Elefanţii sunt cunoscuţi drept cele mai enorme și cele mai blânde creaturi din regatul animalelor. Aceștia au scăzut rapid în număr din cauza braconierilor care îi vânează pentru fildeși, fapt reclamat intens de organizațiile de protecție a mediului și a animalelor, dar care încă se desfășoară sub tutela complice a unor mercantili lipsiți de responsabilitate și suflet. Ziua “Salvaţi Elefanţii” își propune să schimbe aceste statistici, educând oamenii despre elefanți. Se speră că acest lucru va încuraja oamenii să-i ajute să-i salveze de la dispariție

Foto:Joachim Schmeisser

Ziua de 16 aprilie a fost stabilită de către Elephant Reintroduction Foundation. A fost menită să contribuie la conștientizarea pericolelor cu care se confruntă elefanții în lume. Inițial, lansarea acestei zile a început încă din 2012, odată cu lansarea documentarului „Return to the Forest” (click aici). Acesta a fost un film documentar care spunea povestea despre provocările reintroducerii elefanților asiatici captivi înapoi în sălbăticie în Thailanda. 

În interiorul fiecărui elefant există doi elefanţi: unul care învaţă tot timpul şi altul care se împotriveşte tot timpul.”

Jose Saramago, Călătoria elefantului (2008)

Elefanţii africani si elefanţii asiatici sunt ambii listaţi în Uniunea Internaţională pentru Conservare ca pe cale de dispariţie.  Aceste creaturi sunt cunoscute drept unele dintre cele mai blânde, magnifice creaturi din lume.

Teme-te de cel care se teme de tine, măcar de ar fi o muscă şi tu un elefant.”

Saadi

tumblr.com

Dovima with elephants – Richard Avedon

Pentru a sărbători, oamenii își fac timp să învețe despre elefanții din habitatele lor. Oamenii învață de exemplu că elefanții au cel mai mare creier din lumea animalelor și sunt considerați a fi extrem de inteligenți. De asemenea, pot să arate multe emoții, cum ar fi bucuria, mânia și mâhnirea. Cu toate acestea, în ultimii 100 de ani, numărul elefanților asiatici a scăzut rapid din cauza distrugerii habitatului. De asemenea, aceștia sunt uciși pentru colţii lor de fildeș și, conform statisticilor, un elefant este ucis la fiecare 15 minute din cauza acestei dorințe a braconierilor. În această zi, oamenii depun eforturi pentru a reduce această statistică, donând organizațiilor non-profit. De asemenea, puteți face un efort conștient pentru a ajuta la salvarea acestor creaturi de la dispariție. 

„Se spune despre elefantul indian că uneori plânge.”

Charles Darwin

Sărbătoriți donând unei organizații non-profit care își concentrează eforturile pentru a ajuta la prevenirea braconierilor de la uciderea elefanților. Faceți-vă timp pentru a afla mai multe despre aceste creaturi, cercetând fapte despre elefant. 

Puteți chiar economisi bani și puteți face o excursie la o grădină zoologică care se concentrează pe păstrarea și protejarea elefanților. Aceste fonduri pot ajuta la reabilitare sau puteți vedea de asemenea elefanții în sălbăticie, vizitând Africa sau Asia. 

Faceți un efort pentru a educa oamenii despre elefanți, publicând pliante, împărtășind informații și arătându-vă sprijinul pentru elefanţi.

Sau, pur și simplu, urmăriți un film extraordinar:

Citiți și Dovima with Elephants