Actrița israeliană Meital Dohan, în vârstă de 40 de ani, recunoaște că în ciuda unui decalaj de vârstă de aproape patru decenii, s-a îndrăgostit nebunește de Al Pacino (79), iar sentimentul a fost reciproc. Până la un moment dat. Despărțirea lor, produsă recent, a stârnit rumoare în lumea celebrităților. Și nu numai. Absența cuplului de la ceremonia de decernare a premiilor Oscar a ridicat primul semn de întrebare. Haideți să vedem ce s-a întâmplat, ce s-a ales din ceea ce părea să fie o poveste de dragoste cum n-a fost alta, că de n-ar fi, nu s-ar povesti, ca să ne menținem pe linia basmului.

Motivele despărțirii: în vârstă și zgârcit

Este greu să fi împreună cu un bărbat atât de bătrân, chiar dacă e vorba de Al Pacino.”, a spus Meital cu o oarecare blândețe în glas, semn că l-a iubit și dincolo de prejudecăți. Dar una este inima, alta rațiunea. Confesiune la care întreg Hollywoodul a tresărit. Sinceritatea este un lucru, descrierea unei vedete de film, câștigătoare a premiului Oscar ca fiind prea „în vârstă” pentru tine este complet alta.
Am încercat să refuz ideea aceasta, dar acum el este deja un bărbat în vârstă”, a continuat ea. “Deci, chiar dacă ofer acestei relații toată dragostea mea, aceasta nu va dura.” Meital însă a mers și mai departe, declarând unei reviste că a scăpat de el acum doi ani pe motivul că „nu îi plăcea să cheltuie banii” și „pentru că îi cumpăra mereu doar flori”.
E firesc să ne punem întrebarea: Pacino? Megastarul care deține o avere de 140 de milioane de lire sterline și care a avut relații cu multe alte staruri, incluzând-o pe Dianne Keaton, cu care a avut cea mai îndelungată relație, și a cărui iubită dinaintea lui Meital a fost actrița argentiniană Lucila Sola, în vârstă de 43 de ani (mama actualei iubite al lui Leonardo DiCaprio, Camilla Morrone),  puțin zgârcit? Hmmm…

Clarificarea despărțirii în interviul britanic

Astăzi, prin intermediul interviului ei cu privire la despărțire, material care a făcut ocolul lumii, publicat într-o revistă din Israel și preluat de La Vanguardia, Meital încearcă să clarifice faptul că nu s-a referit exact la lucrurile pe care le-a spus și că lucrurile nu par exact ceea ce par a fi.
Ea insistă că mult din ceea ce a spus a fost interpretat greșit, pusă în fața unei avalanșe de întrebări suplimentare. Nu oricine poate spune orice despre un star de talia celebrului actor din „Scent of a woman”, ”Donnie Brasco”, „The Godfather” – ca să enumerăm doar câteva din filmele care l-au menținut în lista de top a celor mai talentați actori de pe mapamond.
Am încercat să explic faptul că noi chiar am încercat să facem tot posibilul ca relația aceasta să funcționeze. A fost o dragoste minunată, generoasă și frumoasă. Ce a fost între noi a fost mai mult decât o relație materialistă care să se reducă la gesturi cum ar fi primitul cadourilor: flori, ciocolată, bijuterii sau mașini.
Ea susține, de fapt, faptul că romantismul se prăbușea pe măsura înaintării dilemei cu care se confruntă multe femei care intră în relații cu bărbați mult mai în vârstă, fără a se gândi prea mult la consecințe.

Dorința de a fi mamă

În mijlocul vieții, încă femeie cu instincte sănătoase, Meital trăiește o dorință profundă de a avea copii, în timp ce Pacino, deja tată a trei copii, se pare că nu își mai dorește urmași, un lucru lesne de înțeles. „A fost una dintre cele mai frumoase povești de dragoste pe care am trăit-o în viața aceasta, dar totuși, nu era de ignorat faptul că între noi era o diferență semnificativă de vârstă”, spune ea.
„Doi ani este o perioadă lungă – a mărturisit actrița, iar noi ne puneam permanet întrebarea: „Bine, e firesc, ne iubim, dar totuși, unde duce asta? Eu chiar îmi doresc să am copii. E mai greu atunci când unul dintre parteneri este cu mult mai în vârsă decât tine, pentru că eu încă am o familie de construit, în timp ce el are deja una.” Tristă clarificare de situație, la capătul unei relații îndelungate, mai ales când ceasul biologic ticăie enervant.

Se pare că acesta este adevăratul motiv al despărțirii celor doi, exprimat în cuvinte cât se poate de lămuritoare de actrița aflată în plină ascensiune, dacă ne gândim la domeniile variate în care s-a făcut cunoscută – televiziune, film, teatru, literatură (este autoarea cărții Love and Other Bad Habits), radio, și, recent, muzică. Am putea să-i acordăm credit și lui Al Pacino, pentru că senectutea e, totuși, o vârstă a relaxării și a preocupărilor spirituale, nu-i așa? „Este uşor să păcăleşti ochiul, dar este greu să păcăleşti inima.”, vorba lui.

Cum a început totul

Ne-am întâlnit la un eveniment social, înaintea unei filmări. Erau extrem de mulți oameni acolo, iar din greșeală ne-am ciocnit unul de altul. Ca toți ceilalți, am realizat că este cool, un actor incredibil și extrem de atrăgător.”, a spus ea. „Am început să vorbim și am observant că rezonam foarte bine unul cu celălalt, într-un timp foarte scurt. Era ca și cum vedeam stele și inimi care pluteau în jurul nostru.
Meital s-a îndrăgostit fulgerător de fermecătorul star, abia realizând faptul  – sau, mai degrabă, punând între paranteze faptul că Pacino este cu aproape 4 decenii mai în vârstă decât ea. Se mai întâmplă. Pe moment, nici nu s-a gândit prea mult la viitor, așa că difența de vârstă dintre ei nu părea să provoace niciun fel de problemă. „Vârsta era doar un număr,”  sau cel puțin așa părea să fie, ca în povești.
Tot ceea ce conta era faptul că Pacino era carismatic și amuzant, iar iar între cei doi a început o iubire pasională: „Când ne-am întâlnit a treia oară, am realizat că suntem cu adevărat îndrăgostiți.” (Meital)

 Un interval scurt de timp?

Am ieșit la cină, dar nici unul dintre noi nu era intersat de mâncare, pentru că eram prea interesați unul de celălalt. Nici nu mai auzeam bine. Știi cum e atunci când ești emoționat, că nici măcar nu mai auzi bine?” Se prea poate că niciunul dintre ei nu căuta în mod special o relație, dar chimia își spune uneori cuvântul, mai presus decât întâmplarea. „Pe la 20 de ani, te avânți în relații și după o lună vă mutați împreună”, a chicotit actrița, continuând: „pe la 30 de ani devii mult mai selectiv în privința persoanelor cu care vei avea tangență. Nu voiam ca nimeni să se mute cu mine. Dar în acest caz am simțit că relația asta era făcută să fie. Sufletele noastre se aflau într-o conexiune incredibilă.”

Următoarea întâlnire a fost în domeniul artistic și a avut un efect benefic asupra relației lor, aflate la început.
O parte din arta mea este provocatoare; nu am deloc probleme cu nuditatea. Feminismul și sexualitatea sunt subiecte fascinante pe care îmi place să le explorez.” Cu siguranță, Pacino, cu sânge (încă) fierbinte, n-a rămas insensibil:  „A fost surprins de arta mea.”, l-a „citit” Meital.

Evenimente glamour

Cuplul a participat la multe evenimente glamour de la Hollywood, în timpul celor 24 de luni petrecute împreună. Meital a fost fotografiată intens la brațul lui Pacino, la premiera filmului „The Irishman”, în octombrie: „Eram fericită să fiu acolo cu el, să fiu femeia lui și să celebrez împreună cu el succesul și talentul lui.
Viața lor nu a fost numai despre galele glamour. Ei făceau, de asemenea, și lucrurile normale pe care le face un cuplu. Găteau cina împreună, se uitau la televizor și ieșeau cu prietenii în oraș. Meital a spus că se înțelegea bine și cu copiii lui Pacino, Julie Marie, în vârstă de 30 de ani și gemenii Anton și Olivia: „Mă făceau să mă simt bine venită.
Deși celibatar convins, Pacino este un tată devotat, luând-o și pe Olivia  pe covorul roșu, odată cu Meital.

Până la urmă, care sunt provocăriile întâlnirii cu un bărbat mult mai în vârstă?

Este diferit, evident, pentru că nu poți face lucruri nebunești, cum ar fi să ieșiți la 2 dimineața și să mergeți la o petrecere rave„, răspunde Meital.
Au fost momente mai liniștite, dar chiar nu simțeam că lipsește nimic. Nu sunt nici eu o persoană care socializează foarte mult. Iar unul dintre lucrurile pe care oamenii nu le știu despre el este că e un tip extrem de amuzant. Râdeam tot timpul.”

De la o mică ceartă, la despărțirea de Al Pacino

Imboldul femeii nerăbdătoare: „Am avut o mică ceartă. De la ea a început totul. Apoi a luat amploare. A început din cauza mea. I-am zis: “Unde mergem cu relația aceasta? Au trecut deja 2 ani. Trecem la următorul pas sau dăm înapoi? Vom merge pe căi separate?” Apoi a venit explicația: „Nu am spus că nu merge, pentru că încă mai mergea, așa cum era, dar am spus că poate este timpul să mergem înainte. Despărțirea aceasta a fost o decizie luată de comun acord.

Actrița și-a mărturisi momentele grele provocate de despărțirea din februarie: „Simt tristețea. Râd acum, dar plâng când ascult muzică. Sper că nu numai eu simt tristețea aceasta, și că și el mi-o împărtășește.”
Meital speră ca ea și Pacino să rămână prieteni, chiar dacă știm că lucrul acesta este uneori mult mai ușor de zis decât de făcut. „Vrem să mai facem parte din viața celuilalt.”
Încerc să fiu prietenă cu toți foștii mei.”, a concluzionat Meital.


Ne-am amintit de cuvintele actorului: „În viaţa noastră privim fie în trecut, fie în viitor. Însă când mai trăim momentul?

Citiți și  „Este plăcut să știi că el este acolo.”