Citatul zilei:Cu toții avem cărări diferite în viață, dar, indiferent încotro ne îndreptăm, luăm o bucățică din ceilalți cu noi”, spune Tim McGraw.

Cântăreț, actor și producător de discuri american, McGraw a lansat cincisprezece albume de studio (unsprezece pentru Curb Records , trei pentru Big Machine Records și unul pentru Arista Nashville ). 10 dintre aceste albume au ajuns pe locul 1 în topul topurilor albumelor de muzică country, albumul său din 1994 Not a Moment Too Soon fiind primul album country din 1994. Toate aceste albume au produs 65 de single-uri, dintre care 25 au ajuns pe locul 1 pe topurile Hot Country Songs sau Country Airplay . Trei dintre aceste single-uri – „ It’s Your Love ”, „ Just to See You Smile ” și „ Live Like You Were Dying ” – au fost, respectiv, melodiile country de top din 1997, 1998 și 2004 conform Billboard End-Year .

În literatură, femeia a dat întotdeauna acel farmec inefabil și discret al condimentelor scumpe și rare, pe care numai cunoscătorii le pot savura…Nu ştia de ea însăşi nimic. Nici despre oameni nu ştia mult. Dar purta în ea neliniştea unei alte meniri, turburătoare şi inconştientă: îşi purta „femeia„.
Hortensia Papadat Bengescu (n. 8 decembrie 1876, Ivești, Galați, – d. 5 martie 1955, București), este cea care a cunoscut „Drumul ascuns”, a cântat „Concert din muzică de Bach”, și-a cercetat sufletul și s-a contemplat precum „Femeia în fața oglinzii”, a fost o curgere din „Ape adânci” și a văzut cum „A căzut o stea”.
Trepte ale femeii”, poate că ar fi fost un titlu adecvat despre scriitoarea care a căutat îndelung în ea femeia rătăcită în idealuri firești, și care n-a reușit, până la sfârșit, să își ofere acest dar de suflet:
Cealaltă mare problemă, a căsniciei și maternității, nu a întrerupt gîndurile și înfăptuirile mele literare. Iar cînd cel mai mic copil al meu, respectiv al cincilea, a împlinit șapte ani, a început scrisul. (…) E constatarea că viața ta întreagă, timp de 45 de ani de căsătorie (ba mai mult), a fost distrusă de egoismul felurit al omului ce a fost și îți este soț, dar sensul de soț, de tovarăș, de protector, nu există. Da, sînt multe de spus! Da, el poate aduce argumente de nemulțumire, și faimoasa sa indignare din faptul că sînt o intelectuală. Nu! Nu e comică, cum ar părea această indignare, e profund sinceră. „La noi în casă – striga neobosit și cu convingerea în dreptatea lui – la noi în casă ne reuneam în familie, se vorbea, se juca loton, așa ne petreceam timpul, dar să citești cărți, phe!” Se poate vedea din aceste cuvinte chiar mediul suburban – de treabă, să zicem – dar lipsit de orice intelectualitate de orice grad, ba chiar socotind lectura ca pe ceva rușinos.

Hortensia Papadat Bengescu

Diego María de la Concepción Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodríguez (n. 8 decembrie 1886, Guanajuato, Guanajuato – d. 24 noiembrie 1957, Ciudad de Mexico) a fost un pictor mexican, un comunist activist și soțul pictoriței Frida Kahlo (între 1929–1939 și 1940–1954).
Stilul său inconfundabil a fost influențat de arta și cultura aztecă, de frescele Renașterii italiene, dar și de întâlnirea cu Pablo Picasso.
Frida Kahlo către Diego Rivera. „Am avut două accidente mari în viaţa mea: Diego, şi un accident de tramvai. Diego a fost de departe cel mai rău.”
8 decembrie 1980.
N MEMORIAM … JOHN LENNON🥀🕯️
Cântărețul, compozitorul și activistul pentru pace britanic, care a cofondat cel mai popular grup rock din istorie, a avut darul de a exprima, chiar și cele mai profunde gânduri, într-un mod simplu, ușor de digerat.
Un vis pe care îl visezi singur este doar un vis. Un vis pe care îl visām împreună este realitate.
Sinceritatea poate să nu-ți atragă mulți prieteni, dar îți va aduce întotdeauna pe cei potriviți”.
După ce a petrecut două zile de așteptare pe trotuarul din apartamentul lui Lennon, Chapman a fost în cele din urmă față în față cu idolul său din copilărie. La aproximativ 5 p.m. pe 8 decembrie, în timp ce Lennon era pe drum spre un studio de înregistrare pentru ceea ce ar fi fost ultima sa înregistrare, Chapman i-a cerut un autograf pe o copie a ultimului său album, „Double Fantasy”.
Apoi a tras cinci lovituri, lovindu-l pe Lennon în spate de patru ori.

Chapman, ucigașul lui John Lennon

Citiți și despre Frida Kahlo