Când spui Audrey Hepburn, te gândești la una dintre cele mai încântătoare și iubite actrițe din Epoca de aur a Hollywood-ului.

Pe ecranele televizoarelor era o apariție magnetică, câștigând atât iubirea partenerilor ei din filme, cât și a telespectatorilor. Dar în spatele acestor cortine, Hepburn a avut o viață amoroasă complicată.

Două căsătorii, câteva momente în care a avut inima frântă și câteva aventuri extraconjugale i-au creionat viața actriței, însă două mari iubiri au definit-o întru totul.

Mell Ferrer: 1953-1968

În 1953, Hepburn a jucat pentru prima dată un rol principal, în filmul „Roman Holiday”, performanță care avea să o lanseze pe culmile succesului.

Noua divă a Hollywood-ului, Audrey Hepburn, pe atunci în vârstă de 24 de ani, și care avea în față o adevărată carieră în actorie, avea să își întâlnească prima iubire.

Mell Ferrer a fost un actor și regizor, divorțat de două ori, tată a patru copii și mai mare cu 12 ani decât Hepburn, atunci când s-au cunoscut la o petrecere dată în cinstea filmului „Roman Holiday”.

Nu era nicio îndoială că ar forma un cuplu ciudat, însă Hepburn s-a atașat foarte repede de Ferrer.

Următorul an au jucat împreună în spectacolul de Broadway  „Ondine” unde relația lor a înflorit, iar succesul lui Hepburn continua să crească.

A fost nominalizată pentru un premiu Tony și a câștigat un Academy Award pentru performanța ei în „Roman Holiday” .

Citiți și despre  AUDREY și VIAȚA EI

Ea și Ferrer se îndrăgosteau tot mai mult unul de celălalt, iar până la sfârșitul acelui an, ea era deja măritată cu acesta.

În data de 25 Septembrie 1954, cuplul a organizat o ceremonie restrânsă în Elveția, rostindu-și jurămintele departe de ochii lumii.

” Vrem să păstrăm secret ceremonia pentru a scăpa de presă.” a scris Hepburn într-o scrisoare către un prieten apropiat.

Ea a mai fost logodită, însă aceasta ar fi prima experiență de genul expusă public, iar Hepburn era ezitantă când venea vorba de presă.

Cu toate acestea, căsnicia sa cu Ferrer a avut un început fericit, iar cuplul a jucat din nou împreună într-o adaptare a „Război și pace” de Lev Tolstoi.

Fiind nerăbdătoare în a-și întemeia o familie, Hepburn a rămas imediat însărcinată, însă a pierdut sarcina în 1955- un fel de tragedie cu care avea să se familiarizeze.

A pierdut un al doilea copil în 1959, din cauza unei căzături de pe cal, în timpul filmărilor pentru „The Unforgiven”. Aceasta va mai suferi încă două avorturi spontane în 1965 și 1967.

Sean Hepburn Ferrer

Printre această suferință, ea și Ferrer și-au găsit fericirea când li s-a născut primul și unicul lor copil,  Sean Hepburn Ferrer, născut pe data de 17 iulie 1960.

Venirea pe lume a copilului lor ar fi trebuit să sedimenteze statusul acestora drept cuplu de aur al Hollywood-ului, însă căsnicia lor era pe departe de a fi una simplă, fără probleme.

Deși Hepburn afirma faptul că era fericită alături de soțul ei, Ferrer era o persoană extrem de geloasă și obsedată de control.

Cu acceași grație, Audrey a știut să fie și o mamă excelentă

Ferrer s-a folosit de atașamentul lui Audrey față de el, pentru a o controla cu o mână de fier.„, a spus regizorul Alfred Lunt.

Mama actriței l-a descris pe Ferrer drept „un delincvent cu față de broască și cu picioare lungi„, într-o scrisoare în care îl acuză pe Ferrer că a cauzat suficiente ravagii pentru mult timp.

Amândoi aveau aventuri; Hepburn a avut o relație secretă cu William Holden, actorul secundar din „Sabrina”, care era la rândul lui căsătorit. William era îndrăgostit până peste cap de Audrey, numind-o dragostea vieții sale.

Hepburn a recunoscut că a avut tangențe amoroase și cu scenaristul Robert Anderson, în timp ce Ferrer avea, de asemenea, câteva aventuri.

În ciuda faptului că relația lor era problematică, Hepburn ezita să îi pună capăt, mai ales după nașterea fiului lor, Sean. Provenind la rândul ei dintr-o familie cu părinți divorțați, presa specula că Hepburn nu dorea separarea de Ferrer pentru a nu-și supune fiul aceleași sorți.

Hepburn și mama ei au fost abandonate de către tatăl său când actrița avea doar 6 ani, lăsând-o cu inima frântă. „Am fost distrusă și am plâns zile întregi. Divorțul părinților mei a fost prima mea lovitură din copilărie. Îmi veneram tatăl și i-am simțit lipsa din prima zi de când ne-a părăsit.”

Mai târziu, a luat legătura cu tatăl ei, lucru care avea să lase o amprentă puternică asupra actriței.

Pe la sfârșitul anilor ’60, Hepburn nu mai putea nega ca relația ei de 14 ani cu Ferrer se consumase. Și-au anunțat divorțul în noiembrie 1968. Deși Hepburn avea să se mărite din nou, a doua mare iubire a ei apărea după 10 ani de la divorțul său.

 

Robert Wolders 1980-1993

A doua iubire a lui Hepburn a venit drept o surpriză. Aceasta a făcut cunoștință cu văduvul Robert Wolders datorită unui prieten comun, deși Hepburn era măritată cu al doilea ei soț pe atunci.

Un om de afaceri danez și un actor de televiziune, Wolders a fost ezitant când a vrut să îi dea întâlnire lui Hepburn, doar ca ea să îi spună că nu va putea ajunge din cauza unor filmări. El a crezut că aceasta îl refuzase indirect, însă a doua zi, Hepburn l-a invitat la un suc, întâlnire care s-a transformat într-o cină.

Wolders a declarat pentru revista „People”, în 2017, că ei doi erau pregătiți unul pentru celălat. „Atunci când ne-am întâlnit amândoi făcusem mai multe greșeli în viață. Dacă ne-am fi întâlnit mai devreme, probabil că nu am fi avut parte de acele descoperiri amândoi și probabil că nu am fi găsit acele lucruri care să conteze cu adevărat pentru noi în viață, ca atunci când am fost mai maturi.

Pe atunci, Hepburn încă era căsătorită cu psihiatrul italian Andrea Dotti, pe care l-a cunoscut în 1968 și cu care a avut un fiu, Luca. Chiar dacă relația lor era pe sfârșite când l-a întâlnit pe Wolders, totuși voia să îi pregătească pe Andrea și Luca de vestea pe care le-o va da.

Cu dr. Andrea Dotti

După spusele lui Wolders, Dotti a primit veștile bine, întrebând-o pe Hepburn: „Arăți foarte frumos. Ești cumva îndrăgostită?” La care actrița i-a raspuns: „Da, sunt.”

Cei doi au conviețuit mai mult de 10 ani, însă au rămas necăsătoriți, deși Hepburn îl prezenta de fiecare dată pe Wolders drept soțul ei. Chiar dacă fanii și-ar fi dorit să o vadă din nou în rochie de mireasă, ea și Wolders erau fericiți și necăsătoriți. Wolders le-a spus celor de la revista „People”: „Atunci când era întrebată despre acest lucru, Audrey spunea că nu are rost să strici un lucru bun prin căsătorie.”

Îmi amintesc că a spus într-un interviu că este mult mai romantic așa pentru că dragostea ne ținea împreună,

și nu o simplă hârtie„.

Cei doi au rămas împreună și foarte îndrăgostiți unul de celălat până la moartea timpurie a actriței în 1993, după o bătălie cu o formă rară de cancer la stomac. Aceasta avea vârsta de doar 63 de ani când a murit, în casa ei, pe data de 20 ianuarie 1993. Fata de aur a Hollywood-ului a fost înmormântată după patru zile. La înmormântarea ei au fost prezenți atât copiii, cât și foștii ei soți, Ferrer și Dotti.

Chiar dacă viața ei amoroasă a fost complexă, Hepburn a declarat că ultimii ani ai ei alături de Wolders au fost cei mai fericiți ani din viața sa, acesta fiind cu ea până în ultima ei zi.

Se spune că durerea este atenuată odată cu trecerea timpului. Acest lucru este o mare minciună.„, a concluzionat Wolders în anul 1994 pentru revista „People”.

Hubert de Givenchy și Audrey Hepburn: o poveste de dragoste

Imaginile au scop pur ilustrativ!