, credința că oamenii sunt recunoscători pentru ceea ce face pentru ei, de orice natură ar fi acest suport pe care îl oferă, și nu e necesar ca acest lucru să fie clamat sau reproșat. Atunci când este dezamăgit sau frustrat în aceste așteptări, el dispare, pur și simplu, fără a spune o vorbă.

Bărbatul Leu nu se ceartă, nu bate cu pumnul în masă, nu imploră, iar atunci când pretinde ceva o face cu demnitate. El pare să dea impresia că are infinită răbdare, dar când pun capăt unei relații, cu toată aparenta lor acceptare, e definitiv.

Sinceritatea e punctul lui forte, și de aici slăbiciunea și vulnerabilitatea lui, pentru că, de multe ori, e un naiv care are impresia că dacă el e bun, toată lumea e la fel. Mare greșeală!

Înțelept ar fi ca, atunci când știm că am lezat sentimentele unui Leu, să ne gândim așa: am onorat relația la adevărata ei valoare? Am înțeles cu totul dorințele, nevoile lui ascunse, am intuit bucuriile sau suferințele lui? Iar cea mai înțeleaptă soluție este să îi redăm libertatea, pentru că Leul nu admite decât compatibilitatea absolută, pe toate planurile.

Bărbatul Leu e făcut pentru a iubi și știe să răsplătească iubirea, atâta timp cât ea se ridică la aceeași valoare, prin sinceritate și intensitate. E o ființă plină de erotism, care își poate duce partenera pe culmile extazului, e  bărbatul desăvârșit care poate face orice femeie fericită. Iubirea lui e neprețuită, și o poate plăti cu viața pentru a-și apăra propriile sentimente și pe cele ale ființei care îi corespunde. De aceea, nu suportă să aibă termen de comparație, nici el, nici femeia lui. Ambii sunt unici și orice încercare de a-i complimenta cu un termen obișnuit e un eșec, pentru că ei sunt conștienți de rangul lor. Sau cel puțin așa ar trebui să se vadă reciproc.

Concluzia: cine are un Leu ca partener, să-l iubească și să-l prețuiască, cine nu, să și-l dorească!

Femeia Leu, zodie de foc