Rugăciunea Papei Francisc către Fecioara Maria, Regina Păcii, mama tuturor credincioșilor

aduce Lumina în sufletul tuturor celor care cred în Dumnezeul nemărginit al solidarității umane în timp de război.

”Maria,

tu care ești Regina Păcii, suferi pentru noi și împreună cu noi, văzându-ți copiii suferind din pricina conflictelor și a războiului care sfâșie lumea în care trăim. Este o oră întunecată. O oră întunecată, Mamă. Și totuși, printre toate încercările, ai fost puternică și ai avut încredere în Dumnezeu.

Întoarce-Ți astăzi ochii plini de bunătate asupra familiei tale omenești, care l-a preferat pe Cain lui Abel. Fii mijlocitorul nostru, în lumea asta amenințată de neliniște și război. Învață-ne să prețuim și să iubim viața – fiecare viață, să alungăm nebunia războiului care aduce moarte și ucide viitorul! 

Marie, Mama noastră,

Nu putem reuși singuri!

Mamă,

Trimite peste noi Lumina care scapără în întunericul conflictului!

Maria, Regina Păcii,

Umple inimile noastre cu armonia Divină!” 

Vizionați înregistrarea AICI

Pope Francis holds a dove before his Wednesday general audience at Saint Peter’s Square at the Vatican May 15, 2013. REUTERS/Osservato Romano (VATICAN – Tags: RELIGION ANIMALS) NO SALES. NO ARCHIVES. ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS PICTURE IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Mesajul de Ziua Internațională  a Păcii

Pentru mesajul său din 2024 cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii, Papa Francisc a ales să reflecteze asupra temei „Inteligența artificială și pacea”.

El explorează dimensiunea etică a noilor tehnologii de inteligență artificială, afirmând că acestea revoluționează toate sferele vieții umane.

„Noile instrumente digitale schimbă chiar acum fața comunicațiilor, a administrației publice, a educației, a consumului, a interacțiunilor personale și a nenumărate alte aspecte ale vieții noastre cotidiene”, notează el.

Papa îi îndeamnă, de asemenea, pe liderii mondiali să pună în aplicare politici care să asigure că dezvoltarea inteligenței artificiale „va servi în cele din urmă cauza fraternității umane și a păcii”.

„Rugămintea mea la începutul noului an este ca dezvoltarea rapidă a formelor de inteligență artificială să nu sporească cazurile de inegalitate și nedreptate prea prezente în lumea de astăzi, ci să contribuie la încetarea războaielor și conflictelor și la ameliorarea multor forme de suferință care afectează familia noastră umană”, a spus înaltul prelat.

„Fie ca toți credincioșii creștini, adepții diferitelor religii și bărbații și femeile de bunăcredință să colaboreze în armonie pentru a îmbrățișa oportunitățile și a înfrunta provocările generate de revoluția digitală și pentru a transmite astfel generațiilor viitoare o lume mai solidară, mai dreaptă și mai pașnică.”

Papa Francisc: Trei formule: «ȋmi dai voie?», «mulțumesc», «iartă-mă»”.