Angelina Jolie a împlinit 47 de ani în 4 iunie 2022 și continuă să fie una dintre cele mai frumoase femei din lume, cu un șarm, o eleganță și un rafinament greu de egalat, dacă nu imposibil. O prezență discretă, chiar dacă viața ei n-a fost chiar un câmp de roze pe care au zburat fluturi albaștri…

Pentru că, nu-i așa, se pare că întotdeauna, când paradisul pare perfect, apar și problemele. Cuplul Angelina Jolie-Brad Pitt a ținut mult timp capul de afiș al spectacolului iubirii perfecte, cu atât mai mult cu cât familia s-a completat cu Maddox, 16 ani, Pax, 14 ani, Zahara, 13 ani, Shiloh, 12 ani, Knox și Vivienne, 9 ani. „Căsătoria ne face fericiţi, ne dă un alt sens.”, spunea protagonista din Maleficent. 

Dar fericirea are termen de garanție, chiar dacă e pe o perioadă nedeterminată, iar divorțul a lăsat urme destul de adânci, dată fiind lupta pentru custodia copiilor cu bărbatul care își imaginase o viață lipsită de griji și plină de iubire. După cum se știe, însă, cei doi au avut reale controverse în ceea ce privește stilul parental, iar atmosfera familială a fost deseori viciată de ieșirile necontrolate ale starului, de episoadele consumului de alcool și droguri, și inclusiv de o cercetare penală în cauza unui abuz împotriva unuia dintre copii (în 22 septembrie 2017, revista People  consemnează o plângere anonimă făcută împotriva actorului, care l-ar fi „molestat fizic și verbal” pe Maddox, în 14 septembrie – acuzațiile au fost respinse ulterior, dar cauza a rămas în cercetarea FBI.

fashionfotography.com

Niciun compromis acceptat, niciun fel de compasiune, odată ce lucrurile au ieșit din făgașul lor normal, iar partenerul de viață e departe de a întruchipa un ideal de comportament sau măcar un sprijin în creșterea copiilor. O femeie curajoasă, cu o viziune curată asupra vieții, care înseamnă perpetuă transformare, în ciuda tuturor obstacolelor: „Experienţele noastre, bune sau rele, ne fac ceea ce suntem. Trecând peste greutăţi, devenim mai puternici şi mai maturi.” O femeie care a știut și să iubească, dar și să discearnă asupra viitorului ei, cu totul dedicat copiilor. (citiți un articol despre divorțul celor doi și custodia copiilor aici.)

Și totuși, trebuie să existe un secret al frumuseții acestea nealterată de trecerea timpului sau de acele dezamăgiri care, în loc s-o umbrească, îi dau au aer și mai seducător.

Instyle.com a publicat un interviu cu actrița ( Angelina Jolie Voight) născută în , în Los Angeles, SUA,  care este și regizoare de film. Laureată a unui Premiu Oscar, trei Premii Globul de Aur și două Screen Actors Guild Awards, Angelina fost numită de către Forbes cea mai bine plătită actriță de la Hollywood în 2009, 2011, și 2013.  Un fapt extrem de important, care face din ea un model:  a fost numită „cea mai frumoasă femeie din lume” de reviste ca VoguePeople și Vanity Fair, iar Esquire, FHM și Empire au numit-o „cea mai sexy femeie în viață”.

instyle.com

Iată câteva răspunsuri la întrebarea despre „rețeta” frumuseții ei:

Cum definiți frumusețea?

Oamenii pe care îi consider frumoși sunt aceia care nu mizează pe părerea altora despre ceea ce e potrivit sau frumos. Întotdeauna am fost atrasă de oameni care sunt unici, diferiți, și pur și simplu știu să fie ei înșiși. Mă întristează când văd pe cineva incapabil să trăiască în propria piele fără a se simți confortabil. Și există multe lucruri în societate care te pot face să te simți astfel.

Social media poate înrăutăți lucrurile.

Da, e greu pentru oamenii tineri din societatea de azi, în care  toată lumea critică, judecă și emite păreri. Ciudat – parcă aș trăi cu câteva decenii în urmă, când ceea ce îți puteai dori era să fii altfel decât ceilalți. Acum parcă toată lumea încearcă să fie la fel cu ceilalți, să se amestece cu ei, să semene și să fie la fel de bun precum ceilalți. Copiii mei nu prea frecventează social media. Sper că vor avea destulă maturitate să își dea seama ceea ce le place, înainte ca alții să le spună ceea ce ar trebui să le placă sau cum sunt percepuți.

Mama obișnuia să-mi spună când eram mică: „Lasă-mă să-ți văd sufletul”. Asta era replica ei. De câte ori mă supăra ceva îmi spunea „Lasă-mă să-ți văd sufletul”. Ceea ce voia de fapt să spună era: Arată-mi-te așa cum ești. Ești supărată? Lasă-mă să văd.”. N-am mai povestit nimănui lucrul acesta. Cred și sper că excat așa îmi educ, la rândul meu, copiii: Scoate totul din tine și găsește-te pe tine însuți, dă-ți seama cine ești de fapt. Frumusețea – fiecare are o altă opinie despre ceea ce este ea. Intelectul este partea cea mai frumoasă din noi. Când vezi pe cineva cu o minte sclipitoare, asta e sexy. O persoană empatică, profundă și pasională – nu cred că există ceva mai atractiv decât asta. Nu există nimic să poată acoperi o minte goală și o inimă întunecată, niciun fard, niciun fel de îmbrăcăminte.

instyle.com

Sunteți cunoscută drept una dintre cele mai frumoase femei din lume. Cum vă împăcați cu asta?

Mulțumesc. Mă uit în oglindă și văd că semăn cu mama, iar asta mă încălzește. Văd că încep să îmbătrânesc, și iubesc asta pentru că înseamnă că sunt vie – că trăiesc și că e firesc să îmbătrânesc. Desigur că nu-mi place să văd pete pe față cauzate de sarcină. Îmi observ transformarea. Dar ceea ce văd și îmi place nu ține de structură sau aspect. E vorba despre a-mi vedea familia în urmele de pe chipul meu. Îmi văd vârsta.