Sunt zile cu amintiri ca răni ale sufletului. Dacă rupi coaja de pe ele, rămân cicatrici care, de la un moment dat, nu mai provoacă durere, ci doar îi sluțesc frumusețea.

SĂRBĂTORITUL ZILEI … 🥂🎂
„Lucrurile amuzante tind să nu mi se întâmple, nu sunt un comic natural. Am nevoie să mă gândesc mult timp, înainte de a putea fi cât de cât amuzant.” (Rowan Atkinson)
Rowan Sebastian Atkinson (6 ianuarie 1955) este un actor, comediant și scriitor englez. Este cunoscut mai ales pentru interpretările din sitcom-urile Blackadder (1983–1989) și Mr. Bean (1990-1995). Atkinson și-a început activitatea artistică în spectacolul de comedie BBC Not the Nine O’Clock News (1979-1982), primind premiul BAFTA în 1981 pentru cea mai bună performanță de divertisment și prin participarea sa la The Secret Policeman’s Ball (1979).

Rowan Atkinson

Cealalte roluri sunt în filmul James Bond Never Say Never Again (1983), interpretarea unui vicar zăpăcit în Four Weddings and a Funeral (1994), vocea rinocerului Zazu în The Lion King (1994) și rolul vânzătorului de bijuterii Rufus în Love actually (2003). Atkinson a apărut și în sitcom-ul BBC The Thin Blue Line (1995-1996). Activitatea sa teatrală include și musicalul Oliver ! din 2009.
A avut succes cinematografic cu performanțele sale în adaptările filmelor Mr. Bean Bean (1997) și Mr. Bean’s Holiday (2007), precum și în seria Johnny English (2003–2018). De asemenea, a apărut ca personaj titular în Maigret (2016–2017). Atkinson deține ordinul CBE primit pentru serviciile aduse artelor și activității caritative.

ASTĂZI AR FI ÎMPLINIT 77 DE ANI … 🥀

Cred că este bine dacă o melodie are mai multe înțelesuri. Poate că acest tip de melodie ar putea ajunge la mult mai mulți oameni.
Syd Barrett s-a născut la 6 ianuarie 1946 ca Roger Keith Barrett în Cambridge, într-o familie de clasă mijlocie. Cântăreț, compozitor și muzician englez, a cofondat în 1965 trupa rock Pink Floyd. Barrett a dat numele grupului și a fost primul lor lider și compozitor principal, devenind cunoscut pentru cântul său cu accent englezesc, influențele literare, și capricioasa abordare a psihedeliei. Ca chitarist, s-a distins prin jocul său în formă liberă și prin folosirea disonanței, distorsiunii, ecoului, feedback-ului și a altor efecte de studio.

Syd Barrett

Barrett a fost activ muzical mai puțin de zece ani. Cu Pink Floyd, a înregistrat patru single-uri, albumul lor de debut The Piper at the Gates of Dawn (1967), porțiuni din al doilea album, A Saucerful of Secrets (1968) și câteva melodii inedite. În aprilie 1968, Barrett a fost dat afară din trupă pe fondul speculațiilor legate de tulburări mintale și consumului excesiv de droguri psihedelice.

IN MEMORIAM … 🥀🕯️

Iadul reprezintă starea în care cineva a încetat să mai spere.” ( A. J. Cronin)
Medicul și romancierul scoțian Archibald Joseph Cronin (19 iulie 1896 – 6 ianuarie 1981), cunoscut sub numele de A. J. Cronin a murit la 6 ianuarie 1981 la Montreux și este înmormântat în cimitirul La Tour-de-Peilz. Multe dintre scrierile lui Cronin, inclusiv manuscrise literare publicate și nepublicate, schițe, scrisori, caiete și eseuri, cărți de laborator și teza sa de doctorat, sunt păstrate la Biblioteca Națională a Scoției și la Centrul Harry Ransom de la Universitatea din Texas.
Cel mai cunoscut roman al său, Citadela (1937), povestește despre un medic scoțian dintr-un sat minier din Țara Galilor, care apoi urcă pe scara socială medicală londoneză. Cronin cunoștea ambele locuri, atât ca inspector medical de mine, cât și ca medic în Harley Street. Cartea descrie unele etici medicale care au stat la baza Serviciului Național de Sănătate. Un alt roman popular legat de minerit, plasat în nord-estul Angliei, este Sub stele. Ambele au fost ecranizate, la fel ca romanele Castelul Pălărierului, Cheile împărăției și Anii de tinerețe. El a creat și personajul dr. Finlay, eroul unei serii de povestiri care a servit ca model pentru serialul radiofonic și de televiziune Dr. Finlay’s Casebook difuzat de BBC.
S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 6 IANUARIE …. ⏳
Această casă ar trebui să fie și să rămână o operă de artă în sine, o casă a muzicii, un ornament al orașului și al imperiului.”
Wiener Musikverein (Asociația Muzicală Vieneză), prescurtată în mod obișnuit la Musikverein, este o sală de concerte din cartierul Innere Stadt din Viena a cărei inaugurare a avut loc la 6 ianuarie 1870.
Este sediul Filarmonicii din Viena. Superba acustică a sălii intitulate „Great Hall” (Großer Saal) o plasează printre cele mai bune săli de concert din lume, alături de Konzerthaus din Berlin, Concertgebouw din Amsterdam și Symphony Hall din Boston. Aici este organizat anual Concertul de Anul Nou de la Viena.

SĂRBĂTORITUL ZILEI🥂🎂

Viața fără muzică este tristă, dar muzica fără viață este teribilă„. (Adriano Celentano)
Adriano Celentano (născut la 6 ianuarie 1938) este un cântăreț, muzician, actor și regizor de film italian. El este supranumit „il Molleggiato” (cel flexibil) datorită stilului său de dans.

Mă aştept să mai salt un pic. Dar spun că sunt în faza descendentă de vreo douăzeci de ani și mă gândesc la următoarea viață. Nu mă astept la nimic altceva de la viata asta, am planuri pentru cealaltă. Am regretat că nu am studiat când am putut. Acum îmi place să studiez, nu o dată. Poate că acum aș fi un alt bărbat… cu cravată. Nu am visat niciodată să cânt, m-am gândit că voi fi ceasornicar toată viața. Trebuie să fim conștienți că nu există așa ceva ca fericirea. Nu știu, dacă se trăiește de exemplu o sută cincizeci de ani, cred că dozele de fericire experimentate vor fi de 10%, în cel mai bun caz. Dacă cineva este conștient de acest lucru, atunci trebuie să vă spun că nu îmi lipsește nimic. Se știe că totul, fiecare fericire, fiecare bucurie pe care o poți obține este întotdeauna precedată de muncă, de o perseverență pe care trebuie să o ai: dacă nu o produci, fericirea nu te va căuta.

Celentano a lansat numeroase albume discografice care s-au bucurat de un enorm succes comercial și critic. Datorită carierei sale prolifice și a succesului mare, atât în ​​Italia, cât și în restul lumii, este considerat unul dintre pilonii muzicii italiene.
Celentano este, de asemenea, recunoscut pentru că este deosebit de receptiv la schimbările din industria muzicală. El este creditat pentru că a introdus rock and roll-ul în Italia, un gen care atrăgea foarte mult tinerii la acea vreme. Ca actor, Celentano a apărut în aproximativ 40 de filme, majoritatea comedii.
Scopul vieţii este doar acela de a fi în viaţă. Este atât de clar şi de evident şi de simplu. Şi totuşi, toată lumea aleargă de jur împrejur foarte panicată ca şi când ar fi necesar să realizeze ceva dincolo de ei înşişi.
Alan Watts (n. 6 ianuarie 1915, d. 16 noiembrie 1973) a fost un filozof și scriitor de origine britanică, cunoscut mai ales pentru popularizarea filozofiei orientale printre europeni. Watts a scris peste 25 de cărți și articole cu subiecte importante pentru religiile estică și vestică, fiind autorul lucrării The Way of Zen (Calea Zen), unul dintre primele bestseller-uri despre budism.